网站地图关于我们

查看相册 View Gallery
来看看去年的Dezeen奖项都花落谁家第1张图片


Dezeen建筑设计、室内设计和艺术设计获奖作品展示
Dezeen Awards architecture, interiors and design winning projects revealed

由专筑网麻雀,小R编译

Tom Emerson工作室、Taller 5工作室、麻省理工Mediated Matter Group以及Branch工作室,获得了Dezeen2019年的最佳项目奖。

该奖项在伦敦Ennismore会议大厦前进行颁奖,同时还颁发了最佳新兴工作室奖。

评审团从去年10月早些时候公布的30个获奖项目中选出了建筑、室内和设计等类型的获奖者。

墨尔本学校内的一处秘鲁考古学家避难所的项目,是基于意大利的广场设计以及机器人的制造结构,并选用有机材料所建造,这一项目是去年所有项目中的赢家。

三位评审专家于9月抵达伦敦,在入围作品中选出去年的获奖者。他们基于作品对大众及环境的美观、创新和适用性这三个方面进行综合评价。

Studio Tom Emerson and Taller 5, Mediated Matter Group at MIT and Branch Studio Architects have won awards for the best projects of the year at Dezeen Awards 2019.
The announcements were made in front of 250 guests at Ennismore Sessions House in London, where the best established and emerging studios of the year were also revealed.
The overall winners across the sectors of architecture, interiors and design were chosen from the thirty winning projects, which were announced earlier this month.
A shelter for archeologists in Peru, a school office interior in Melbourne based on Italian piazzas and a robotically fabricated structure made from organic matter were selected as this year's overall project winners.
This year's three master juries, who met in London in September, chose the winners based on how beautiful, innovative and beneficial they are to people and planet.

来看看去年的Dezeen奖项都花落谁家第2张图片

一间为考古学家和儿童设计的房屋获得了建筑项目奖。图中是建造在秘鲁沙漠的项目/A Room for Archeologists and Kids is the architecture project of the year. Top image: the project was built in the Peruvian desert

该项目同时还获得了小型建筑奖,它由45名来自苏黎世和利马的学生建造。

该项目由苏黎世的TomEmerson工作室和Taller 5工作室设计,位于秘鲁天主教大学内,为考古学家和孩子们设计了一座有白色纺织品天篷、竹藤墙和土地板的建筑。

The architecture project of the year, which also won the small building award, was designed and built by 45 architecture students from Zurich and Lima.
Designed by ETH Zurich's Studio Tom Emerson and  at the Pontificia Universidad Católica del Peru (PUCP), A Room for Archaeologists and Kids has a woven white textile canopy, bamboo cane walls and earthen floors.

来看看去年的Dezeen奖项都花落谁家第3张图片

这座为考古学家设计的建筑由来自苏黎世和利马的学生设计/The shelter for archeologists was designed by students from Zurich and Lima

这一场所为考古学家在Pachacamac提供了应急场所,该处有大约600公顷的历史遗址位于沙漠内。

开放的长方形结构便于考古学家的工作,同时观察来访者和周边学校的学生。

The pavilion provides shelter for archaeologists in Pachacamac, an archaeological site in Peru that covers around 600 hectares of desert.
The open rectangular structure was designed so that the archeologists' examinations of artefacts are in view of passing visitors and children from a nearby school.

来看看去年的Dezeen奖项都花落谁家第4张图片

考古避难所/The building shelters archaeologists

建筑主要评审团由SouFujimoto、LyndonNeri、KunleAdeyemi、SonaliRastogi和JingLiu组成,他们认可该项目的结构和空间特征。

“这个项目是对旧结构的完美回应。”评委们说,“柔和的元素引入创造了令人惊叹和愉快的氛围。”

The architecture master jury, which consisted of Sou Fujimoto, Lyndon Neri, Kunlé Adeyemi, Sonali Rastogi and Jing Liu, championed the project for its structural preservation and the characteristics of the space.
"This project is a perfect response to an old structure," said the judges. "The introduction of softer elements creates a surprising and pleasant atmosphere."

来看看去年的Dezeen奖项都花落谁家第5张图片

来自Branch Studio建筑事务所设计的Piazza Dell'Ufficio是去年室内设计的获奖作品/Piazza Dell'Ufficio by Branch Studio Architects is the interior design project of the year

来自Branch Studio建筑事务所设计的Piazza Dell'Ufficio是室内设计的获奖作品。该项目涉及墨尔本一所大学的行政管理办公室的二次设计。

PiazzaDell的每个表面被提名为“小型室内工作区”,内衬有纤细的纸板管。

这个来自澳大利亚的建筑工作室希望创造一种能够打破师生互动障碍的环境。

Piazza Dell'Ufficio by Branch Studio Architects has been named interior design project of the year. The project involves the redesign of executive administration offices of a college in Melbourne.
Almost every surface of Piazza Dell'Ufficio, which was also named small workspace interior of the year, has been lined with slim cardboard tubes.
The Australian architecture studio wanted to create an environment that broke down barriers between staff and student interactions.

来看看去年的Dezeen奖项都花落谁家第6张图片

由Branch Studio工作室完成的室内设计/The interior was designed by Branch Studio Architects

“这种美学上令人愉悦的空间为繁忙的学校生活创造了休息空间。”这是来自评审团的评价。室内设计评审团由ABRogers、EvaJiricna、EeroKikiViso、MataliCritale和YokoChoy组成。

评委们补充说:“在当代、可回收和廉价的材料和颜色之间存在着很大的平衡,这一平衡创造了一个对学生有利、且适合他们的温暖和平静的环境。”

"This aesthetically pleasing space creates a break-out space for busy school life," said the interior design master jury, which was made up of Ab Rogers, Eva Jiricna, Eero Koivisto, Matali Crasset and Yoko Choy.
"There is a great balance between contemporary, recyclable and affordable materials and colours, creating a warm and calming environment that is suitable for student welfare," the judges added.

来看看去年的Dezeen奖项都花落谁家第7张图片

Piazza Dell'Ufficio项目同样获得了小空间奖/Piazza Dell'Ufficio also won small workspace of the year

该评审团由Philippe Starck、Nelly Ben Hayoun、Yinka Ilori、Aric Chen、Lonny van Ryswyck、Sofia Lagerkvist组成,他们选择了由麻省理工学院Mediated Matter团队的作品Aguahoja I为年度设计项目。

Aguahoja I是一种数字设计和机器制造的结构,其使用的是在树枝、昆虫外骨骼和人类骨骼中发现的分子成分。

The design master jury, which consisted of Philippe Starck, Nelly Ben Hayoun, Yinka Ilori, Aric Chen, Lonny van Ryswyck and Sofia Lagerkvist, selected Aguahoja I by MIT Media Lab's Mediated Matter Group as the design project of the year.
Aguahoja I is a digitally designed and robotically fabricated structure made using the molecular components found in tree branches, insect exoskeletons and human bones.

来看看去年的Dezeen奖项都花落谁家第8张图片

Aguahoja I由麻省理工学院Mediated Matter 团队设计,该项目获得了设计项目奖/Aguahoja I by Mediated Matter Group at MIT Media Lab is the design project of the year

该项目高五米,结构由灵活的生物复合皮由纤维素、壳聚糖和果胶组成,向人们展示了废弃物的再次利用。

Neri Oxman的研究和设计小组的项目也获得可持续设计的奖项,展示了基于水的机器人制造在自然生态尺度上的应用。

Standing five meters tall, the structure's flexible bio-composite skin is composed of cellulose, chitosan and pectin, examining how even the materials that we consider waste can inform design.
The project by Neri Oxman's research and design group, which also the won the award for sustainable design, demonstrates the application of water-based robotic fabrication at a scale close to those of natural ecologies.

来看看去年的Dezeen奖项都花落谁家第9张图片

Aguahoja I由数字化设计和及机器自动化制造/Aguahoja I was digitally designed and robotically fabricated

“寻找新的可持续材料是一个紧迫的问题。”设计评审说,“Aguahoja I向我们展示了大自然如何帮助我们设计新材料,强调了自然与技术之间的关系。”

他们补充到:“它完全创新,并且为未来带来了希望,有机材料显示出巨大的潜力,它甚至会改变我们对建筑的看法。”

每个获奖团队都会收到一个手工制作的奖杯,该奖杯由Atelier NL设计。

"Finding new sustainable materials is an urgent matter," said the design judges. "Aguahoja I shows how nature can help us to design new materials, highlighting the relationship between nature and technology."
"It is completely innovative and presents hope for the future," they added. "The organic material shows huge potential, which could change even how we think about architecture."
Each winner was presented with a hand-made trophy designed by Atelier NL. All of the category winners were revealed earlier this year.

【专筑网版权与免责声明】:本网站注明“来源:专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处

专于设计,筑就未来

无论您身在何方;无论您作品规模大小;无论您是否已在设计等相关领域小有名气;无论您是否已成功求学、步入职业设计师队伍;只要你有想法、有创意、有能力,专筑网都愿为您提供一个展示自己的舞台

投稿邮箱:submit@iarch.cn         如何向专筑投稿?

扫描二维码即可订阅『专筑

微信号:iarch-cn

登录专筑网  |  社交账号登录:

 匿名

没有了...
评论加载中,请稍后!

建筑 (10995 articles)


室内 (2004 articles)


艺术设计 (180 articles)


获奖项目 (15 articles)


麻省理工学院 (10 articles)


Branch Studio (5 articles)