网站地图关于我们

查看相册 View Gallery
居住密度越大,我们越应该追求完美的环境第1张图片


Kenneth Place联排别墅
Kenneth Place Townhomes / Chen + Suchart Studio

由专筑网王沛儒,李韧编译

来自建筑事务所的描述。Kenneth Place联排别墅美国位于亚利桑那州坦佩,由两套四单元别墅组成,毗邻亚利桑那州立大学。为了追求更高的建筑密度,规划者为原先这里的单户家庭区域增加了两个地块。这种做法呼应坦佩市的总体规划,也就是说,在轻轨附近,这样的高密度更加适合50年代的郊区环境。

Text description provided by the architects. Kenneth Place Townhomes is comprised of two 4-unit townhouse developments located in Tempe, Arizona adjacent to Arizona State University.  The original single-family zoning was amended by joining two lots together in order to pursue increased density. This desire for increased density supports the City of Tempe’s General Plan, whereby density in this location near the light rail is considered to be better for the built environment in the otherwise typical 1950’s suburban neighborhood.

居住密度越大,我们越应该追求完美的环境第2张图片


居住密度越大,我们越应该追求完美的环境第3张图片


出于对成本的考虑(120美元/平方英尺),建筑师使用了传统的2X木框架结构。这两座建筑都采用了简单的木质框架“盒子”。建筑共4层,其中有3层都由平面和线条组合而成,第四层的立面结合了该单元的每一个入口,并通过对上下楼层墙壁的巧妙处理而略微突出。这种结构上的细微差异在常规木材框架和标准混凝土构架中,表达了室内外空间的多样特征。

Conventional 2X wood framed construction was utilized due to cost considerations ($120/SF).  Each of the two buildings takes the form of simple wood framed ‘boxes’. Three of the four elevations are completely planar and rectilinear.  The fourth elevation incorporates each of the unit’s entries and is slightly articulated through its subtle manipulation of the lower and upper floor’s walls.  This slight difference in the configurations offers a degree of spatial and perspectival diversity in the interior and exterior spaces within the confines of conventional wood framing and standard concrete slab on grade construction.

居住密度越大,我们越应该追求完美的环境第4张图片


底层的开放式布局将厨房、餐饮和生活空间结合在一起,使用者通过10英尺(约3米)的通高隔热玻璃可以俯瞰入口庭院。在第二层,开放式书房从下面延伸向公共空间。客房和主卧也位于二楼。平面的细微变化便可以形成高效而多样的空间效果。

An open plan configuration on the lower level combines the kitchen, dining, and living spaces as one space overlooking the entry courtyards by means of 10’ tall floor to ceiling insulated glazing.  On the second level, the open study room extends the public space from below. The private spaces of a guest bedroom and a master suite are also located on the second level. Slight shifts in the floor plan allow for a diversity of space making in an otherwise efficient floor plan.  

居住密度越大,我们越应该追求完美的环境第5张图片


居住密度越大,我们越应该追求完美的环境第6张图片


结合当前的城市环境,建筑材质通常由两种较为经济的选择,即粉刷或金属包层。那么考虑到各种因素,建筑师则主要运用了具有瓦楞纸效果的穿孔金属面板,这为建筑的竖向空间带来了更加丰富的视觉效果,其排布方式也与后部的功能空间相呼应。例如,穿孔的金属覆层位于入口庭院上方,从而充分利用两个楼层之间的竖向区域,而在项目的西北角和东南角,它则阻隔了外界视线,同时也起到防晒的功能。波纹的不同变化方向呼应周边环境之间的尺度。建筑师只在入口处运用了抹灰形式,表达了对使用者的欢迎感。LOW-E玻璃的应用则让自然光线能够有效地进入室内。

In the current construction “climate” of Tempe and the metropolitan area, economical cladding of a building offers two distinct choices: painted stucco or metal cladding.  As a result of this major consideration, the language and detailing of the project’s skin exploits the qualities of corrugated Galvalume for the majority of the project. Perforated corrugated Galvalume provides additional diversity for the elevations and their locations are dictated by programmatic considerations.  For example, the perforated cladding is situated at each of the entry courtyards to exploit these vertical two story spaces, while on the northwest and southeast corners of the project, it offers views and protection from the sun. The varying direction of the corrugation offers sensitivity to the scale of the neighborhood.  Standard painted stucco, solely located in the entry courtyards, signify entry and welcome occupants with the color of desert marigolds. Low-E insulated glazing provides energy efficient openings for natural light.

居住密度越大,我们越应该追求完美的环境第7张图片


居住密度越大,我们越应该追求完美的环境第8张图片


居住密度越大,我们越应该追求完美的环境第9张图片


在此类以背景为主要元素的项目中,建筑与环境的整体性往往比设计本身更加重要,而许多实例项目都能够证明这一点,同时这样的做法也更加容易为人所接受。Kenneth Place联排别墅项目追求的是创新设计理念,而正是这种“建筑迪士尼乐园(architectural Disneyland)”式的设计手法也呼应了当地的气候和经济特点,这不仅仅是居住场所,更表达了项目的场所完整性。

In the largely developer driven context of this typology, design and architecture more often than not take a backseat to integrity.  This is evidenced by the proliferation of foreign architectural languages, which have too often become normal or accepted. Kenneth Place Townhomes pursues design and innovation within the very climate and economics of this often fabricated facade of the “architectural Disneyland” by instead, offering a space to live, which is rooted and conceived in integrity.

居住密度越大,我们越应该追求完美的环境第10张图片


居住密度越大,我们越应该追求完美的环境第11张图片


居住密度越大,我们越应该追求完美的环境第12张图片


居住密度越大,我们越应该追求完美的环境第13张图片


居住密度越大,我们越应该追求完美的环境第14张图片


居住密度越大,我们越应该追求完美的环境第15张图片


居住密度越大,我们越应该追求完美的环境第16张图片


居住密度越大,我们越应该追求完美的环境第17张图片


居住密度越大,我们越应该追求完美的环境第18张图片


居住密度越大,我们越应该追求完美的环境第19张图片


居住密度越大,我们越应该追求完美的环境第20张图片


居住密度越大,我们越应该追求完美的环境第21张图片


居住密度越大,我们越应该追求完美的环境第22张图片


居住密度越大,我们越应该追求完美的环境第23张图片


居住密度越大,我们越应该追求完美的环境第24张图片


居住密度越大,我们越应该追求完美的环境第25张图片


居住密度越大,我们越应该追求完美的环境第26张图片


居住密度越大,我们越应该追求完美的环境第27张图片


居住密度越大,我们越应该追求完美的环境第28张图片


居住密度越大,我们越应该追求完美的环境第29张图片


居住密度越大,我们越应该追求完美的环境第30张图片


居住密度越大,我们越应该追求完美的环境第31张图片


居住密度越大,我们越应该追求完美的环境第32张图片


居住密度越大,我们越应该追求完美的环境第33张图片


建筑设计:Chen + Suchart工作室
地点:美国,坦佩
主创建筑师:Szu-Ping Patricia Chen Suchart, Thamarit Suchart
项目团队:Aaron Bass, Gabriel Quijada
面积:16823.0平方米
项目年份:2016年
摄影:Matt Winquist
制造商:American Standard, Arcadia, Milgard, Moen, Kwikset, Galvalume

Architects: Chen + Suchart Studio
Location: Tempe, United States
Principals: Szu-Ping Patricia Chen Suchart, Thamarit Suchart
Project team: Aaron Bass, Gabriel Quijada
Area: 16823.0 m2
Project Year: 2016
Photographs: Matt Winquist
Manufacturers: American Standard, Arcadia, Milgard, Moen, Kwikset, Galvalume

【专筑网版权与免责声明】:本网站注明“来源:专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处

专于设计,筑就未来

无论您身在何方;无论您作品规模大小;无论您是否已在设计等相关领域小有名气;无论您是否已成功求学、步入职业设计师队伍;只要你有想法、有创意、有能力,专筑网都愿为您提供一个展示自己的舞台

投稿邮箱:submit@iarch.cn         如何向专筑投稿?

扫描二维码即可订阅『专筑

微信号:iarch-cn

登录专筑网  |  社交账号登录:

 匿名

没有了...
评论加载中,请稍后!

建筑 (9692 articles)


居住建筑 (2970 articles)


别墅 (517 articles)


美国 (1184 articles)


亚利桑那州 (27 articles)


2016 (614 articles)


混凝土 (2311 articles)


木材 (2407 articles)


玻璃 (1575 articles)