网站地图关于我们

查看相册 View Gallery
水培系统工作室/CC建筑事务所第1张图片

Next Hydroponic Plant

由专筑网刘彤,杨帆编译

来自建筑事务所的描述。建筑坐落于两座种植有绿色多叶蔬菜的产品仓库之间,这个项目包括:解决以行政办公为主的主要负责与各区间不断互动作用的办公室在空间中的位置,来促进一种友好的氛围,消除企业环境中的距离感,并试图推进协同工作的目标。

From the architect. Located between two production warehouses of leafy green vegetables, the project consisted of resolving the location of offices in a space that made emphasis on the constant interaction of the areas that comprise the administration, to promote a friendly atmosphere, take distance from the corporate condition, and try to approach a community working for common purposes.

水培系统工作室/CC建筑事务所第2张图片
© Rafael Gamo

在其他项目情况中,我曾面对过一个地盘,它没有在普通观念中关于份额与财产的限制。这片环境包含了有着深深地平线的农场。这成为了我想要演讲的第二个方面:如何将工作空间包含进去,将人类尺度融入到整个场地中,并在视觉效应上打破它。我在其中一个种植生产仓库中利用距离的关系使其在视觉上融入到生产过程中。

As in the case of other projects, I faced a site area that has no limits in the ordinary concept of lot or property. The context consists of agricultural fields that generate deep horizons. This became the second aspect I wanted to address: how to contain work spaces, bring a human scale to the whole, and provide visual breaks. I took advantage of the proximity to one of the production plant warehouses to visually involve the production process.

水培系统工作室/CC建筑事务所第3张图片
© Rafael Gamo

水培系统工作室/CC建筑事务所第4张图片
© Rafael Gamo

水培系统工作室/CC建筑事务所第5张图片
Ground Floor Plan/底层平面图

水培系统工作室/CC建筑事务所第6张图片
© Rafael Gamo

这个项目被分解成被短距离分隔开的一组组小体块,一种为绿色成品生成空间又可以在同一时间产生流动性与偶遇性的境况,无论是在花园中还是在主要的庭院中。这个项目被一块联系着这些体块同时能够提供荫凉的厚板所覆盖,因此,植物能够感受到可渗透的风同时还能够免受太阳的照射,使日光通过一个面向天空的洞口穿越过来。

The program is split into a set of volumes separated by short distances, a condition that generates space for green finishes which at the same time cause mobility and encounter, either in the gardens or in the main courtyard. The project is covered by a slab linking the volumes and giving shade, thus, the plant becomes permeable to the wind and protected from the sun, letting daylight through a hole that opens to the sky.

水培系统工作室/CC建筑事务所第7张图片
© Rafael Gamo

我们为艺术家赫罗尼莫•哈格曼预留了一块空地让他可以在这里创作。因为植物中蚊子的存在,他决定使用黄色来喷涂在庭院的墙以作为保护带。通常,赫罗尼莫会利用植物来构成建筑的一部分,在这种情况下,他使用了南极白粉藤来创造了一个拥有长凳及绿色窗帘的迷宫,这就是水培系统中所运用的。

We reserved one of the courtyards for the artist Jeronimo Hagerman to produce a piece there. He decided to take the yellow color of the protective bands for mosquitoes inside the plant to paint the walls of the courtyard. Usually, Hagerman uses vegetation to build his pieces, and in this case he used Cissus Antartica to create a maze of benches and green curtains, which refer to the hydroponics system used in Next.

水培系统工作室/CC建筑事务所第8张图片
© Rafael Gamo

水培系统工作室/CC建筑事务所第9张图片
© Rafael Gamo

水培系统工作室/CC建筑事务所第10张图片
© Rafael Gamo

水培系统工作室/CC建筑事务所第11张图片
Site Plan/总平面图

水培系统工作室/CC建筑事务所第12张图片
Upper Floor Plan/顶层平面图

水培系统工作室/CC建筑事务所第13张图片
Section/剖面图

水培系统工作室/CC建筑事务所第14张图片
Sketch/透视图

水培系统工作室/CC建筑事务所第15张图片
Sketch/透视图

水培系统工作室/CC建筑事务所第16张图片
Sketch/透视图

水培系统工作室/CC建筑事务所第17张图片
Sketch/透视图

水培系统工作室/CC建筑事务所第18张图片
Sketch/透视图

建筑设计师:CC建筑事务所
地址:墨西哥,瓜纳华托,里昂
项目建筑师:Manuel Cervantes, Lizett Matsumoto
项目面积:1250.0㎡
项目时间:2014年
图片提供:Rafael Gamo
结构:Mauricio Pantoja, Fernando Calleja
建筑设备:IESH, Samuel Nischli

•        Architects: CC Arquitectos
•        Location: Leon, Guanajuato, México
•        Project Architects: Manuel Cervantes, Lizett Matsumoto
•        Project Area: 1250.0 m2
•        Project Year: 2014
•        Photographs: Rafael Gamo
•        Structure: Mauricio Pantoja, Fernando Calleja
•        Building Services: IESH, Samuel Nischli


出处:本文译自www.archdaily.com/,转载请注明出处。


【专筑网版权与免责声明】:本网站注明“来源:专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处

专于设计,筑就未来

无论您身在何方;无论您作品规模大小;无论您是否已在设计等相关领域小有名气;无论您是否已成功求学、步入职业设计师队伍;只要你有想法、有创意、有能力,专筑网都愿为您提供一个展示自己的舞台

投稿邮箱:submit@iarch.cn         如何向专筑投稿?

扫描二维码即可订阅『专筑

微信号:iarch-cn

登录专筑网  |  社交账号登录:

 匿名

没有了...
评论加载中,请稍后!

建筑 (9766 articles)


办公建筑 (565 articles)


工作室 (394 articles)


墨西哥 (232 articles)


瓜纳华托州 (3 articles)


里昂 (11 articles)


2014 (724 articles)


CC Arquitectos (2 articles)