网站地图关于我们

查看相册 View Gallery
理想的阳光房:舒适与安逸第1张图片


悉尼阳台住宅
Verandah House / Still Space Architecture

由专筑网王沛儒,李韧编译

来自建筑事务所的描述。项目旨在创造一座具有亚洲风味的建筑综合体,这里带围墙的花园为郊区环境提供隔离和庇护同时也为未来的使用提供灵活性。建筑师保留场地旧的遮雨棚,创建一系列连接新旧建筑的花园庭院和阳台。从公共区域到私人区域每走一步都会有不一样的感触,通过重复的构件给人们带来连贯的视觉感受。

Text description provided by the architects. Conceptual framework. The brief was for the creation of an Asian type compound, a series of structures within a walled garden providing seclusion and refuge with in the suburban setting, and flexibility for future use. The site strategy allows the historic weather board cottage to be retained, creating a sequence of garden courtyards and verandahs linking the old and new buildings. A narrative of movement is created from public to private zones modulated by the verandah, the repetition of structure and framed garden views.

理想的阳光房:舒适与安逸第2张图片


理想的阳光房:舒适与安逸第3张图片


起居室与睡眠区通过阳台而分隔,用新砖砌成的房间可以为居住者带来安静的睡眠空间。百叶可以随着天气和光线的变化进行调节,材料的对比突出了新旧结构在形式上的区别。建筑顶部为坡屋顶,向街道倾斜。建筑立面虚实之间的比例以及对不同材料的选择都突出了建筑形体的高度和体量。

Functions of living and sleeping areas, of day and night, are separated by the verandah, with quieter sleeping spaces carved within the new brick pavilion. Moving between the wings allows open interaction with weather and light variations. Materials are contrasted to highlight separation of form between old and new structures. The pavilion transitions from 1 to 3 storey as the site falls to the garden, the scale of this is controlled by the roof form falling steeply to the street. Solid to void ratios on the façade, and material changes ease the height and mass of the form.

理想的阳光房:舒适与安逸第4张图片


理想的阳光房:舒适与安逸第5张图片


理想的阳光房:舒适与安逸第6张图片


理想的阳光房:舒适与安逸第7张图片


理想的阳光房:舒适与安逸第8张图片


项目的建筑形式看起来与周围环境十分一致,建筑的体量排布使得阴影面最小化,同时减少热量,但是也给使用者带来很好的景观视角。项目位于场地西侧的边界处,周围围合着砖石墙体,泳池面向东侧,透明且开敞。穿孔面板能够过滤光线,使用者也可以看到进入雨林花园的通道。中央天井的楼梯向花园开放,凹进去的部分成为安静的起居空间。体量也通过色彩而进行限定,从而构成了一定的亲密感。墙壁为粉色系,充分利用了周边红色砖石墙体的反射光线,让空间更加明亮。建筑的外立面则应用了绿松石釉面砖,这参考了泳池的反射效果。

Builtform. The built form reads as a simple rectilinear form with pitched roofs, in keeping with its suburban context. The massing of form on the site minimises over shadowing, heat gain and strategic ally blocks and frames views. The pavilion is located on the western boundary, with an enclosing brickwall, the pool façade to the East is transparent and operable. Perforated screens modulate light and channel views into the rainforest garden. A central stair is open to sky and garden views, its sunken alcove allows a quiet space todwell. Colour is used to define the volumes within creating intimate spaces forrest. The walls are a pink tone amplifying the reflected light from the red brick neighbour, making this space glow. 
Exterior Turquoise glazed bricks reference the pool reflectionsBuiltform。

理想的阳光房:舒适与安逸第9张图片


住宅为居住者带来了灵活的空间。设计方案能够满足未来的不同变化,同时能够适应白天与黑夜、公共与私人的不同功能需求。建筑的布局让使用者与自然景观亲密接触。建筑师与有经验的承包商、顾问和施工方共同合作,让项目的施工、造价、材料选择更加可控。

The house functions as a flexible space for the occupants. The structure enables future adjustments and provides multi-generational use in these paration of private and public spaces across day and night. The building form allows the occupants to intimately engage with the landscape. The integration of skilled contractors and consultants and the owner builder model permitted flexibility in construction, and controlling building costs in terms of time, and material selection.

理想的阳光房:舒适与安逸第10张图片


理想的阳光房:舒适与安逸第11张图片


理想的阳光房:舒适与安逸第12张图片


由于项目使用了高性能坚固的材料,这增加了住宅的使用寿命。吊扇和通高百叶窗为住宅提供被动通风。中央楼梯则通过烟囱效应通风。上部楼层的适应性屏风和隔热窗帘能够减少热量的增加,地下室则可以成为使用者在炎炎夏日中的一处清凉场所。

As mall footprint warranted specification of high performance robust materials, increasing the long evity and functionality of the house. Sustainability. The house relies on passive ventilation using ceiling fans, and full height louvre windows. Stack effect ventilation is utilized in the central stair. 
Windows are designed for venting the house during periods of absence, adjustable screens on the upper level reduce heat gain whilst insulated curtains canals obedrawn. Asub floor basement offers  respite during extreme heat.

理想的阳光房:舒适与安逸第13张图片


建筑安装了高性能玻璃和隔离砖石材料,不仅能够隔热,还能有效隔音。砖石表面涂抹了VOC涂料,能够减少加工步骤。居住空间与花园一直保持着联系,居住者能感受到幸福。

High performance glass was installed and brickwork is cavity insulated, providing thermal and acoustic insulation. Brickwork is painted in low VOC paints, reducing internall inings. The occupants are in constant contact with the garden realm, encouraging a sense of wellbeing.

理想的阳光房:舒适与安逸第14张图片


理想的阳光房:舒适与安逸第15张图片


理想的阳光房:舒适与安逸第16张图片


理想的阳光房:舒适与安逸第17张图片


理想的阳光房:舒适与安逸第18张图片


理想的阳光房:舒适与安逸第19张图片


理想的阳光房:舒适与安逸第20张图片


理想的阳光房:舒适与安逸第21张图片


理想的阳光房:舒适与安逸第22张图片


建筑设计:Still Space Architecture
地点:澳大利亚,悉尼
项目类型:住宅
客户:P. Towler
建筑面积:117平方米
项目年份:2018年
照片拍摄:Brett Boardman
制造商:Austral Bricks, Mosa, PGH Bricks

Architects: Still Space Architecture
Location: Sydney, Australia
Category: Residential
Client: P. Towler
Area: 117.0 m2
Project Year: 2018
Photographs: Brett Boardman
Manufacturers: Austral Bricks, Mosa, PGH Bricks

【专筑网版权与免责声明】:本网站注明“来源:专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处

专于设计,筑就未来

无论您身在何方;无论您作品规模大小;无论您是否已在设计等相关领域小有名气;无论您是否已成功求学、步入职业设计师队伍;只要你有想法、有创意、有能力,专筑网都愿为您提供一个展示自己的舞台

投稿邮箱:submit@iarch.cn         如何向专筑投稿?

扫描二维码即可订阅『专筑

微信号:iarch-cn

登录专筑网  |  社交账号登录:

 匿名

没有了...
评论加载中,请稍后!

建筑 (10497 articles)


居住建筑 (3207 articles)


住宅 (2633 articles)


澳大利亚 (442 articles)


悉尼 (102 articles)


2018 (846 articles)


砖石 (77 articles)


玻璃 (1750 articles)


VOC (4 articles)