网站地图关于我们

查看相册 View Gallery
建筑元素同样也能取之于林用之于林第1张图片


Jeddo Road住宅项目
Jeddo Road / Inglis Badrashi Loddo

由专筑网李韧,蒋晖编译

来自建筑事务所的描述:Jeddo Road项目位于英国伦敦South Acton地区,这里曾经被称为“Soapsuds Island”,是因为这里有着大量的洗衣作坊。

项目整体面积为1100平方米,造价为260万英镑。Inglis Badrashi Loddo建筑事务所(IBLA)在修复的过程中保留了场地原有的历史特征,并以干净利落的现代方式来展现其原有的空间特色,从而对该项目进行了扩建。

Text description provided by the architects. Situated in an area of South Acton formerly known as ‘Soapsuds Island’ due to the prevalence of laundries and washhouses that dominated the neighbourhood, the Jeddo Road project is rooted in this locality.
Totalling 1100sqm in size and built for £2.6m, IBLA’s skilfull refurbishment preserves the site’s colourful history and original features, with extensive new additions purposefully built to visually grow out of the original in a clean and contemporary way.

建筑元素同样也能取之于林用之于林第2张图片


建筑元素同样也能取之于林用之于林第3张图片


建筑元素同样也能取之于林用之于林第4张图片


原有建筑包括一座住宅(69号)和部分Jeddo Works的前办公楼(67号),这些建筑始建于19世纪70年代,因此,IBLA决定仍然延续其维多利亚时期的设计元素,同时拆除一些在20世纪扩建的看上去廉价不堪的部分。

Jeddo Works办公楼通高拱门的白色油漆在修复中经过清洗,露出其内部的红色砖块,建筑师通过设置全新的混凝土框架扩建部分对原有建筑进行了修复。全新的建筑外观仍然运用了与周边建筑相适应的比例关系和拱形元素,并且仍然结合了具有工业气息的红砖和镀锌面板。

The original buildings comprised a house (no.69) and part of the former Jeddo Works building (no.67), each dating from the 1870’s. IBLA made the decision to return back to the Victorian elements and remove the poor quality 20th century additions.
The double-height rusticated arches of Jeddo Works were carefully stripped of white paintwork to expose their deep red coloured bricks and original house was revived with the installation of a new concrete-framed extension. The new exterior matches the proportion and feel of the arches and adjacent buildings and was finished in a similarly industrial red-brick and patinated zinc.

建筑元素同样也能取之于林用之于林第5张图片


建筑元素同样也能取之于林用之于林第6张图片


该项目功能多样,69号楼中包含有办公空间和公寓,在建筑一层设置有开放式的办公场所,其中的通高空间,让这个现代化的办公区域能够拥有夹层空间。

上部公寓的设置目的是为了与外部的历史气息形成对比,因此建筑师使用了低饱和度的材料,例如清水混凝土、钢梁、木材等。建筑的室内空间充斥着自然光线。位于顶层的公寓周围设置了大面积露台,让使用者拥有良好的景观视线。

As a mixed-use development the new build in no.69 contains office space and flats. On the ground floor an open-plan office is occupied by another architectural practice, with double height ceilings accommodating a mezzanine level for a modern workplace.
The flats above were aimed to contrast with the heritage of the exterior and as such are fitted out with a calm-palmette of materials including exposed concrete, steel beams and timber. These interiors are lit with ample, natural light from all sides. The penthouse flat that lies at the top of Jeddo Road benefits from a wrap-around balcony that offers spectacular views across central London.

建筑元素同样也能取之于林用之于林第7张图片


建筑元素同样也能取之于林用之于林第8张图片


Jeddo Road项目的所有使用者共享一条木制通道,这条路贯穿公共院落与花园。使用者通过院落能够来到场地后侧的两座三层住宅,这些住宅紧靠原有洗衣店的墙体而建。

这些轻盈的现代住宅运用了白色钢板与木材,面向公共庭院,另外还设置有下沉花园、阳台,和宽阔的屋顶露台,这些露台恰好连接到上部的起居室。建筑的钢框架结构呼应了传统的格鲁吉亚阳台形式,在住宅和庭院之间形成了独特的室外空间。

A timber-lined passageway leads your through to a tranquil courtyard and garden shared by all users of Jeddo Road. The courtyard gives access to two new three-storey mews houses to the rear of the site, constructed in the tight-space between the walls of the former laundry.
These light and modern mews houses decked in white steel and timber face the communal courtyard, and have private sunken gardens, balconies and generous roof terraces which link to the first floor living spaces. The steel framed structure, recalling traditional Georgian canopied balconies provides both additional exterior space and mediates between the houses and the courtyard.

建筑元素同样也能取之于林用之于林第9张图片


Jeddo Road项目对环境的影响非常小,甚至还满足可持续住宅规范4级标准(Code for Sustainable Homes Level 4)。建筑师通过提升外墙的隔热性能与气密性的等级来减少建筑的热损耗。面向冬季花园的南侧体块利用被动式太阳能进行加热,同时结合使用清水混凝土,来提升建筑的热值,进一步提高能源效益。建筑的部件与材料都在当地生产,并且建筑中的各种元素都能够重复使用。

As a 21st Century piece of architecture Jeddo Road is designed to be sustainable and sensitive to the environment, and includes range of measures that exceed the requirements of Code for Sustainable Homes Level 4. Building fabric was designed to minimise heat loss through high levels of insulation and air tightness. South facing winter gardens on the main block exploit passive solar heating and, combined with exposed concrete soffits contribute to the building's thermal mass, improving energy efficiency further. Products and materials were sourced sustainable and locally, and fabrics were reused and wherever possible.

建筑元素同样也能取之于林用之于林第10张图片


IBLA主要负责人Patrick Inglis说:“这是一个规模较大的修复项目,与我们曾经的作品相类似的是,我们也希望这座建筑能够表达出根植于人们脑海中的传统文脉与历史气息。我们结合维多利亚时期的各项元素,同时让后部空间成为拥有光明、高端生活品质的现代住宅与办公场所。我们的设计与场地原有建筑形成了对比,这种感觉很好,我们不仅结合了场地因素,同时还进行了创新。”

IBLA Director Patrick Inglis said of the project “ Jeddo Road is a big refurbishment in scale but as with all our projects we wanted the end result to be imbued with a real sense of ‘rootedness’ in its context and heritage. By returning the site to it’s Victorian look and feel we then had space at the back to build light, high-quality and contemporary homes and an office. The contrast is terrific and we’re delighted how much we brought to and got out of the site.“

建筑元素同样也能取之于林用之于林第11张图片


建筑元素同样也能取之于林用之于林第12张图片


建筑元素同样也能取之于林用之于林第13张图片


建筑设计:Inglis Badrashi Loddo
地点:英国 伦敦
客户:Jeddo Innovations Ltd
类型:多功能 (住宅/ 办公)
面积:1100.0 m2
项目时间:2017年
摄影:David Grandorge
制造商:VMZINC, Velfac, Havwoods

Architects: Inglis Badrashi Loddo
Location: London, United Kingdom
Client: Jeddo Innovations Ltd
Type: Mixed-Use (residential / office)
Area: 1100.0 m2
Project Year: 2017
Photographs: David Grandorge
Manufacturers: VMZINC, Velfac, Havwoods


出处:本文译自www.archdaily.com/,转载请注明出处。

【专筑网版权与免责声明】:本网站注明“来源:专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处

专于设计,筑就未来

无论您身在何方;无论您作品规模大小;无论您是否已在设计等相关领域小有名气;无论您是否已成功求学、步入职业设计师队伍;只要你有想法、有创意、有能力,专筑网都愿为您提供一个展示自己的舞台

投稿邮箱:submit@iarch.cn         如何向专筑投稿?

扫描二维码即可订阅『专筑

微信号:iarch-cn

登录专筑网  |  社交账号登录:

 匿名

没有了...
评论加载中,请稍后!

建筑 (9256 articles)


居住建筑 (2847 articles)


住宅 (2296 articles)


英国 (464 articles)


伦敦 (305 articles)


2017 (728 articles)


清水混凝土 (24 articles)


钢材 (848 articles)


木材 (2271 articles)