网站地图关于我们

查看相册 View Gallery
航行在多伦多滨海地区的“未来城市”第1张图片


鱼类加工厂改造项目
Sidewalk Labs Toronto offices occupy fishery renovated by Lebel & Bouliane

由专筑网李韧,邢子编译

这座黑色的几何体量看起来就像是一艘抽象的船,它位于多伦多Sidewalk实验室的开敞办公场所中,该公司隶属谷歌,当前正在规划“未来城市”街区项目。

该项目由当地Lebel & Bouliane工作室设计,Sidewalks实验室多伦多办公场所位于多伦多港口区域,这里曾经是鱼类加工厂,整个工业区域位于安大略湖畔。

A black geometric volume evocative of a ship defines these spacious offices for Sidewalk Labs in Toronto, where the Google-owned company is planning an ambitious "future city" neighbourhood.
Designed by local studio Lebel & Bouliane, the Sidewalks Labs Toronto offices are based within a former fish processing plant in Toronto's Port Lands, an industrial area beside Lake Ontario.

航行在多伦多滨海地区的“未来城市”第2张图片


Sidewalk实验室最初来源于纽约,面积为15000平方英尺(约1393平方米),由谷歌公司的母公司Alphabet运营,Sidewalk实验室与研究周边高科技社区的机构一起探索和实验城市创新项目。

智能区域于2017年10月首次公布,其中包括有木材建筑和可配置道路系统。

The 15,000-square-foot (1,393-square-metre) workspace provides New York City-based Sidewalk Labs – operated by Google parent company Alphabet – a base from which to research and experiment with urban innovations for the high-tech neighbourhood it hopes to build nearby.
First proposed in October 2017, the smart district is set to include entirely timber buildings and a reconfigurable paving system if approved.

航行在多伦多滨海地区的“未来城市”第3张图片


这座办公场所共两层空间,项目名为“307”,其名字来源于其选址,即东湖滨大道307号(307 Lake Shore Boulevard East)。建筑的外部由蒙特利尔艺术家Cecile Gariepy设计涂成蓝色,内部有简约的工业气息。

在仓库的改造过程中,Lebel & Bouliane就过去几十年的现代更新策略进行了剖析,从而表达鱼类加工厂的固有特征。

The two-storey office is named 307, after its address at 307 Lake Shore Boulevard East. The building's exteriors are painted blue with colourful illustrations by Montreal-based artist Cecile Gariepy, while the interiors have a pared-back and industrial feel.
During the warehouse renovation, Lebel & Bouliane peeled back layers of modern updates over the decades, to reveal the original character of the fish-processing plant.

航行在多伦多滨海地区的“未来城市”第4张图片

Photograph by David Pike

总体而言,办公室是开敞与私密的结合体,并且还应用了裸露的结构元素和全新胶合板形式。

开放式空间有着高高的天花板、混凝土地板、白墙,另外结合使用黑色与海军蓝,这形成Sidewalk实验室的空白区域,研究者可以在这里推敲想法。

Lebel & Bouliane在其中一个区域的设计中,应用了XXL工作空间的概念,该区域用于测试新项目及其原型。其中搭接了模块化铺设体系装置,该装置由项目团队和意大利建筑师Carlo Ratti共同合作完成。

通高的玻璃窗周围环绕着大型锯齿形胶合板桌子,该空间主要用作合作商讨。其中还装饰着植物和胶合板。

Overall, the offices offer a combination of spacious and intimate areas for working, with exposed structural elements and new plywood forms.
The open-plan spaces feature high ceilings, concrete floors, white walls, and black and navy accents – providing a blank canvas for Sidewalk Labs to test its ideas and develop initiatives.
In one area, referred to by Lebel & Bouliane as the XXL Workshop Space, is an area for testing new projects and prototypes. It currently hosts an installation of the modular paving system that the team designed in collaboration with Italian architect Carlo Ratti.
Floor-to-ceiling windows surround a large zig-zagged plywood table that serves as a collaborative workspace. Softening the room are plants and plywood panels across the ceiling.

航行在多伦多滨海地区的“未来城市”第5张图片


另一个房间则更加开敞一些,也有着通高的天花板,但整体是大型的黑色几何体量。这个单元“使人联想起一艘船,它似乎协调着忙碌与宁静的办公氛围”。

Another room is even more spacious with double-height ceilings and defined by a large, black, geometric volume. The unit is "reminiscent of a ship's hull which mediates between quieter office spaces and busier collaborative spaces," said the description.

航行在多伦多滨海地区的“未来城市”第6张图片

Photograph by David Pike

使用者会通过楼梯去往更加安静与独立的工作场所。灰色的地毯和深蓝色墙体让空间看起来更加私密。

该项目还包括有小型厨房、团队会议室、休息区、检查室,以及大型室外露台。

Stairs lead to a portion more suitable for working quietly and independently. Grey carpet floors and dark blue walls make the space more intimate and private.
Completing the project are a kitchen, group meeting rooms, boardrooms, break-out and review spaces, and a large outdoor patio.

航行在多伦多滨海地区的“未来城市”第7张图片

Photograph by David Pike

Sidewalk实验室与当地社区、多伦多滨海组织(Waterfront Toronto)共同合作实现了整个项目。在一次采访中,该项目的城市系统负责人Rohit Aggarwala说明了公司就加快早前工业景观场所发展进程的目标。

摄影:Adrien Williams(除非特别注明)

Sidewalk Labs is working in partnership with the local community and the Waterfront Toronto organisation to realise Sidewalk Toronto. In an interview with Dezeen, the project's head of urban systems Rohit Aggarwala outlined the company's aims to speed up the development of former industrial landscapes.
Photography is by Adrien Williams unless stated otherwise.

航行在多伦多滨海地区的“未来城市”第8张图片


航行在多伦多滨海地区的“未来城市”第9张图片


航行在多伦多滨海地区的“未来城市”第10张图片


项目信息:
建筑与室内设计团队:uc Bouliane, Natasha Lebel, Mieke Stethem, Claire Kurtin
灯光设计:Alula Lighting Design
结构工程:Engineering Link
机电工程:BK Consulting
A/V: Hit/Play
施工方:Govan Brown
展览设计:Daily Tous Les Jours

Project credits:
Architecture and interior design team: Luc Bouliane, Natasha Lebel, Mieke Stethem, Claire Kurtin
Lighting designer: Alula Lighting Design
Structural engineer: Engineering Link
Mechanical and electrical engineer: BK Consulting
A/V: Hit/Play
Construction: Govan Brown
Exhibit designer: Daily Tous Les Jours

【专筑网版权与免责声明】:本网站注明“来源:专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处

专于设计,筑就未来

无论您身在何方;无论您作品规模大小;无论您是否已在设计等相关领域小有名气;无论您是否已成功求学、步入职业设计师队伍;只要你有想法、有创意、有能力,专筑网都愿为您提供一个展示自己的舞台

投稿邮箱:submit@iarch.cn         如何向专筑投稿?

扫描二维码即可订阅『专筑

微信号:iarch-cn

登录专筑网  |  社交账号登录:

 匿名

没有了...
评论加载中,请稍后!

室内 (1946 articles)


办公空间 (304 articles)


办公室 (346 articles)


加拿大 (305 articles)


多伦多 (63 articles)


工业风格 (31 articles)