网站地图关于我们

查看相册 View Gallery
又一波冷淡风格的工业建筑办公室第1张图片

印度尼西亚KL办公室
Office KL / Studio Kota Architecture

由专筑网缕夕,韩平编译

来自建筑事务所的描述。KL办公室是一座工业厂房的办公建筑。该项目的范围还包括现有工厂的改造、场地规划和通往生产区的桥梁。该项目位于印度尼西亚日惹郊区的工业园区,是由一家钢铁制造公司委托进行的,该公司需要在现有设施上增加办公的功能空间。办公楼可满足三个不同部门的使用:市场营销、财务和管理办公室。三个代表不同部门的区域,布置在一个10*12米的开放空间中,主要作为工厂的景观和交通。

Text description provided by the architects. Office KL is a pavilion building functioning as an office for an industrial facility. The scope of the project also includes a facelift of the existing factory, site planning and bridge to the production area. The project site is located in the industrial complex in the outskirt of Yogyakarta, Indonesia. The project was commissioned by a steel based manufacturing company that needed to add office program to their existing facility. The office pavilion accommodates programs for three different departments: Marketing, Finance and managerial office. Three zones representing different departments are packed into a ten-meter by twelve-meter plot surrounded by an open space, which mainly serves as landscape and circulation for the factory.

又一波冷淡风格的工业建筑办公室第2张图片
© Studio Kota

又一波冷淡风格的工业建筑办公室第3张图片
图解/Diagrams

又一波冷淡风格的工业建筑办公室第4张图片
© Studio Kota

又一波冷淡风格的工业建筑办公室第5张图片
一层平面图/First Level Plan

又一波冷淡风格的工业建筑办公室第6张图片
© Studio Kota

又一波冷淡风格的工业建筑办公室第7张图片
© Studio Kota

建筑由三层组成,每层由一个部门使用。引入开放式办公室配置,按照客户要求创造开放性和具透明度的办公空间。建筑对角线将长方形平面划分为通过直线阶梯垂直连接的非典型办公楼层。这些不同的地板几何形状导致每层都有具体的家具布置。建筑的形状是通过“折”的形式由多个表面形成的。每个立面都有一个三角形的开口,每个面都有不同的阳光照射量。从室内的角度来看,窗户作为与室外空间交流的媒介,以及引入用于室内照明的自然日光。

The pavilion itself consists of three levels, each of which is used by one department. Open plan office configuration is introduced to create a sense of openness and transparency as requested by the client. Diagonal axis divides the rectangular plan into non-typical office floors which vertically connected by a linear staircase. These different floor geometries resulted in specific furniture arrangement for each level. The shape of the pavilion is formed by the multifaceted surface, which enfolds around it. Each facade has a triangular opening with varying dimensions responding to the different amount of sun exposure on each side. From the interior viewpoint, the openings serve as frames to the outdoor space as well as natural daylight for indoor illumination.
   
又一波冷淡风格的工业建筑办公室第8张图片
© Studio Kota

又一波冷淡风格的工业建筑办公室第9张图片
© Studio Kota

200平方米的建筑由钢结构建造而成,大部分都是裸露的混凝土和金属。材料的选择是为了更好地表现业主工作行业的性质和低成本维护的考虑。在施工期间,现有工厂制造钢构件,当地劳工参与建造。户外空间的设计主要是通过优化现有的交通面积,为景观提供更多的空间。在用地上增加了小型户外舞台和休息区,用作正式和非正式的用途。

The 200 sqm pavilion is constructed of steel structure and finished mostly with exposed concrete and metal. The selection of the materials is based on the intention to express the nature of client’s industry and with low maintenance consideration in mind. During the construction, steel elements were made in the existing factory and local labours were involved as builders. The design of the outdoor space is mainly resulted from the optimization of the existing circulation area to allow more space for landscape. Small outdoor stage and seating area are added on the site for both formal and informal use.

又一波冷淡风格的工业建筑办公室第10张图片
© Studio Kota

又一波冷淡风格的工业建筑办公室第11张图片
© Studio Kota

又一波冷淡风格的工业建筑办公室第12张图片
© Studio Kota

又一波冷淡风格的工业建筑办公室第13张图片
图解/Form Diagram

又一波冷淡风格的工业建筑办公室第14张图片
场地平面图/Site Plan

又一波冷淡风格的工业建筑办公室第15张图片
二层平面图/Second Level Plan

又一波冷淡风格的工业建筑办公室第16张图片
三层平面图/Third Level Plan

又一波冷淡风格的工业建筑办公室第17张图片
前立面/Front Elevation

又一波冷淡风格的工业建筑办公室第18张图片
侧立面/Side Elevation

又一波冷淡风格的工业建筑办公室第19张图片
后立面/Rear Elevation

又一波冷淡风格的工业建筑办公室第20张图片
剖面图/Section 1

又一波冷淡风格的工业建筑办公室第21张图片
剖面图/Section 2

又一波冷淡风格的工业建筑办公室第22张图片
剖面图/Section 3

又一波冷淡风格的工业建筑办公室第23张图片
剖面图/Section 4

又一波冷淡风格的工业建筑办公室第24张图片
细节/Details

又一波冷淡风格的工业建筑办公室第25张图片
© Studio Kota

建筑设计事务所:Studio Kota Architecture
项目位置:印度尼西亚,日惹特区
主创建筑师:Erick Kristanto
设计团队:Esther Wahyuni
建筑面积:200平方米
项目年份:2017年
摄影:Studio Kota
制造商:Sika, Dulux, Lysaght
设施规划:Lanjar
结构顾问:Subagjo Tjiptorahardjo
环境保护部顾问:Syakir

Architects: Studio Kota Architecture
Location: Yogyakarta, Yogyakarta City, Special Region of Yogyakarta, Indonesia
Lead Architect: Erick Kristanto
Team: Esther Wahyuni
Area: 200.0 m2
Project Year: 2017
Photographs: Studio Kota
Manufacturers: Sika, Dulux, Lysaght
Facility Planning: Lanjar
Structure Consultant: Subagjo Tjiptorahardjo
MEP Consultant: Syakir


出处:本文译自www.archdaily.com/,转载请注明出处。

【专筑网版权与免责声明】:本网站注明“来源:专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处

专于设计,筑就未来

无论您身在何方;无论您作品规模大小;无论您是否已在设计等相关领域小有名气;无论您是否已成功求学、步入职业设计师队伍;只要你有想法、有创意、有能力,专筑网都愿为您提供一个展示自己的舞台

投稿邮箱:submit@iarch.cn         如何向专筑投稿?

扫描二维码即可订阅『专筑

微信号:iarch-cn

登录专筑网  |  社交账号登录:

 匿名

没有了...
评论加载中,请稍后!

建筑 (8995 articles)


办公建筑 (538 articles)


办公室 (289 articles)


工业厂房 (3 articles)


印度尼西亚 (29 articles)


钢材 (827 articles)


混凝土 (2170 articles)


金属 (425 articles)