网站地图关于我们

查看相册 View Gallery
铺大饼式的建筑,怎么将它做好且有趣?第1张图片

美国Intuit公司Marine Way大楼
Intuit Marine Way Building / WRNS Studio + Clive Wilkinson Architects

由专筑网缕夕,李韧编译

来自建筑事务所的描述。随着硅谷的发展,与渐进的网络化创新中心展开竞争,位于硅谷山景城的Intuit公司的全新Marine Way Building(MWB)模拟了该地区的一种新型工作场所设计。Intuit公司以人为本,具有城市意识、绿色的工作场所预示着更加可持续、公开的参与型发展模式,同时为社区提供温暖、联系密切的环境。

Text description provided by the architects. As Silicon Valley evolves to compete with growing innovation centers in walkable, networked areas, Intuit’s new Marine Way Building (MWB)—the continuation of a larger update to their Mountain View campus—models a new kind of workplace design for the region. An antidote to the insular campuses still going up throughout the Valley, Intuit’s human-centered, urban-minded, deep green workplace anticipates a more sustainable, publicly-engaged development pattern, while providing its community with a place of warmth, choice, and connection in the here and now.

铺大饼式的建筑,怎么将它做好且有趣?第2张图片

三十多年来,Inuit公司的经历改变了人们的生活,公司负责人希望通过全新的工作环境为他们的员工带来更大动力,让他们能够更加积极地投入工作中去。因此,WRNS Studio和Clive Wilkinson Architects进行合作,为两座新办公楼和两个新停车场构思分阶段设计解决方案。这些项目在2010年的总体规划中获得认可,并且成为Intuit公司园区的扩建部分,该园区最初开发于上世纪80年代。

Transforming the financial lives of individuals for over three decades, the people of Inuit have long felt part of something vital, and Intuit wanted to honor their employees with new workplace environments that support their strong culture and aspirational mission to power prosperity around the world. In response, WRNS Studio and Clive Wilkinson Architects worked as an integrated team to develop a phased design solution for two new office buildings and two new parking structures. These projects were identified in a 2010 master plan and represent major additions to Intuit’s campus, which was originally developed in the 1980’s as a suburban office park.

铺大饼式的建筑,怎么将它做好且有趣?第3张图片

铺大饼式的建筑,怎么将它做好且有趣?第4张图片
一层平面图/First Floor Plan

铺大饼式的建筑,怎么将它做好且有趣?第5张图片
二层平面图/Second Floor Plan

铺大饼式的建筑,怎么将它做好且有趣?第6张图片
三层平面图/Third Floor Plan

MWB的规划和平面设计如上图所示,建筑共四层,面积为185400平方英尺(17224平方米)。建筑师采用低、广、连接和灵活的形式,解决Intuit员工的工作需求,同时可加强园区的凝聚力,并在街区中形成有趣的空间。

The planning and geometry of the MWB, with 185,400 sq. ft. on four floors, can be understood as low, wide, connected, and flexible—a strategy that addresses the specific programmatic and collaborative needs of Intuit’s employees, reinforces campus patterns and cohesion, and creates interest along the street.

铺大饼式的建筑,怎么将它做好且有趣?第7张图片

铺大饼式的建筑,怎么将它做好且有趣?第8张图片
剖面图/Section

铺大饼式的建筑,怎么将它做好且有趣?第9张图片

平面被划分成不同的社交场所,并通过清晰的流通环节连接起来。沿着中庭布置的落地窗和楼梯,都直接连接到一个像客厅一样的大型“起居室”,这里是团队的合作沟通场所。除了阳台和休闲场所等贴心的休息空间外,建筑师还设计了一系列工作空间,鼓励人们充分利用整座建筑,工作区域位于中庭边缘。沿着中庭外围的各种功能空间可以在工作日激发室内的活跃气氛。

The large floor plates are organized into human-scaled neighborhoods and connected by clear circulation. Each landing and bleacher stair along the atrium connects directly to a large “living room” with pantry functions and generous inter-team collaborative workspace. In addition to more intimate breakout spaces like balconies and casual soft-furniture settings, which offer a range of work opportunities to encourage users to take advantage of the whole building, full workspace neighborhoods are located at the edge of the atrium. This variety of programmatic functions along the perimeter of the atrium helps generate a consistent buzz of activity throughout the workday.

铺大饼式的建筑,怎么将它做好且有趣?第10张图片
可持续发展方案/Sustainability Scheme

铺大饼式的建筑,怎么将它做好且有趣?第11张图片

铺大饼式的建筑,怎么将它做好且有趣?第12张图片

铺大饼式的建筑,怎么将它做好且有趣?第13张图片

为了充分利用温和的山景城气候,建筑师将建筑与自然紧密相连,拥抱海湾景色的露台为人们提供室内外工作场所的不同体验,同时加强与园区的联系。在建筑的一层周边,人们有着充分的景观视野,因此建筑师将玻璃阁楼般的上部楼层、宽敞的露台和便利设施环绕周边而排布,为园区注入了新的活力。另外,它将与二期办公楼相连接,形成园区的新门户。

Designed to embrace the mild climate of Mountain View, the MWB connects to nature and the public realm. Terraces with views to the bay offer an indoor/outdoor workplace experience that fosters choice and wellbeing while helping to knit the campus together. With a ground floor that emerges from the landscape as a solid, textured base, glassy loft-like upper levels, extensive terraces, and amenities located at the building perimeter, the MWB creates a dynamic new edge along the campus’s main spine. It will join with an office building planned for phase two, creating a new campus gateway.

铺大饼式的建筑,怎么将它做好且有趣?第14张图片

该项目获得LEED白金认可,建筑的设计策略提高了资源效率,扩大自然栖息地,确保良好的室内环境质量,减少用水量和浪费,并扩大交通的使用选择范围。退台和绿色屋顶是综合景观规划的一部分,另外还包括自然湿地生物过滤区和自然种植区,来帮助维持当地盐沼和草原生物群落物种,同时减轻当前基础设施的负担。

Design strategies for this LEED Platinum building enhance resource efficiency, expand the natural habitat, ensure good indoor environmental quality, reduce water consumption and waste, and enable the expanded use of transit options. The terraces and green roofs are part of a comprehensive landscape plan that includes naturalized wetland bio-filtration areas and natural planted areas to help sustain local salt marsh and grassland biome species while reducing the burden on the current infrastructure.

铺大饼式的建筑,怎么将它做好且有趣?第15张图片

铺大饼式的建筑,怎么将它做好且有趣?第16张图片

铺大饼式的建筑,怎么将它做好且有趣?第17张图片

铺大饼式的建筑,怎么将它做好且有趣?第18张图片

铺大饼式的建筑,怎么将它做好且有趣?第19张图片

铺大饼式的建筑,怎么将它做好且有趣?第20张图片

铺大饼式的建筑,怎么将它做好且有趣?第21张图片

铺大饼式的建筑,怎么将它做好且有趣?第22张图片

铺大饼式的建筑,怎么将它做好且有趣?第23张图片

铺大饼式的建筑,怎么将它做好且有趣?第24张图片
三层平面图/Third Floor Plan

铺大饼式的建筑,怎么将它做好且有趣?第25张图片
四层平面图/Fourth Floor Plan

•  建筑事务所:Clive Wilkinson Architects, WRNS Studio
•  项目位置:美国,加利福尼亚州
•  WRNS 工作室项目团队:Bryan Shiles, Sam Nunes, Brian Milman, Pauline Souza, Raul Garduno, Annelise DeVore, John McGill, Li Kuo, Jason Halaby, David Gutzler, Kevin Muni, Rodney Leach, Moses Vaughan
•  Clive Wilkinson建筑事务所项目团队:Clive Wilkinson, Sasha Shumyatsky, Meghan Kelly,Ben Howell, Brad Carpenter, Amelia Wong, Caroline Morris, Sam Farhang
•  顾问:Holmes Structures, Interface Engineering, Integral Group, BKF, EGG Design Partners, Tillotson Design, Richard Hubble, Studio Five Design, Fehr & Peers, Simpson Gumpertz & Heger, TEECOM, ACCO, Prime Electric
•  建筑面积:185400平方英尺(17224平方米)
•  项目年份:2016年
•  摄影:Jeremy Bittermann
•  制造商:Interface, Sika, AGA

•  Architects: Clive Wilkinson Architects, WRNS Studio
•  Location: Marine Way, Mountain View, CA 94043, United States
•  WRNS Studio Project Team:Bryan Shiles, Sam Nunes, Brian Milman, Pauline Souza, Raul Garduno, Annelise DeVore, John McGill, Li Kuo, Jason Halaby, David Gutzler, Kevin Muni, Rodney Leach, Moses Vaughan
•  Clive Wilkinson Architects Project Team: Clive Wilkinson, Sasha Shumyatsky, Meghan Kelly,Ben Howell, Brad Carpenter, Amelia Wong, Caroline Morris, Sam Farhang
•  Consultants: Holmes Structures, Interface Engineering, Integral Group, BKF, EGG Design Partners, Tillotson Design, Richard Hubble, Studio Five Design, Fehr & Peers, Simpson Gumpertz & Heger, TEECOM, ACCO, Prime Electric
•  Area: 185400.0 ft2
•  Project Year: 2016
•  Photographs: Jeremy Bittermann
•  Manufacturers: Interface, Sika, AGA


出处:本文译自www.archdaily.com/,转载请注明出处。

【专筑网版权与免责声明】:本网站注明“来源:专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处

专于设计,筑就未来

无论您身在何方;无论您作品规模大小;无论您是否已在设计等相关领域小有名气;无论您是否已成功求学、步入职业设计师队伍;只要你有想法、有创意、有能力,专筑网都愿为您提供一个展示自己的舞台

投稿邮箱:submit@iarch.cn         如何向专筑投稿?

扫描二维码即可订阅『专筑

微信号:iarch-cn

登录专筑网  |  社交账号登录:

 匿名

没有了...
评论加载中,请稍后!

建筑 (9343 articles)


办公建筑 (552 articles)


办公楼 (254 articles)


美国 (1109 articles)


加利福尼亚 (54 articles)


2016 (594 articles)


CLIVE WILKINSON (4 articles)


WRNS Studio (3 articles)


玻璃 (1478 articles)