网站地图关于我们

查看相册 View Gallery
当住宅完美地融于自然,才能更好地享受自然第1张图片


巴西Quinta da Baroneza住宅
Quinta da Baroneza House / Belluzzo Martinhao Arquitetos

由专筑网邢子,李韧编译

来自建筑事务所的描述。项目的出发点是保证景观的最佳视觉效果,并且尽可能减少建筑对自然地形的影响。这片场地的前方非常宽阔,长80米,沿街有一个小斜坡。建筑解决方案是在地面上构建一座完整的体量,并利用自然坡度构成车库空间和下层的体量,其中容纳桑拿和水疗功能空间。

Text description provided by the architects. The starting point of the project was to take advantage of the best visuals of the landscape and to impact as little as possible on the natural topography of the terrain. The front of the land is very extensive, 80 meters long, with a slight slope accompanying the street. The architectural solution was the creation of a monolithic volume landing on the ground, taking advantage of the slope to create the garage span and the volume of the lower deck, with the sauna and spa.

当住宅完美地融于自然,才能更好地享受自然第2张图片


该项目采用了现代的设计风格,融合了环境。直线、大体量以及所选材料表达出纯粹的效果。

The project was designed in a contemporary style, organized by the integration of environments, straight lines, large volumes and purity of the chosen materials.

当住宅完美地融于自然,才能更好地享受自然第3张图片


当住宅完美地融于自然,才能更好地享受自然第4张图片


当住宅完美地融于自然,才能更好地享受自然第5张图片


通往住宅的路是一条鹅卵石小径,穿过入口一直引导向下层的车库。使用者可以通过纱纹木制成的大门进入由金属结构和木质衬里围护的起居室。使用者周末到这里时,可以把车停放在车库,并通过内部楼梯,直接进入私密的走廊。

Access to the residence is by the route of a path in cobblestones with grass that passes through the social entrance and follows to the garage in the lower level. The guests can already access the living room through the main door made of freijó wood, which is protected by a pergola in metal structure and wooden lining. While locals, when they arrive for the weekend, they can park in the vehicle shelter and access the internal stairway that provides direct access to the intimate hallway.

当住宅完美地融于自然,才能更好地享受自然第6张图片


当住宅完美地融于自然,才能更好地享受自然第7张图片


当住宅完美地融于自然,才能更好地享受自然第8张图片


通过在总承重墙上的大玻璃窗框架,客厅和美食阳台完全融合在一起。这个想法是为了在同一水平面上完全连接客厅、阳台和游泳池,为使用者的欢乐生活增添色彩。

The living and gourmet balcony is totally integrated, through large glass window frames, can be going to be built in the wall of the total holding. The idea was to provide living, balcony and pool, at the same level and completely connected, increasing the conviviality of the family and guests.

当住宅完美地融于自然,才能更好地享受自然第9张图片


当住宅完美地融于自然,才能更好地享受自然第10张图片


私密的区域沿着整个玻璃走廊分布,周围环绕着铝板条。使用者在四套面向泳池的相同套间以及有独立阳台的主卧套间,都可以欣赏到该地区天际线的美丽景色,其中还有一间家庭影院和温馨的客厅。

The intimate area is distributed along the entire glass corridor protected by the brises of aluminum slats. There are four identical suites, all facing the pool view, plus the master suite, which has its exclusive balcony, facing a beautiful view of the region's skyline. Still in the intimate area, there is a home theater and an intimate living room.

当住宅完美地融于自然,才能更好地享受自然第11张图片


厨房就在客厅的隔壁,但是门关闭着,这是由于住宅接待了很多客人,需要大厨房供员工工作。但是,尽管从起居室中分离出来,厨房仍然具有通向内部花园的巨大玻璃幕墙,可以很好地让光线和空气进入室内,另外,还有一座舒适的小花园。

The kitchen is next to the living room, but closed, because the residents receive many guests and needed a large kitchen for the employees to work. But despite being separated from the living room, it has a large glass opening that leads to an enclosed garden that allows a pleasant entrance of light and ventilation, as well as a look for the small, cozy garden.

当住宅完美地融于自然,才能更好地享受自然第12张图片


当住宅完美地融于自然,才能更好地享受自然第13张图片


当住宅完美地融于自然,才能更好地享受自然第14张图片


建筑师所用的材料是为了突出建筑的体量感,此外还促进了与自然的融合。下层的体量运用了大块木石,为上层提供了基础,并使体量看起来更加轻盈,整座住宅运用了白色材质,玻璃、板状混凝土以及铝质百叶窗构成主要肌理。

The applied materials were designed to highlight the volumes of the architecture, besides providing an integration with nature. The volume of the lower floor is a block of wood stone that gives base to the upper volume lighter, in which predominate painting in texture in white color, glass, slatted concrete and shutters of aluminum in color corten.

当住宅完美地融于自然,才能更好地享受自然第15张图片


当住宅完美地融于自然,才能更好地享受自然第16张图片


当住宅完美地融于自然,才能更好地享受自然第17张图片


当住宅完美地融于自然,才能更好地享受自然第18张图片


当住宅完美地融于自然,才能更好地享受自然第19张图片


当住宅完美地融于自然,才能更好地享受自然第20张图片


当住宅完美地融于自然,才能更好地享受自然第21张图片


当住宅完美地融于自然,才能更好地享受自然第22张图片


建筑事务所:Belluzzo Martinhao Arquitetos
位置:巴西
主创建筑师:Gustavo Martinhão, Marcella Belluzzo
景观设计:Marcelo Faisal
结构:Tetric Engenharia – Engenheiro Rodrigo Sgambatti
面积:10710.1平方英尺(约995平方米)
项目时间:2016年
摄影:Mariana Orsi
制造商:Breton, Lumini, Jatobá

Architects: Belluzzo Martinhao Arquitetos
Location: Bragança Paulista, Brazil
Architects in Charge: Gustavo Martinhão, Marcella Belluzzo
Landscape Design: Marcelo Faisal
Structure: Tetric Engenharia – Engenheiro Rodrigo Sgambatti
Area: 10710.1 ft2
Project Year: 2016
Photographs: Mariana Orsi
Manufacturers: Breton, Lumini, Jatobá

【专筑网版权与免责声明】:本网站注明“来源:专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处

专于设计,筑就未来

无论您身在何方;无论您作品规模大小;无论您是否已在设计等相关领域小有名气;无论您是否已成功求学、步入职业设计师队伍;只要你有想法、有创意、有能力,专筑网都愿为您提供一个展示自己的舞台

投稿邮箱:submit@iarch.cn         如何向专筑投稿?

扫描二维码即可订阅『专筑

微信号:iarch-cn

登录专筑网  |  社交账号登录:

 匿名

没有了...
评论加载中,请稍后!

建筑 (10496 articles)


居住建筑 (3207 articles)


住宅 (2633 articles)


巴西 (256 articles)


2016 (634 articles)


玻璃 (1750 articles)


混凝土 (2473 articles)


铝材 (102 articles)