网站地图关于我们

查看相册 View Gallery
尊重环境的谷仓农舍改造|更替谷仓,恢复农舍第1张图片

Restoration of a Farmhouse and Replacement of a Barn / Singer Baenziger Architekten

由专筑网王子铭,韩平编译

这个多功能的农舍位于瑞士的Schlieren村庄中心,由一个17世纪的老农舍和一个新建的谷仓组成。两个建筑均位于普通的悬臂屋顶之下,项目将对现有的谷仓进行改造,恢复并创造一个轻松愉悦的农舍环境。

The multi-purpose farmhouse in the Schlieren village center consists of a listed house with origins in the 17th century and a younger barn. Both buildings are located under a common, cantilevered saddle roof. The project aims to gently restore the farmhouse and to create a new living space to replace the barn.

尊重环境的谷仓农舍改造|更替谷仓,恢复农舍第2张图片
© Christian Senti

尊重环境的谷仓农舍改造|更替谷仓,恢复农舍第3张图片
© Christian Senti

在现有体量中,共有三个垂直的交通单元,因此,人们可以从居住房间直接到达乡村环境、后院的花园以及屋顶下的私人空间。在分层的水平结构中,不同的卧室位于不同的层次上,每个特定位置的房间都拥有自己独特风景。

In the existing volume, three vertically organized units are arranged in a series. Thus, all housing units benefit from direct access to both the village lane and direct the backyard garden along with private sleeping areas protected by the roof. In the split level structure, the retreat rooms exist on three different levels with each specific location providing the rooms with their own room quality.

尊重环境的谷仓农舍改造|更替谷仓,恢复农舍第4张图片
© Christian Senti

尊重环境的谷仓农舍改造|更替谷仓,恢复农舍第5张图片
© Christian Senti

两个形体单元的山墙相互延伸,交错出的空间作为农舍厨房的体验区。由于海拔高度的原因,细长的农舍在进深空间上享有更多的阳光。三层最狭窄的居住单元拥有一个双层厨房,同时与小巷相连接,与过路的老拖拉机形成对话。

The two middle units extend into the existing cross gable, whose volume can be experienced in the over-risen residential / kitchen areas. Due to the elevation, the elongated apartments have more light in the depth. The third and narrowest unit has a two-storey kitchen, which opens onto the alleyway and reminds spatially to the old tractorport.

尊重环境的谷仓农舍改造|更替谷仓,恢复农舍第6张图片
底层平面图/Ground Floor Plan

尊重环境的谷仓农舍改造|更替谷仓,恢复农舍第7张图片
一层平面图/First Floor Plan

尊重环境的谷仓农舍改造|更替谷仓,恢复农舍第8张图片
阁楼平面图/Attic Floor Plan

尊重环境的谷仓农舍改造|更替谷仓,恢复农舍第9张图片
© Christian Senti

改造的建筑完全利用木材作为结构,这种框架唤起对原有谷仓的记忆。新的立面元素增加了建筑的层次感,同时成功地整合大面的落地窗,来适应现代生活的需求。通过这种方式的改造,多样的功能以低姿态融入在建筑内,而老农舍的原始外观得以保留。

The replacement building is planned as a complete timber construction. The outstretched framework is left unoccupied and reminiscent of the former barn. The addition of the facade elements gives the building depth while successfully integrating the new big windows. In this way, the original appearance of the multi-purpose building is preserved without the replacement building competing with the old residential house.

尊重环境的谷仓农舍改造|更替谷仓,恢复农舍第10张图片
© Christian Senti

建筑师经过深思熟虑之后,决定打破建筑原有特征的屋顶,增加两个老虎窗与室内空间相协调。景观设计师为展现场地原有的街道韵味,保留了建筑已经存在的外部空间,而在另一面,设计师将现有的树木作为一个与乡村环境的分隔,形成居住单元的小型私人活动区。

Only when necessary, the area of the large and characteristic roof is broken with roof windows and two roof sheds. The landscape design retains the original exterior space. On the street side, as part a mature alley, there is a preserved, unfurnished forecourt. On the back, the existing tree garden is maintained as a common outdoor space complemented with small private seating areas for the residential units.

尊重环境的谷仓农舍改造|更替谷仓,恢复农舍第11张图片
© Christian Senti

尊重环境的谷仓农舍改造|更替谷仓,恢复农舍第12张图片
© Christian Senti

尊重环境的谷仓农舍改造|更替谷仓,恢复农舍第13张图片
© Christian Senti

尊重环境的谷仓农舍改造|更替谷仓,恢复农舍第14张图片
© Christian Senti

尊重环境的谷仓农舍改造|更替谷仓,恢复农舍第15张图片
© Christian Senti

尊重环境的谷仓农舍改造|更替谷仓,恢复农舍第16张图片
剖面图/Section 1

尊重环境的谷仓农舍改造|更替谷仓,恢复农舍第17张图片
剖面图/Section 2

尊重环境的谷仓农舍改造|更替谷仓,恢复农舍第18张图片
北立面/North Elevation

尊重环境的谷仓农舍改造|更替谷仓,恢复农舍第19张图片
东立面/East Elevation

尊重环境的谷仓农舍改造|更替谷仓,恢复农舍第20张图片
南立面/South Elevation

尊重环境的谷仓农舍改造|更替谷仓,恢复农舍第21张图片
西立面/West Elevation

设计单位:Singer Baenziger Architekten
项目地点:瑞士
主创建筑师:Rémy Baenziger, Roman Singer
项目面积:960.0 m2
项目年份:2016
建筑摄影:Christian Senti
制造商:VELUX
景观设计:Daniel Schläpfer
土木工程师:Gudenrath
暖通工程师:Skilla Strom
电气工程师:Skilla Strom
建筑物理:Architektur und Ingenieure Kollektiv

Architects: Singer Baenziger Architekten
Location: Schlieren, Switzerland
Lead Architects: Rémy Baenziger, Roman Singer
Area: 960.0 m2
Project Year: 2016
Photographs: Christian Senti
Manufacturers: VELUX
Landscape Design: Daniel Schläpfer
Civil Engineering: Gudenrath
HVAC Engineering: Balzer Ingenieure
Electrical Engineering: Skilla Strom
Building Physics: Architektur und Ingenieure Kollektiv


出处:本文译自www.archdaily.com/,转载请注明出处。

【专筑网版权与免责声明】:本网站注明“来源:专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处

专于设计,筑就未来

无论您身在何方;无论您作品规模大小;无论您是否已在设计等相关领域小有名气;无论您是否已成功求学、步入职业设计师队伍;只要你有想法、有创意、有能力,专筑网都愿为您提供一个展示自己的舞台

投稿邮箱:submit@iarch.cn         如何向专筑投稿?

扫描二维码即可订阅『专筑

微信号:iarch-cn

登录专筑网  |  社交账号登录:

 匿名

没有了...
评论加载中,请稍后!

建筑 (9246 articles)


居住建筑 (2844 articles)


农舍 (8 articles)


瑞士 (233 articles)


2016 (586 articles)


木材 (2268 articles)


玻璃 (1444 articles)


改造项目 (57 articles)