网站地图关于我们

查看相册 View Gallery
扩建改造|科学家的维多利亚风格住宅第1张图片

Simon Astridge使用白色瓷砖为翻新过的维多利亚式房屋扩建
Simon Astridge adds white-brick extension to refurbished Victorian house

由专筑网缕夕,李韧编译

位于伦敦北部的一座维多利亚式住宅,近日由Simon Astridge对其进行扩建设计,设计师在扩建部分加入了大型可活动窗户,外立面粘贴有白色瓷砖。

A large porthole-like window punctures the white-brick facade of this extension to a terraced house in north London, designed by Simon Astridge.

扩建改造|科学家的维多利亚风格住宅第2张图片

来自伦敦的设计师Astridge,对Highbury Fields附近的这所住宅进行翻新和扩建,为一位科学家及其家庭创造更现代化的空间。

设计师着手设计半独立式房屋的内部,展现一些原始细节和内部结构。

London-based Astridge was tasked with renovating and extending the property near Highbury Fields, to create a sequence of more contemporary spaces for a scientist and her family.
He set about remodelling the semi-detached house by gutting its interior to reveal some of the original details and finishes.

扩建改造|科学家的维多利亚风格住宅第3张图片

Astridge解释说:“我们希望表达建筑的最原始状态,同时展现其结构特征。”

“我们结合中性的建筑材料和现有纹理,将原有功能与后期改造结合起来。”

"The house was stripped back to its raw state in order to unpick its original features and dissect the building's structure," Astridge explained.
"Modest construction materials are woven together with the existing fabric, bridging the original features with unassuming interventions."

扩建改造|科学家的维多利亚风格住宅第4张图片

扩建改造|科学家的维多利亚风格住宅第5张图片

住宅后方的新扩建部分包含厨房,这座单层建筑外墙采用白色瓷砖,与原来立面的伦敦砖坯形成鲜明对比。

屋顶的灯光、玻璃门和圆形的窗户让室内空间充满光线,同时对邻近建筑进行一定的视线遮挡。

圆形窗户对花园尽头的灌木景观起到框景的作用,并且窗户能够通过旋转轴进行旋转,将室内外空间更好地连接起来。

The new extension to the rear of the property contains a kitchen. The single-storey volume is clad externally in a white brick that contrasts with the original facade's London stock brick.
A roof light, glazed door and the circular window allow daylight to enter the space while addressing the issue of overlooking by neighbouring buildings.
The window frames a view towards blackberry shrubs at the end of the garden and pivots on its vertical axis to create a window seat connected to both the indoor and outdoor spaces.

扩建改造|科学家的维多利亚风格住宅第6张图片

设计师保留了维多利亚时代的楼梯、砖墙和木柱等结构元素,这些元素都直接表露,这样能够降低成本,并与建筑物的过去产生联系,让房间内拥有更多的质感。

该住宅的入口走廊通向净空较高的起居室,其中有充足的光线。设计师将隔墙与前面的走廊分开,并将其拆除,展示了立柱。

The architects chose to retain elements including the Victorian staircases, brickwork and timber stud work, which are left in their exposed state.
This decision helped to reduce costs, as well as creating a connection with the building's past and providing textural interest in several of the rooms.
The house's entrance hallway opens into a high-ceilinged living space that is flooded with light now that a partition wall, separating it from a former corridor, has been removed to reveal the bare studs.

扩建改造|科学家的维多利亚风格住宅第7张图片

扩建改造|科学家的维多利亚风格住宅第8张图片

一座经过修复的楼梯从这个空间通向另外两层,上面有一个新天窗,让自然光线照亮楼梯间的上部。

楼梯间的一面墙壁上展示了房子的原始砖墙,这也成为楼下客厅和主卧墙壁的一大特征。

A restored staircase that leads up from this space towards a further two floors is topped with a new skylight that allows natural light to illuminate the upper portion of the stairwell.
One of the walls lining the stairwell displays the house's original brickwork, which also becomes a feature in the ground-floor living room, and on the end wall wall of the master bedroom.

扩建改造|科学家的维多利亚风格住宅第9张图片

建筑内部表面形态十分自然,结合运用水磨石、黑色木制构件、粉色墙壁和红色胶合板等当代材料。

灰色的水磨石应用于厨房的所有地板、踢脚板和工作台表面,客厅中的桌子则由材料板坯制成,带有微红的色调。

项目名为“水磨石屋(Terrazzo House)”,因为这能让使用者“联想起微观世界”。

摄影:Nicholas Worley

The naturally aged surfaces are juxtaposed with contemporary materials such as terrazzo, black engineered-timber joinery, pastel-painted walls and red plywood doors.
A grey terrazzo is applied to all flooring, skirting and worktop surfaces in the kitchen, while a table in the living room is made from slabs of the material with a reddish hue.
The material that gives the project its title, Terrazzo House, was chosen because it "reminded the owner of looking through the microscope".
Photography is by Nicholas Worley.

扩建改造|科学家的维多利亚风格住宅第10张图片

扩建改造|科学家的维多利亚风格住宅第11张图片

扩建改造|科学家的维多利亚风格住宅第12张图片


出处:本文译自www.dezeen.com/,转载请注明出处。

【专筑网版权与免责声明】:本网站注明“来源:专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处

专于设计,筑就未来

无论您身在何方;无论您作品规模大小;无论您是否已在设计等相关领域小有名气;无论您是否已成功求学、步入职业设计师队伍;只要你有想法、有创意、有能力,专筑网都愿为您提供一个展示自己的舞台

投稿邮箱:submit@iarch.cn         如何向专筑投稿?

扫描二维码即可订阅『专筑

微信号:iarch-cn

登录专筑网  |  社交账号登录:

 匿名

没有了...
评论加载中,请稍后!

建筑 (9483 articles)


居住建筑 (2911 articles)


住宅 (2363 articles)


英国 (488 articles)


伦敦 (316 articles)


瓷砖 (143 articles)


水磨石 (50 articles)


木材 (2349 articles)


玻璃 (1510 articles)