网站地图关于我们

查看相册 View Gallery
深水宅/ Tobias Partners第1张图片

Deepwater

由专筑网Brick,Vigo编译

项目位于独特的场地上,其标志性地点和非凡的美满婚姻故事。项目受热爱旅行的60后夫妇的委托,这个房屋是个平台,一个容纳家庭和朋友的放松之所,它也是个容器:用于收藏他们最珍贵财产的珍品室。

On a spectacular site, Deepwater celebrates its iconic location and the remarkable narrative of a fruitful marriage. Commissioned by a well-travelled couple in their 60’s, the house is a platform – a relaxing place to accommodate family and friends – and a container: a curiosity cabinet for their most treasured possessions.

深水宅/ Tobias Partners第2张图片
© Justin Alexander

房屋位于邦迪海滩的涨潮线上,恶劣的环境条件和狭窄通道决定坚固外层的构造,它静静坐落在Ben Buckler Point邻近房屋中间。为了抵消室外的严酷环境活动,实现设计的清晰,设计有意采用一种限制:一致的材料颜色使室内外空间无缝流动。

Perched on the high tide line at Bondi Beach, harsh environmental conditions and limited access dictated the form and fabric of the robust outer shell, which sits quietly among its neighbours on Ben Buckler Point. To counteract the relentless activity outside and achieve design clarity throughout, the design employs a sense of intentional restraint: a consistent material palette allows indoor and outdoor spaces flow seamlessly.

深水宅/ Tobias Partners第3张图片
© Justin Alexander

这五层得到不同的巧妙处理,分成古典风格的垂直和水平栅格。天花板的高度不同,房间和阳台位于里面,伸出外骨架,这种方法克服了场地面积不太大的问题,有助于捕捉景色,当客人留宿时使房子易于分为两个宽敞公寓。

Divided into a classical-style vertical and horizontal grid, the five levels are treated subtly differently. Ceiling heights vary, and rooms and balconies sit within and project beyond the exoskeleton, an approach that overcomes the site’s modest footprint, helps to capture views, and enables the house to be easily divided into two spacious apartments when guests stay over.

深水宅/ Tobias Partners第4张图片
© Justin Alexander

有意简约的内饰以手工细木工和五金器具为特色。精心展示的绘画、雕塑、家具和传家宝唤起旅行和家庭历史的记忆,有一些新制作的艺术品与建筑风格相印成趣。

The deliberately spare interiors feature hand-crafted joinery and hardware. A carefully curated display of paintings, sculptures, furniture and heirlooms evokes memories of travel and family history, with some newly commissioned artworks that converse with the architecture

深水宅/ Tobias Partners第5张图片
© Justin Alexander

深水宅/ Tobias Partners第6张图片
Section/截面图

建筑也与其景观交流:一系列可操作设备调节门槛,引入海风、温暖的阳光、咸空气和斑驳的光线,由此建成的住宅无论天气如何总是自然舒适。

The building also speaks to its landscape: a series of operable devices mediate the threshold, bringing in sea breezes, warm sunshine, salty air and dappled light, resulting in a home that is always naturally comfortable, regardless of the weather.

深水宅/ Tobias Partners第7张图片
© Justin Alexander

设计规则和建筑专家之间准确合作,每个细节都按最高标准打造。景观设计与公共区域及居住者交流,当地物种和强壮的棕榈树使海滨和街头变绿。

A true collaboration between design disciplines and construction experts, every detail is built to the highest standard. The landscape design speaks to the public realm as well as the occupants, with endemic species and hardy palms greening the beachside and street elevations.

深水宅/ Tobias Partners第8张图片
© Justin Alexander

无论业主是在家里一起享受时光,还是让他们的孙辈住宿,或者举办临时家庭聚餐,或大规模娱乐,这个永恒的家永远亲密热情。它能同等用作平台和容器,传达这个家庭的独特故事的精髓。

Whether the owners are enjoying time at home together, or have their grandchildren staying over; or hosting casual family dinners or entertaining on a grand scale, this timeless home is always intimate and inviting. And with the ability to function equally well as platform and container, it conveys a precise distillation of this family’s unique narrative.

深水宅/ Tobias Partners第9张图片
© Justin Alexander

深水宅/ Tobias Partners第10张图片
© Justin Alexander

深水宅/ Tobias Partners第11张图片
© Justin Alexander

深水宅/ Tobias Partners第12张图片
Plan/平面图

深水宅/ Tobias Partners第13张图片
Plan/平面图

深水宅/ Tobias Partners第14张图片
Plan/平面图

深水宅/ Tobias Partners第15张图片
Plan/平面图

深水宅/ Tobias Partners第16张图片
Plan/平面图

深水宅/ Tobias Partners第17张图片
Section/截面图

深水宅/ Tobias Partners第18张图片
Section/截面图

建筑设计:Tobias Partners
项目位置:澳大利亚,新南威尔士州邦迪海滩
项目时间:2015年
摄影:Justin Alexander
项目团队:John Richards (Project Principal) , Nick Tobias (Principal Architect), Robert Gemmel, Edmund Spencer, John Barker
建造:Bellevarde Constructions
项目管理:Auric Projects
结构工程:Partridge
景观设计:Myles Baldwin Design
水力工程:AJ Whipps Consulting Group
规划:GSA Planning
细木:Stylewood, Caporns

Architects: Tobias Partners
Location: Bondi Beach NSW 2026, Australia
Project Year: 2015
Photographs: Justin Alexander
Project Team: John Richards (Project Principal) , Nick Tobias (Principal Architect), Robert Gemmel, Edmund Spencer, John Barker
Builder: Bellevarde Constructions
Project Manager: Auric Projects
Structural Engineer: Partridge
Landscape Design: Myles Baldwin Design
Hydraulic Engineer: AJ Whipps Consulting Group
Planner: GSA Planning
Joiners: Stylewood, Caporns


出处:本文译自www.archdaily.com/,转载请注明出处。


【专筑网版权与免责声明】:本网站注明“来源:专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处

专于设计,筑就未来

无论您身在何方;无论您作品规模大小;无论您是否已在设计等相关领域小有名气;无论您是否已成功求学、步入职业设计师队伍;只要你有想法、有创意、有能力,专筑网都愿为您提供一个展示自己的舞台

投稿邮箱:submit@iarch.cn         如何向专筑投稿?

扫描二维码即可订阅『专筑

微信号:iarch-cn

登录专筑网  |  社交账号登录:

 匿名

没有了...
评论加载中,请稍后!

建筑 (8231 articles)


居住建筑 (2589 articles)


住宅 (2076 articles)


澳大利亚 (355 articles)


新南威尔士州 (12 articles)


2015 (763 articles)


木材 (2057 articles)