网站地图关于我们

查看相册 View Gallery
深悬挑加大面积玻璃,等于舒适的住宅空间第1张图片


烧焦木材结合混凝土的Montauk住宅
Montauk House by Desai Chia features charred wood and exposed concrete

由专筑网缕夕,李韧编译

美国Desai Chia Architects事务所在长岛完成了一个度假住宅项目,建筑覆层是经过防火处理的木材,搭配大片落地玻璃。

American studio Desai Chia Architects has completed a holiday home on the tip of Long Island, featuring fire-treated timber cladding and large stretches of glass.

深悬挑加大面积玻璃,等于舒适的住宅空间第2张图片


建筑位于汉普顿东部的海滨村庄Montauk。建成后的住宅地上共两层,还有一个地下室,项目为一个有两个孩子的家庭而建。

The dwelling is located in Montauk, an oceanfront village that lies just east of the Hamptons. The summer dwelling, which has two storeys and a basement, was created for a family with two children.

深悬挑加大面积玻璃,等于舒适的住宅空间第3张图片


深悬挑加大面积玻璃,等于舒适的住宅空间第4张图片


“设计师希望通过这所住宅的设计促进家庭互动,室内外活动空间之间非常灵活,并在室内的大部分区域能够有清晰视线范围。”总部位于纽约的Desai Chia Architects事务所在项目描述中表示。

建筑平面呈L形,建筑场地为两条街道拐角处的小地块,因此适宜直线型的体量。当夏天来临之际,高大的橡树能为建筑提供遮荫和隐私。

"The house was designed to promote family interaction with easy flow between indoor and outdoor activities and clear sight lines across large sections of the home," said New York-based Desai Chia Architects in a project description.
L-shaped in plan, the home consists of rectilinear volumes set within a small lot on the corner of two quiet streets. In the summer, a robust oak tree helps provide shade and privacy.

深悬挑加大面积玻璃,等于舒适的住宅空间第5张图片


外墙由外露的混凝土和木材组成,使用古老的日本技术烧焦,使木材耐腐和防虫。外观展现当代风格,同时也从该地区的传统设计中汲取灵感。

Exterior walls are composed of exposed concrete and timber that was charred using the ancient Japanese technique of shou sugi ban, which helps make the wood resistant to rot and bugs. The exterior aesthetic is meant to look contemporary while also taking cues from the region's design traditions.

深悬挑加大面积玻璃,等于舒适的住宅空间第6张图片


深悬挑加大面积玻璃,等于舒适的住宅空间第7张图片


深悬挑加大面积玻璃,等于舒适的住宅空间第8张图片


“木材颜色和纹理参考当地Montauk建筑风格,同时表达具标志性、清晰、现代的建筑形式。”

建筑采用流畅的布局和大片落地窗。起居、用餐和烹饪区位于楼上,与玻璃护栏的长露台相结合。

"The wood colour and texture reference vernacular Montauk architecture while articulating an iconic, crisp, modern form," the team said.
Inside, the house features a fluid layout and floor-to-ceiling windows. The living, dining and cooking areas are situated on the upper level, and merge with a long terrace lined with glass railings.

深悬挑加大面积玻璃,等于舒适的住宅空间第9张图片


深悬挑加大面积玻璃,等于舒适的住宅空间第10张图片


深悬挑加大面积玻璃,等于舒适的住宅空间第11张图片


“屋顶悬挑了一部分,让业主一家可以在室外享受和用餐,在夏季,起居室和用餐区的面积能够灵活增大。”

二层还布置有主人套房、两间书房。露台位于两间书房外,是阅读和工作的户外空间。

"Covered by a cantilevered roof, it allows the family to live and dine outside, essentially doubling the size of the living/dining areas in the summer," the team said.
The upper level also contains a master suite and a pair of studies, one for each parent. A terrace was placed just outside of the two offices, offering outdoor space for reading and working.

深悬挑加大面积玻璃,等于舒适的住宅空间第12张图片


一层设有家庭活动室、三间卧室和一个单车库。家庭活动室与花园露台相连,为户外活动提供了空间。

客房采用中性颜色和朴实的材料装饰。室内延续外部烧焦的木材,上部起居室采用了玻璃框架,使用者可以通过楼梯进入到家庭活动室。

The ground floor houses the family room, three bedrooms and a single-car garage. The family room connects to a garden terrace, which provides another opportunity for activities to spill outdoors.
Rooms feature a neutral colour palette and earthy materials. The charred wood on the exterior continues indoors, framing the upper-floor living spaces and cascading down the staircase to the family room.

深悬挑加大面积玻璃,等于舒适的住宅空间第13张图片


沿着建筑的脊梁,末端的木地板和裸露的屋顶横梁强调了建筑的粗野美学。设计团队表示,家中的所有材料都便于后期的维护,同时具有耐久性。

项目融入了许多可持续的功能。业主希望减少空调的使用,因此设计团队利用了窗户和中央楼梯间的空隙来形成自然通风。

Along the spine of the house, the home's rugged aesthetic is reinforced by end-grain wood flooring and a "zipper" of exposed ceiling beams. All of the materials in the home "were selected for ease of maintenance and durability for an active family," the team said.
A number of sustainable features were integrated into the project. The clients wanted to reduce the use of air-conditioning, so the team positioned windows and the central stairwell to take advantage of natural ventilation from prevailing winds.

深悬挑加大面积玻璃,等于舒适的住宅空间第14张图片


屋顶悬挑突出部分有助于遮挡阳光,而大片落地玻璃则为室内带来柔和的自然采光。此外,屋顶隐藏有太阳能收集器,在停电期间可以产生足够的储存电力来供整个家庭的使用。

Desai Chia Architects事务所由Arjun Desai和Katherine Chia于1996年创立。工作室的其他住宅项目包括一座密歇根湖住宅,建筑采用黑色的木墙和悬臂式屋顶,以及位于纽约州北部的一座住宅,建筑由玻璃盒子组成,位于面向池塘的草地上。

照片来源:Paul Warchol

Large roof overhangs help reduce solar heat gain, while ample glass brings in natural light. Moreover, the roof conceals a photovoltaic array that creates enough stored-up electricity to run the entire home during a power outage.
Desai Chia Architects was established in 1996 by Arjun Desai and Katherine Chia. Other dwellings by the studio include a Michigan lake house with blackened timber walls and cantilevering roof, and a dwelling in upstate New Yorkthat consists of glass box perched on a grassy knoll overlooking a pond.
Photography is by Paul Warchol.

深悬挑加大面积玻璃,等于舒适的住宅空间第15张图片


深悬挑加大面积玻璃,等于舒适的住宅空间第16张图片


深悬挑加大面积玻璃,等于舒适的住宅空间第17张图片


深悬挑加大面积玻璃,等于舒适的住宅空间第18张图片


项目信息:
建筑事务所:Desai Chia Architecture
结构工程:Murray Engineering
土木工程和测量:Saskas Surveying
照明设计:Christine Sciulli Light + Design
总承包商:Aran

Project credits:
Architect: Desai Chia Architecture
Structural engineering: Murray Engineering
Civil engineering and surveying: Saskas Surveying
Lighting: Christine Sciulli Light + Design
General contractor: Aran

【专筑网版权与免责声明】:本网站注明“来源:专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处

专于设计,筑就未来

无论您身在何方;无论您作品规模大小;无论您是否已在设计等相关领域小有名气;无论您是否已成功求学、步入职业设计师队伍;只要你有想法、有创意、有能力,专筑网都愿为您提供一个展示自己的舞台

投稿邮箱:submit@iarch.cn         如何向专筑投稿?

扫描二维码即可订阅『专筑

微信号:iarch-cn

登录专筑网  |  社交账号登录:

 匿名

没有了...
评论加载中,请稍后!

建筑 (9861 articles)


居住建筑 (3023 articles)


住宅 (2469 articles)


美国 (1213 articles)


纽约 (374 articles)


长岛 (5 articles)


Desai Chia Architecture (2 articles)


木材 (2475 articles)


玻璃 (1637 articles)


混凝土 (2359 articles)