网站地图关于我们

查看相册 View Gallery
红砖与木头,天生一对第1张图片


红砖上的小木屋
TRIAS Architects raises timber Three Piece House on a red brick base

由专筑网小R,王雪纯编译

TRIAS Architects事务所在澳大利亚Stockton设计了这座住宅,建筑由三个木头体量组合而成,地面上是一层回收红砖建造的基础,保护建筑免受海水侵袭。

悉尼TRIAS Architects事务所设计的这个项目位于澳大利亚新南威尔士州,供业主及其家人使用,这座单层建筑形态简约,毗邻海岸,设置了各项防洪措施。

A trio of timber-clad bungalows by TRIAS Architects form Three Piece House in Stockton, Australia, which is raised on a reclaimed brick base to protect it from the sea.
Sydney-based TRIAS Architects designed Three Piece House for a family in New South Wales as a simple, single-storey dwelling close to the coast, where there are flood controls.

红砖与木头,天生一对第2张图片


建筑有着统一的材料面板,建筑师认为这座建筑“坚固且有弹性、自然却粗犷”,设计灵感参考了微风吹拂的海岸。

放射状肌理的覆层板覆盖着整体结构,使其构成波纹形态,这与深红色砖石基础形成鲜明对比,铁锈红色调的灵感来自于海上航船。

The whole complex is unified by a material palette that the architecture studio describes as "robust and resilient, raw and rugged", in reference to the windswept coastal site.
Radially-sawn silvertop ash was used to clad the structures, giving them an a corrugated appearance that contrasts with the dark red masonry base, chosen by the architects to colour-match the "rusted red of passing ships".

红砖与木头,天生一对第3张图片


所有红砖来源于40年代的旧建筑,这座建筑位于项目场地之中,不仅有着完整的基础,还有着楼板和家具。

建筑师说:“这种形态既满足可持续需求,又似乎是在诉说着故事。新建筑是老建筑的传承。”

All of these bricks were reclaimed from a 1940s bungalow that once occupied the site, and form not only the base but also flooring and furniture elements.
"This gesture is both inherently sustainable and an act of storytelling," said the architecture studio. "The new home rests upon the bones of the building before it."

红砖与木头,天生一对第4张图片


红砖与木头,天生一对第5张图片


三个体量满足卧室、起居室、工作室等功能,它们构成一定的角度,呼应了场地的边界,并且微微向内旋转,让建筑更有隐私感。

建筑师说:“主要空间包含两个部分,一个用于起居,一个用于休憩。一条走廊面向花园,起到连接的作用,让居住者在冬天也能够充分感受室外的阳光。”

Three units containing bedrooms, living and studio spaces sit skewed on their site, following the plot's boundaries and turning inwards to create a greater sense of privacy on this exposed corner plot.
"The main house is composed of two pavilions – one for living, and one for sleeping," explained the architecture studio. "A reading corridor, which bridges between, faces out to the garden, and in winter is bathed in northern sun."

红砖与木头,天生一对第6张图片


工作室位于主要部分的北侧,即花园的另一边,这些空间相互交织在一起,构成了两个院落,其中一个周围环绕着主要建筑空间,另一个则位于工作室的后侧。

建筑师说:“这两个院落有着特别的特征,其中一个公共开敞,另一个封闭隐秘。”

A studio stands separately to the north of the main house, on the other side of a garden that weaves between all of these spaces, loosely forming two courtyards – one wrapped by the main house and the other sitting to the rear of the studio.
"The two main courtyards have distinctive characters: one is extroverted and public, the other introverted and private," added the studio.

红砖与木头,天生一对第7张图片


红砖与木头,天生一对第8张图片


红砖与木头,天生一对第9张图片


建筑的室内设计十分低调,比例紧凑,有着高高的天花板、细腻精致的开口和角窗,这与周围花园构成了联系。

室内还有着诸如吊灯、黄铜元素、瓷砖长椅等精致的细部。

Interiors have been kept modest, with compact proportions but high ceilings, carefully chosen openings and corner windows that create a connection with the surrounding gardens.
Practical yet aesthetic details include pendant lights, brass elements and a tiled bench for washing.

红砖与木头,天生一对第10张图片


TRIAS建筑事务所在威尔士州Snowdonia的作家住宅项目中,同样应用了坚固且有弹性的材料。建筑体量覆盖着当地的材料,并且能够适应酷暑与大风。

摄影:Benjamin Hosking

TRIAS turned to similar concepts of robust and resilient materials in their design for a writer's retreat in Snowdonia, Wales. This slate-clad box used materials local to the site, and befitting of its occasionally harsh, windswept setting.
Photography is by Benjamin Hosking.

红砖与木头,天生一对第11张图片


红砖与木头,天生一对第12张图片


红砖与木头,天生一对第13张图片


红砖与木头,天生一对第14张图片


红砖与木头,天生一对第15张图片


红砖与木头,天生一对第16张图片


红砖与木头,天生一对第17张图片


建筑设计:TRIAS Architects
项目团队:Jonathon Donnelly, Jennifer McMaster
施工方:GTS Construction
场地负责:Ben Gambrill
景观设计:TRIAS Architects in collaboration with Sustainable Surrounds
结构工程:Mark Sturgess, Northrop

Project credits:
Architect: TRIAS Architects
Project team: Jonathon Donnelly, Jennifer McMaster
Builder: GTS Construction
Site foreman: Ben Gambrill
Landscape design: TRIAS Architects in collaboration with Sustainable Surrounds
Structural engineering: Mark Sturgess, Northrop

        
【专筑网版权与免责声明】:本网站注明“来源:专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处

专于设计,筑就未来

无论您身在何方;无论您作品规模大小;无论您是否已在设计等相关领域小有名气;无论您是否已成功求学、步入职业设计师队伍;只要你有想法、有创意、有能力,专筑网都愿为您提供一个展示自己的舞台

投稿邮箱:submit@iarch.cn         如何向专筑投稿?

扫描二维码即可订阅『专筑

微信号:iarch-cn

登录专筑网  |  社交账号登录:

 匿名

没有了...
评论加载中,请稍后!

建筑 (10636 articles)


居住建筑 (3247 articles)


住宅 (2671 articles)


工作室 (404 articles)


澳大利亚 (448 articles)


新南威尔士州 (18 articles)


红砖 (121 articles)


木材 (2688 articles)