网站地图关于我们

查看相册 View Gallery
François Pompon 高中的翻新/ Charles-Henri Tachon第1张图片

François Pompon High School Refurbishment

由专筑网朱王倩,杨帆编译

来自建筑事务所的描述。Francois Pompon高中位于Morvan山的山脚下,距离Bernard Loiseau餐厅仅三步之遥,这座高中以著名的雕塑家及该城镇命名,是Saulieu(勃艮第)入口处的战略核心。

建筑位于N7道路一侧,它标志着到达城镇历史中心的道路。

From the architect. On the Morvan’s foothills and three steps away from the restaurant of Bernard Loiseau, the high school Francois Pompon named after the famous sculptor and town’s native, occupies a strategic position at the entrance of Saulieu (in Burgundy).
Alongside the road N7, it marks the way in to the town’s historic heart.

François Pompon 高中的翻新/ Charles-Henri Tachon第2张图片
© Nicolas Waltefaugle

最近建成的扩展部分允许所有的高中教室的分组,这在之前是分为两个独立的部分。

The recently built extension allows the grouping of all the high school’s classrooms, which were previously divided in two separate sites.
   
François Pompon 高中的翻新/ Charles-Henri Tachon第3张图片
© Nicolas Waltefaugle

新侧翼以船头形式向户外开放,并添加到先前的L形建筑上,使其现在呈U形。它创造了一个封闭的庭院,再现了Jules Ferry的共和党校的风格。

This new wing in the form of a prow opens up to the outdoors and adds to a previously L-shaped building, which is now U-shaped. This way it creates a closed courtyard, reproducing the style of Jules Ferry’s Republican schools.
   
François Pompon 高中的翻新/ Charles-Henri Tachon第4张图片
© Nicolas Waltefaugle

François Pompon 高中的翻新/ Charles-Henri Tachon第5张图片
底层平面图/Ground Floor

这种意想不到的形状的成因是为了遵循弯曲的土地的限制,部分遵循由建筑和遗产部定义的规则,它们是具有两个屋顶部分的建筑物。
   
这两个条件的结合产生了非常特殊和显著的几何体。  

This unexpected shape represents partly the wish to follow the limitation of the curved piece of land and partly follows the rules defined by the Department of Architecture and Heritage, which is a building with two roof sections.
The combination of these two conditions led to define the very special and remarkable geometry.
   
François Pompon 高中的翻新/ Charles-Henri Tachon第6张图片
© Nicolas Waltefaugle

建筑的部分房间用于教授艺术和音乐课程。他们不遵循传统的教学方式得益于这个令人惊讶的环境。

新建筑的一层由原始混凝土基础形成,所有楼层都运用了木制框架。具有单跨度的KERTO型(柱梁结构和地板)木结构可以跨越12米的建筑物,因此完全释放了轴承点的楼板。

The rooms occupying this part of the building are used for art and music classes. Their less conventional teaching benefits from this astonishing situation.
The new building’s ground floor is made of a raw concrete base and both floors have a wooden frame. The wooden structure of the KERTO type (post & beam structures and flooring) makes it possible to cross the 12-meter thick building with a single span and therefore completely releases the plates of bearing points.

François Pompon 高中的翻新/ Charles-Henri Tachon第7张图片
© Nicolas Waltefaugle

高中为学生提供了学习和知识共享的场所;他们将发展他们的文化并与空间产生联系。
   
作为机构的常规性做法是将结构作为建筑的基础表达。在Saulieu,木结构定义了整个空间;它是可见的,有规律的序列,显示了建筑的制度性质。它不是一个私有的建筑。它是一个公共的共和制的机构,不仅传达了知识的普遍性,而且通过当地建筑和施工过程传播了区域文化。

The high school provides a place for learning and knowledge sharing in which students evolve; they will develop their culture and connection with the space.
Our recurrent approach as an agency is to express the structure as the fundamental basis of architecture. In Saulieu, the wooden structure defines the whole space; it is visible and its regular composition gives sequencing to the front of the construction which shows the institutional nature of the building. It isn’t a domestic building. It is a public and republican institution that not only conveys the universality of knowledge but also the regional culture through local architecture and construction processes.
   
François Pompon 高中的翻新/ Charles-Henri Tachon第8张图片
© Nicolas Waltefaugle

我们的座右铭是“健康的身体健康的心”。为了孩子能在平静的环境中学习,必须为他们提供一座“健康”的建筑,更好地开发健全的头脑和健康的身体。这栋建筑刚开放了几天,似乎已经赢得了学生和老师的喜爱,他们很享受光照的环境和宁静的氛围。
   
我们希望每个人都能发现学习是一种愉快的体验,并且使学生可以保留高中时代的幸福回忆。

Our motto for this project was “sound mind in a sound body”. For children to learn in a peaceful environment, they must be in a “healthy” building, in a sound mind and healthy body. Opening this building only a few days ago, it seems that students and teachers appreciate the peacefulness, the brightness and light that prevails.
We hope that everyone finds learning to be a cheerful experience and that students keep happy memories of their time in high school.
   
François Pompon 高中的翻新/ Charles-Henri Tachon第9张图片
© Nicolas Waltefaugle

项目描述。该项目具有双层结构:一层的地下室采用现浇混凝土,而两个上层地板采用lamibois结构(杆和地板)和lamibois框架。这种结构的选择与施工策略相匹配。木结构的建造时间比砌体来得更快。
   
立面为未经处理的木材,以支撑Douglas木杆,Douglas木包层,落叶松木外部连接落叶松和俄勒冈松卷百叶窗。建筑工程由当地公司(10至20名工人)进行建造。

Product Description.This project has a double-structure : the basement of the ground floor is realized in poured-in-place concrete while the two upper floors are made of lamibois structure (pole and floor) and a lamibois frame. This choice of structure correspond with a construction strategy. The wooden structure allows a much faster realization than the masonry.
On the facade, the wood is left untreated in order to hold a silver patina for the Douglas wood poles, the Douglas wood claddings, the Larch wood exterior joineries (Larch) and the Oregon pine rolling shutters. The construction work have been carried out by local companies (10 to 20 workers).
   
François Pompon 高中的翻新/ Charles-Henri Tachon第10张图片
© Nicolas Waltefaugle

François Pompon 高中的翻新/ Charles-Henri Tachon第11张图片
© Nicolas Waltefaugle

François Pompon 高中的翻新/ Charles-Henri Tachon第12张图片
© Nicolas Waltefaugle

François Pompon 高中的翻新/ Charles-Henri Tachon第13张图片
© Nicolas Waltefaugle

François Pompon 高中的翻新/ Charles-Henri Tachon第14张图片
© Nicolas Waltefaugle

François Pompon 高中的翻新/ Charles-Henri Tachon第15张图片
© Nicolas Waltefaugle

François Pompon 高中的翻新/ Charles-Henri Tachon第16张图片
© Nicolas Waltefaugle

François Pompon 高中的翻新/ Charles-Henri Tachon第17张图片
© Nicolas Waltefaugle

François Pompon 高中的翻新/ Charles-Henri Tachon第18张图片
平面图/Plan 1

François Pompon 高中的翻新/ Charles-Henri Tachon第19张图片
平面图/Plan 2

François Pompon 高中的翻新/ Charles-Henri Tachon第20张图片
剖面图/Section

François Pompon 高中的翻新/ Charles-Henri Tachon第21张图片
剖面图/Section

建筑设计:Charles-Henri Tachon
地址:法国,21210 Saulieu
面积:1775.0平方米
项目时间:2016年
建筑摄影:Nicolas Waltefaugle
建筑商:Bieber Bois, France Fermeture, Lamibois KERTO, Terreal


Architects: Charles-Henri Tachon
Location: 21210 Saulieu, France
Area: 1775.0 m2
Project Year: 2016
Photographs: Nicolas Waltefaugle
Manufacturers: Bieber Bois, France Fermeture, Lamibois KERTO, Terreal


出处:本文译自www.archdaily.com/,转载请注明出处。

【专筑网版权与免责声明】:本网站注明“来源:专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处

专于设计,筑就未来

无论您身在何方;无论您作品规模大小;无论您是否已在设计等相关领域小有名气;无论您是否已成功求学、步入职业设计师队伍;只要你有想法、有创意、有能力,专筑网都愿为您提供一个展示自己的舞台

投稿邮箱:submit@iarch.cn         如何向专筑投稿?

扫描二维码即可订阅『专筑

微信号:iarch-cn

登录专筑网  |  社交账号登录:

 匿名

没有了...
评论加载中,请稍后!

建筑 (6266 articles)


教育建筑 (408 articles)


高中 (13 articles)


法国 (426 articles)


2016 (309 articles)


木材 (1596 articles)


现浇混凝土 (5 articles)