网站地图关于我们

查看相册 View Gallery
旧貌换新颜,悬崖上不一样的生活第1张图片

Balcones住宅
Balcones House / Pollen Architecture & Design

由专筑网刘彤,韩平编译

来自建筑师的描述:Balcones住宅坐落于断裂石灰岩裂缝的边界上,该断层是在Balcones失误产生的。在峡谷中住宅房间看起来要么向上到达树顶,要么就是向下到达房子后边的岩石花园。我们在场地上重建并重新布局了一个房子,这个房子原来是由乔纳森•鲍曼在1957年设计的。我们保留了房间结合基地设计的策略,比如石灰岩碎石墙是当时的流行代表。这个房子采用钢结构进行了重新设计与重建,而且配置的更大的玻璃都是可以打开的。大部分窗户可以完全滑行到一边去,这样就允许了与室外的联系。高度几乎与小山齐平的天窗在一年中大部分的月份中都可以将空气引进房子里边,形成自然通风。在保持原始比例的基础上,我们在房子后边增加了一些场地。与之前的住宅一样这个新房子具有亲人的尺度,并且采用垂直纹理的松木。新建楼层面采用的是石膏,并且拥有着一个更高的屋顶,它偏向悬崖与其形成呼应,整体形成的杯状结构以收集雪水。两个屋顶之间的连续的天窗让南方的光线可以照进整侧的卧室,并且保证看向树顶的视线。

From the architect. Balcones house is perched on the edge of a fractured limestone cliff, which is a part of the echelon of the Balcones fault. Rooms look either downhill into the tops of trees in the ravine below or uphill into the rock gardens behind the house. We rebuilt and reconceived a house originally on the site, designed in 1957 by Jonathan Bowman. We kept the site strategy of the original house, as well as its limestone rubble walls in order to maintain the modest Case-Study era scale. The house was redesigned and rebuilt with a steel structure and larger reconfigured window openings. Most of the windows slide completely away to one side, allowing direct connection to the outside. The airflow up the hill draws air through the house in most months. While keeping the proportion of the original, we added square footage tucked behind the house. The new house on the old footprint has an intimate scale, and is lined in straight-grain pine. The new floor area is built out in plaster and has a higher roof that twists to respond to the cliff and cups to collect rainwater. A continuous clerestory window between the two roofs lets in southern light along the length of the bedrooms and allows views of treetops.

旧貌换新颜,悬崖上不一样的生活第2张图片
© Whit Preston

旧貌换新颜,悬崖上不一样的生活第3张图片
© Casey Dunn

我们作为总承包人来建造这个项目,还有一些来自建造经理的支持。这是一个很好的途径可以让我们了解交易与奥斯汀的工匠,并且通过一位委托方,我们尝试了无法战胜的事情。当设计师们造好了我们自己的房子之后,问题才真正的解决;这也是爱的付出。如果我必须强调关于这个建筑的主要细节,或许是它采用金属板依靠各种各样的材料来形成边界。例如,一个角钢会在混凝土底板上形成一个锋利的边界;工字钢梁被放入到木质屋顶里边作为凹槽;铝板形成了一个非常薄的框架在铝制窗户周边;铝材装饰的条缝型流散器被置于木头与石灰里边。

We built the project acting as general contractor, with some support from a construction manager.  This was a great way for us to get to know trades and craftspeople in Austin, and to try things we wouldn’t risk with a client. As designers making our own house, the question is really when to stop; it’s the proverbial labor of love. If I had to state a thesis about major details, it might be using metal plate against a variety of materials to make an edge. For example, a steel angle gives a sharp edge the concrete floor; steel I-beams are set into the wood ceiling as a groove; aluminum plates make a super-thin frame around aluminum windows; aluminum trims the slot diffusers set into wood and plaster.  

旧貌换新颜,悬崖上不一样的生活第4张图片
© Casey Dunn

旧貌换新颜,悬崖上不一样的生活第5张图片
平面图/Plan

旧貌换新颜,悬崖上不一样的生活第6张图片
© Patrick Wong

我们喜欢在现代空间里使用特备的材料来带来更好的感官体验。在这个项目中,许多材料通过我们的强烈要求被设计并发展成特色的材料。例如,将原木锯成四块的松木板而且局部采用了碾压技术;碎石浇筑的混凝土顶板被发展用作集热装置,花费少的水磨石技术以及我们制造的绝缘的电子管天窗。我们在门前设计的混凝土包层也被就地进行造型设计。我们的合作伙伴麦克杨,在使用电脑数控辗轧树脂玻璃上具有很高的造诣,因此那些具有多重功能的玻璃利用橡胶模具被浇筑出来。这个也使得更多的光线可以从上边的天窗进入到下边来。

We like to use intense materials to bring tactility to our modern spaces.  Many materials were designed and developed specifically for this project by our firm. For example, the quarter-sawn pine boards were sourced and milled locally; a gravel-cast concrete topping slab was developed as a warmer, less expensive version of terrazzo; and insulated tube skylights we fabricated. The concrete cladding at the front door was designed and molded onsite. Firm partner, Michael Young, had positives cut in plexiglass using CNC-milling, then made rubber molds from which multiple units were cast. The effect created amplifies light coming down from the skylight above.  

旧貌换新颜,悬崖上不一样的生活第7张图片
© Casey Dunn

旧貌换新颜,悬崖上不一样的生活第8张图片
屋顶轴测图/Roof Axonometric

旧貌换新颜,悬崖上不一样的生活第9张图片
© Whit Preston

产品介绍:该事务所设计的重点就是联系室内外空间,以及“良好光线”对于内部空间的贡献。在Balcones住宅里,窗户与门的选择在形成这些联系的时候显得非常重要。更大的滑动玻璃为主要起居室带进来丰富的自然光线,并且也允许整面墙消失。当把门打开时,当外边楼台和内部居住空间联通的时候,房子面积变成了双倍。此外,在一些场地中使用的门也仿佛有种窗子扩大的感觉,引入大量的光线,并且允许了新鲜空气进入,形成自然通风。

Product Description. A major emphasis of the firm’s work is the connection between indoor and outdoor spaces, and the introduction of “good light” to the interior. In the Balcones House, the selection of the windows and doors was important in making this connection. Larger slider doors along the main living space bring in ample natural light, and also allow the entire wall to disappear. When the doors are open, the room doubles in size as the outside patio and interior living space are joined. Additionally, doors were used in some places to achieve an oversized casement window, maximizing light and also allowing fresh air to be brought inside.

旧貌换新颜,悬崖上不一样的生活第10张图片
© Bill Sallens

旧貌换新颜,悬崖上不一样的生活第11张图片
© Casey Dunn

旧貌换新颜,悬崖上不一样的生活第12张图片
© Patrick Wong & Casey Dunn

旧貌换新颜,悬崖上不一样的生活第13张图片
© Patrick Wong

旧貌换新颜,悬崖上不一样的生活第14张图片
© Casey Dunn

旧貌换新颜,悬崖上不一样的生活第15张图片
© Casey Dunn

旧貌换新颜,悬崖上不一样的生活第16张图片
© Brent Humphreys

旧貌换新颜,悬崖上不一样的生活第17张图片
© Patrick Wong

旧貌换新颜,悬崖上不一样的生活第18张图片
© Casey Dunn

建筑事务所:Pollen Architecture & Design
地点: 美国,德克萨斯州,奥斯汀
主创设计师:Elizabeth Alford, Michael Young
面积:2700.0 ft2
项目时间:2011
图片:Patrick Wong , Whit Preston, Casey Dunn , Bill Sallens , Brett Humphries
制造商:NanaWall, Fleetwood, Delta Millworks
其他参与者:John Algood, Dason Whitsett, Lucy Begg, Wansley Heating and Cooling, Juniper Lesak Carpentry
景观设计: Ilse Frank, Studio Balcones
结构设计:Jerry Garcia, Structures

Architects: Pollen Architecture & Design
Location: Austin, TX, USA
Architects in Charge: Elizabeth Alford, Michael Young
Area: 2700.0 ft2
Project Year: 2011
Photographs: Patrick Wong , Whit Preston, Casey Dunn , Bill Sallens , Brett Humphries
Manufacturers: NanaWall, Fleetwood, Delta Millworks
Other Participants: John Algood, Dason Whitsett, Lucy Begg, Wansley Heating and Cooling, Juniper Lesak Carpentry
Landscape: Ilse Frank, Studio Balcones
Structural design: Jerry Garcia, Structures


出处:本文译自www.archdaily.com/,转载请注明出处。

【专筑网版权与免责声明】:本网站注明“来源:专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处

专于设计,筑就未来

无论您身在何方;无论您作品规模大小;无论您是否已在设计等相关领域小有名气;无论您是否已成功求学、步入职业设计师队伍;只要你有想法、有创意、有能力,专筑网都愿为您提供一个展示自己的舞台

投稿邮箱:submit@iarch.cn         如何向专筑投稿?

扫描二维码即可订阅『专筑

微信号:iarch-cn

登录专筑网  |  社交账号登录:

 匿名

没有了...
评论加载中,请稍后!

建筑 (9362 articles)


居住建筑 (2879 articles)


住宅 (2324 articles)


美国 (1113 articles)


德克萨斯州 (23 articles)


2011 (201 articles)


木材 (2306 articles)


混凝土 (2240 articles)


钢材 (856 articles)