网站地图关于我们

查看相册 View Gallery
回归自然,回归简约|奥地利山地住宅第1张图片

奥地利山脉上的混凝土底座上覆盖着落叶松的住宅
Bernardo Bader perches larch-clad home over concrete plinth in Austrian mountains

由专筑网朱王倩,严越编译

Bernardo Bader建筑师事务所的这栋木住宅,似乎是在奥地利山区Vorarlberg地区厚重的混凝土基础上的支柱上升起来的。
     
Haus amStürcherwald位于Laterns村的海拔1000米处,设计与该地区的Walser农舍相似。

This timber-clad residence by Bernardo Bader Architects appears to be raised on stilts above chunky concrete foundations in the mountainous Vorarlberg region of Austria.
Haus am Stürcherwald sits at 1,000 metres above sea-level in the village of Laterns, and was designed to resemble the Walser farmhouses that populate the area.
     
回归自然,回归简约|奥地利山地住宅第2张图片

许多传统的多层和木质住宅都设带有屋顶的阳台。Bader的设计继续延续这种风格,设有木地板和山墙屋顶。
   
建筑师和他的工作室想减少对周围景观的影响,通过住宅简单的矩形体块来实现。
   
建筑物的侧面视图是迷惑性的,因为它通过位于斜坡上看起来掩盖了建筑物的真实尺度。

Many of these traditional multi-storey and often wooden houses feature pitched roofs with covered balconies. Bader's design is a contemporary take on this style, featuring sawn-larch slats and a gabled roof.
The architect and his studio wanted to reduce the impact on the surrounding landscape, which it achieved through the simple rectangular-shaped body of the house.
The side-view of the building is deceptive in that it masks the true scale of the building by appearing to perch on stilts on the sloping terrain.
   
回归自然,回归简约|奥地利山地住宅第3张图片

由于位于弯曲山路的两段之间的山坡上,所以地块被认为是无用的。然而,由于增加了一个混凝土基础,甚至可以使建筑面积更大,建筑师们能够充分利用农村的景观。
   
房屋细长的直线形式允许在面向周围森林的一层可以设九扇大窗户。

The plot of land had been considered useless due to its location on a hillside lying between two sections of the curving mountain road. However, with the addition of a concrete foundation block to even out the surface area, the architects were able to make the most of the rural vistas.
The elongated rectilinear form of the house allows for nine large windows on the ground level that face into the surrounding forests.
   
回归自然,回归简约|奥地利山地住宅第4张图片

建筑物的主体位于混凝土块上,其边缘伸出。
   
垂直的木梁沿着门面布置,模仿了传统Walser屋的阳台,并给出了支撑柱子的外观。
   
工作室表示,其微妙的干预措施是“传统建筑类型的恢复,而不使用典型的森林住宅”的有效证明。

The main body of the building rests on the concrete block, with its edges overhanging.
Vertical timber beams run along the facade, mimicking the balconies of traditional Walser houses, and giving the appearance of supporting stilts.
The studio said its subtle interventions are proof of the effective "reactivation of traditional building types without using the cliches of classical forest houses."
   
回归自然,回归简约|奥地利山地住宅第5张图片

回归自然,回归简约|奥地利山地住宅第6张图片

房子的内部完全与外部的落叶松面板相同,尽管建筑师选择了在这里进行刨光,而不是磨砂表面。
   
生活区域分布在住宅顶层的两层,而位于混凝土基座内的部分地下室则提供实用空间。
   
一层入口展开为一个通高、开放式的厨房生活区。排列着窗户,空间一直开放至屋顶。位于上层一侧的画廊俯瞰着生活区。

The interior of the house is lined entirely in the same larch panels as the exterior, although the architects opted instead for planed rather than sanded surfaces here.
Living areas are spread over the top two floors of the house, while a partial basement located within the concrete plinth offers utility spaces.
The ground-level entrance unfolds into a double-height and open-planned kitchen-living area. Lined with windows, the space is open the whole way to the roof. Galleries running along one side of the upper floor overlook the living area.
   
回归自然,回归简约|奥地利山地住宅第7张图片

窗户环绕着建筑物的两端,向生活区域引进了自然光线,目的是在白天阳光穿过房屋时充分利用阳光。

The windows wrap around the ends of the building, allowing natural light to flood the living area, with the aim of making the most of the sunlight as it moves across the house throughout the day.
   
回归自然,回归简约|奥地利山地住宅第8张图片

顶楼设有两间带有粘土墙的卧室和浴室。
   
百叶窗可以用来隐藏上层的窗户,在房子的后面形成一个统一的落叶松板的立面。

There are two bedrooms with loam-covered walls on the top floor, alongside ensuite bathrooms.
Shutters can be used to conceal the windows on the upper level, creating a uniform larch-slatted facade at back of the house.
   
回归自然,回归简约|奥地利山地住宅第9张图片

Haus amStürcherwald的形式是实践风格的特点,类似的项目包括位于Lochau的小溪边的深色木屋,以及Fontanella的松树和云杉小屋。
   
建筑摄影为Gustav Willeit。

The form of Haus am Stürcherwald is characteristic of the practice's style, with similar projects including a blackened-timber house that stands on the edge of a small stream in Lochau, and a pine and spruce chalet in Fontanella.
Photography is by Gustav Willeit
   
回归自然,回归简约|奥地利山地住宅第10张图片

回归自然,回归简约|奥地利山地住宅第11张图片

回归自然,回归简约|奥地利山地住宅第12张图片

回归自然,回归简约|奥地利山地住宅第13张图片

回归自然,回归简约|奥地利山地住宅第14张图片

项目信息:
建筑设计: Bernardo Bader Architects
团队:Philipp Bechter, Joachim Ambrosig
基地管理和维修:Jürgen Haller
结构工程师:Merz Kley Partner

Project credits:
Architecture: Bernardo Bader Architects
Team: Philipp Bechter, Joachim Ambrosig
Site manager and rendering: Jürgen Haller
Structural engineer: Merz Kley Partner


出处:本文译自www.dezeen.com/,转载请注明出处。

【专筑网版权与免责声明】:本网站注明“来源:专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处

专于设计,筑就未来

无论您身在何方;无论您作品规模大小;无论您是否已在设计等相关领域小有名气;无论您是否已成功求学、步入职业设计师队伍;只要你有想法、有创意、有能力,专筑网都愿为您提供一个展示自己的舞台

投稿邮箱:submit@iarch.cn         如何向专筑投稿?

扫描二维码即可订阅『专筑

微信号:iarch-cn

登录专筑网  |  社交账号登录:

 匿名

没有了...
评论加载中,请稍后!

建筑 (8424 articles)


居住建筑 (2641 articles)


住宅 (2121 articles)


奥地利 (119 articles)


Bernardo Bader (3 articles)


木材 (2101 articles)


混凝土 (2102 articles)


山墙 (3 articles)