网站地图关于我们

查看相册 View Gallery
用绿色环保的建材打造粗野派的LOFT第1张图片


精彩的LOFT改造项目
Perfect Storm Loft Renovation / Killing Matt Woods

由专筑网王沛儒,李韧编译

来自建筑事务所的描述。这个项目需要对澳大利亚新南威尔士州Camperdown的一座旧厂房进行改造,业主是一对夫妇,他们要求室内的生活空间符合极简主义。同样从事设计领域的客户试图摆脱一些没必要的累赘物,创造不杂乱、没有视觉污染的空间效果。建筑外立面采用了野兽派建筑泛用的混凝土饰面,室内的简约几何内饰图案也象征着这个社区的工业遗产。

Text description provided by the architects. The project brief called for the re-design of an inner city warehouse conversion in Camperdown, for a couple seeking a minimalist lifestyle with an interior to match. The clients, who work in design-related disciplines, sought to shed their home of unimportant accumulation and create a space free of clutter and visual pollution. Conceived of as a “concrete bunker”, the shell of the apartment has been informed by the designer’s penchant for Brutalist architecture. The principal intent was the creation of a pared back, geometric interior and a celebration of the neighborhood’s industrial heritage.

用绿色环保的建材打造粗野派的LOFT第2张图片


用绿色环保的建材打造粗野派的LOFT第3张图片


开放式公寓朝西的一面设有一间定制厨房和一间夹层卧室,在这里使用者可以俯瞰客厅和小露台。阳光透过落地窗照射到阁楼里,平衡了黑暗、沉闷的氛围。所有的内部元素巧妙地与原始混凝土体块组合在一起,这些细部设计从厨房的细木工凹槽、弯曲的天花板以及水泥抹面的浴室都得到清晰的表达。在本世纪中期,薄膜面胶合板和美国橡木细木工是家喻户晓的家装材料,时髦的黄铜配饰和声控照明也被引入其中。家具有着几何形状和柔和的色调,它们起到强调整体概念的作用。

The west-facing open plan apartment features a custom kitchen and a mezzanine bedroom, which overlooks the living room space and a small terrace. The loft is flooded with light from a full height, glazed wall, counterbalancing the interior mood, which is intentionally dark and brooding. All interior elements have been created as “raw and extruded concrete monoliths”, as seen in the fluted kitchen joinery, curved ceiling forms, and the cement-rendered bathroom. A homely “mid-century” touch has been introduced in the form of film-faced plywood and American Oak joinery, brass accents, and statement lighting. The furniture selection features geometric forms and a muted palette, underscoring the overall concept.

用绿色环保的建材打造粗野派的LOFT第4张图片


用绿色环保的建材打造粗野派的LOFT第5张图片


用绿色环保的建材打造粗野派的LOFT第6张图片


室内设计避免使用老套的“工业”仓库美学和泛滥的“悉尼式”设计方法,此类空间中有着一贯的光影与通风效果,而建筑类型已经发生变化,建筑师需要构思全新的设计理念,因此通过大胆的设计方法综合了客户的要求。因此,建筑师减少了材质的种类,所有的元素都被缩减到只有最基本的部分,使之成为实用、类似洞穴的住所,与此同时也是亲密、充满阳光和家庭气息的空间。

This interior eschews the clichéd “industrial” warehouse aesthetic and ubiquitous “Sydney” design approach (read: natural/seaside/light, bright and airy), offering a fresh, yet site-specific take on the warehouse conversion category. Great lengths were taken to synthesize client direction and the specificity of the brief with a bold design approach. As a result, de-materialization is at the core of the concept, and all elements have been reduced to their bare essentials, resulting in a utilitarian, cave-like sanctuary that is also intimate, light-filled and homely.

用绿色环保的建材打造粗野派的LOFT第7张图片


每一个设计决策都遵循可持续特征,构成了环境友好型立面效果,其中不含有机挥发物,使用FSC木材,减少铬和水泥的使用,与简化的施工过程相匹配,最大限度地减少浪费。考虑到住宅由仓库改造而成,此类项目的案例有很多,但是建筑师并没有直接模仿,而是通过独特的方式来满足使用者的真实需求。

Each design decision has been rooted in a practice of sustainability, resulting in a materials palette that is environmentally responsible (eg VOC-free finishes, strict use of FSC timbers, reduced use of chrome and cement) paired with a construction process that was streamlined to minimize waste. Given the project context of a residential warehouse conversion, it would have been natural to emulate any of the well-articulated examples in the genre. However, the designer has chosen to ignore the whims of a trend, opting for a unique approach that perfectly underscores the clients’ vision.

用绿色环保的建材打造粗野派的LOFT第8张图片


用绿色环保的建材打造粗野派的LOFT第9张图片


设计创新点很明显,建筑师巧妙地把功能部件简化成简单的几何形式,从而唤起人们的回忆。虽然项目看起来就像是一个混凝土盒子,但是在建造过程中几乎没有使用水泥。“固体”混凝土元素是玻璃增强水泥(GRC),它的重量比起传统的混凝土中使用的水泥要轻得多。整个室内的设计提供了探索的视角,通过经济又实用的设计方法就可以达到想要的效果。

Design innovation is evident in the skillful reduction of the functional components into simple geometric forms that are evocative. In addition, although the brief was a concrete box - remarkably very little cement has been used in its creation. The “solid" concrete elements are Glass Reinforced Cement (GRC) - which has far less weight and cement than traditional concrete techniques - and the “concrete finish”, has been achieved with a French Wash Porter’s Paint. This interior offers a probing look at the level of creativity and execution that can be achieved within a particularly restrained and pragmatic design approach.

用绿色环保的建材打造粗野派的LOFT第10张图片


用绿色环保的建材打造粗野派的LOFT第11张图片


用绿色环保的建材打造粗野派的LOFT第12张图片


用绿色环保的建材打造粗野派的LOFT第13张图片


建筑设计:Killing Matt Woods
地点:澳大利亚,新南威尔士州
项目类型:翻新项目
总建筑面积:73平方米
项目年份:2019年
照片拍摄:Kat Lu  
制造商:Xbond, Volker Haug, Porters Paints, Jardan, Fogia
工程设计:Green Anvil Co
项目顾问:Green Anvil Co
合作方:Green Anvil Co

Architects: Killing Matt Woods
Location: Camperdown NSW 2050, Australia
Category: Renovation
Area: 73.0 ㎡
Project Year: 2019
Photographs: Kat Lu
Manufacturers: Xbond, Volker Haug, Porters Paints, Jardan, Fogia
Engineering: Green Anvil Co
Consultants: Green Anvil Co
Collaborators: Green Anvil Co

【专筑网版权与免责声明】:本网站注明“来源:专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处

专于设计,筑就未来

无论您身在何方;无论您作品规模大小;无论您是否已在设计等相关领域小有名气;无论您是否已成功求学、步入职业设计师队伍;只要你有想法、有创意、有能力,专筑网都愿为您提供一个展示自己的舞台

投稿邮箱:submit@iarch.cn         如何向专筑投稿?

扫描二维码即可订阅『专筑

微信号:iarch-cn

登录专筑网  |  社交账号登录:

 匿名

没有了...
评论加载中,请稍后!

室内 (1885 articles)


居住空间 (679 articles)


公寓 (637 articles)


LOFT (26 articles)


澳大利亚 (446 articles)


新南威尔士州 (18 articles)


2019 (306 articles)


混凝土 (2487 articles)


旧厂房改造 (8 articles)