网站地图关于我们

查看相册 View Gallery
坐看山林听雨声的森林小木屋第1张图片


美国普吉特海湾Longbranch小木屋
Cabin at Longbranch | Olson Kundig

由专筑网黎旭辰,李韧编译

Jim Olson在位于普吉特海湾(Puget Sound)的小屋的设计中表达出对自然和地域的崇高敬意。该项目坐落在高耸的古老杉木森林之间,该地原来是1959年建成的200平方英尺(约18.6平方米)的工棚,通过随后的改造(1981年,1997年,2003年和2014年)成为一座温暖的周末木屋。 每个时期的添加和改造都重新整合了以前的结构,而不是将它拆除重建,通过架构来揭示小屋的历史演变过程。

Jim Olson’s reverence for nature and admiration of the site’s beauty is expressed in the design of his cabin located on Puget Sound and nestled amidst the towering fir trees of an ancient forest. What began as a 200-square- foot bunkhouse built in 1959 has morphed through subsequent remodels (in 1981, 1997, 2003 and 2014) into a modest weekend house. Each successive addition and remodel has reused and integrated the previous structure rather than erasing it, revealing the history of the architecture and the process of its evolution.

坐看山林听雨声的森林小木屋第2张图片

Courtesy of Olson Kundig – Photography: Kevin Scott

坐看山林听雨声的森林小木屋第3张图片

Courtesy of Olson Kundig – Photography: Kevin Scott

坐看山林听雨声的森林小木屋第4张图片

Courtesy of Olson Kundig – Photography: Kevin Scott

小屋在八十年代由三座木制平台相连的小型阁楼组成。2003年,这些楼阁由一个统一的屋顶连接起来,形成一个整体,它们背靠山坡,面朝风景。通过客厅的大面积玻璃框架可以看到毗邻的草地和普吉特海湾,将室内外景色通过视觉相互融合。2014年,小屋又增加了一个主卧室和两间客房,总面积达到了2,400平方英尺(约223平方米)。

In the 1980s, the retreat consisted of three tiny pavilions linked by wooden platforms. In 2003, the pavilions were connected by a unifying roof, creating a single form grounded nto the hillside and projecting out over the landscape. The living room’s large wall of glass frames a view of the adjoining grassy field and Puget Sound, visually blending the indoors and outdoors. In 2014, a master bedroom and two guest rooms were added, creating a retreat of 2,400 square feet.

坐看山林听雨声的森林小木屋第5张图片

Courtesy of Olson Kundig – Photography: Kevin Scott

坐看山林听雨声的森林小木屋第6张图片

Courtesy of Olson Kundig – Photography: Kevin Scott

坐看山林听雨声的森林小木屋第7张图片

Courtesy of Olson Kundig – Photography: Kevin Scott

坐看山林听雨声的森林小木屋第8张图片

Courtesy of Olson Kundig – Photography: Kevin Scott

建筑师通过色彩与质地将客厅与自然环境融合。他们使用的是简单便捷的材料:木质围墙置于胶合板和再生板之间、双列钢柱支撑梁,这些梁又支撑着暴露的屋顶结构。室内空间似乎悄悄融入室外,材料的质感从内到外通过透明的玻璃片而得以延续。设计中考虑了三棵成熟的杉木,建筑师在阳台屋顶上打开孔洞让它们继续生长。

The cabin is intentionally subdued in color and texture, allowing the lush natural surroundings to take precedence. Simple, readily available materials are used: wood-framed walls are sheathed in plywood or recycled boards, inside and outside; doubled pairs of steel columns support beams that in turn support exposed roof structures. Interior spaces appear to flow seamlessly to the outside as materials continue from inside to out through invisible sheets of glass. Three mature fir trees have been accommodated within the design and allowed to grow through openings in the deck, one of them exiting through an opening in the roof.

坐看山林听雨声的森林小木屋第9张图片

Courtesy of Olson Kundig – Photography: Kevin Scott

坐看山林听雨声的森林小木屋第10张图片

Courtesy of Olson Kundig – Photography: Kevin Scott

坐看山林听雨声的森林小木屋第11张图片

Courtesy of Olson Kundig – Photography: Kevin Scott

坐看山林听雨声的森林小木屋第12张图片

Courtesy of Olson Kundig – Photography: Kevin Scott

坐看山林听雨声的森林小木屋第13张图片

Courtesy of Olson Kundig – Photography: Kevin Scott

坐看山林听雨声的森林小木屋第14张图片

Courtesy of Olson Kundig – Photography: Kevin Scott

坐看山林听雨声的森林小木屋第15张图片

Courtesy of Olson Kundig – Photography: Kevin Scott

坐看山林听雨声的森林小木屋第16张图片

Courtesy of Olson Kundig – Photography: Kevin Scott

坐看山林听雨声的森林小木屋第17张图片

Courtesy of Olson Kundig – Photography: Kevin Scott

坐看山林听雨声的森林小木屋第18张图片

Courtesy of Olson Kundig – Photography: Kevin Scott

坐看山林听雨声的森林小木屋第19张图片

Courtesy of Olson Kundig – Photography: Kevin Scott

坐看山林听雨声的森林小木屋第20张图片

Courtesy of Olson Kundig – Photography: Kevin Scott

坐看山林听雨声的森林小木屋第21张图片

Courtesy of Olson Kundig – Photography: Kevin Scott

坐看山林听雨声的森林小木屋第22张图片

Courtesy of Olson Kundig – Photography: Benjamin Benschneider

坐看山林听雨声的森林小木屋第23张图片

Courtesy of Olson Kundig – Photography: Kevin Scott

坐看山林听雨声的森林小木屋第24张图片

Courtesy of Olson Kundig – Photography: Kevin Scott

坐看山林听雨声的森林小木屋第25张图片

Courtesy of Olson Kundig – Photography: Benjamin Benschneider

坐看山林听雨声的森林小木屋第26张图片

Courtesy of Olson Kundig – Photography: Kevin Scott

坐看山林听雨声的森林小木屋第27张图片

场地平面图/Site Plan – Courtesy of Olson Kundig

坐看山林听雨声的森林小木屋第28张图片

平面图/Floor Plan – Courtesy of Olson Kundig

坐看山林听雨声的森林小木屋第29张图片

平面图/Floor Plan – Courtesy of Olson Kundig

坐看山林听雨声的森林小木屋第30张图片

平面图/Floor Plan – Courtesy of Olson Kundig

坐看山林听雨声的森林小木屋第31张图片

场地平面图/Site Plan – CourtesFloor Plan – Courtesy of Olson Kundig y of Olson Kundig

坐看山林听雨声的森林小木屋第32张图片

平面图/Floor Plan – Courtesy of Olson Kundig


项目信息
建筑设计:Olson Kundig
地点:美国
主创建筑师:Jim Olson
承包商:Tom Harris(1981年); Mark Ambler(2003年)
顾问:CE Structural Consultants,Inc.(结构工程)
面积:1200.0平方英尺(约111.5平方米)
年份:2003年
类型:住宅
摄影:Kevin Scott,Benjamin Benschneider

Project Info
Architects: Olson Kundig
Location: Longbranch, United States
Lead Architects: Jim Olson
Contractor: Tom Harris (1981); Mark Ambler (2003)
Consultants: CE Structural Consultants, Inc. (Structural Engineering)
Area: 1200.0 ft2
Year: 2003
Type: Residential
Photographs: Kevin Scott, Benjamin Benschneider


出处:本文译自www.arch2o.com/,转载请注明出处。

【专筑网版权与免责声明】:本网站注明“来源:专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处

专于设计,筑就未来

无论您身在何方;无论您作品规模大小;无论您是否已在设计等相关领域小有名气;无论您是否已成功求学、步入职业设计师队伍;只要你有想法、有创意、有能力,专筑网都愿为您提供一个展示自己的舞台

投稿邮箱:submit@iarch.cn         如何向专筑投稿?

扫描二维码即可订阅『专筑

微信号:iarch-cn

登录专筑网  |  社交账号登录:

 匿名

没有了...
评论加载中,请稍后!

建筑 (9853 articles)


居住建筑 (3022 articles)


小木屋 (20 articles)


美国 (1213 articles)


Olson Kundig (5 articles)


木材 (2475 articles)


胶合板 (92 articles)


钢材 (906 articles)