网站地图关于我们

查看相册 View Gallery
贴合场地:让出一条小巷的办公楼第1张图片

韩国Kyeongryunjae办公楼
Kyeongryunjae / mmArchitects

由专筑网缕夕,杨帆编译

来自建筑事务所的描述。项目位于Sungnam-si市中心,长50米,宽10米,东侧有5米长的挡土墙和5层公寓。场地由于挡土墙而形成了一个死胡同,公共交通和私人交通空间之间没有区别,也有人在这里非法停车。经营设计公司的业主想要将这块废弃的土地成为他办公室的一部分。在规划方面,如何构建与周边的关系是设计的重点。由于缺乏配套的道路,居民搬家非常地困难,这是由于在挡土墙下的垃圾和停车造成的。因此,这不仅是业主的需求,也是当地居民迫切改变这个地方现状的要求。

Text description provided by the architects. Located in downtown Sungnam-si the site is 50m long, 10m wide, and has a 5m retaining wall and 5-story apartments on the east side. It was a place where the retaining wall faced a dead end, there was no distinction between public and private transportation, and where dumping and illegal parking were popular. The client who ran the design company wanted to move his office here using the abandoned land. In terms of planning, relations with the neighbors were the focus of design. Due to the lack of a supplementary road, it caused problems in moving residents, and it was a disgusting place in the neighborhood due to garbage and parking under the retaining wall. So, with the demands of the client, there were concerns about how to turn into a good place.

贴合场地:让出一条小巷的办公楼第2张图片

贴合场地:让出一条小巷的办公楼第3张图片

这是一个布满住房和小型办公室的城市中心,周围环绕着篱笆,没有一点空余的空地。因此,两边建筑业主之间的冲突日益加剧。设计师将半公共的功能放置在一层。在利用设计公司的功能同时,利用空间来改善现有的外观,通过创造人行道来建立游客友好的空间。我们把这栋建筑的一部分给了一条小巷,并把它作为建筑的一部分。对于业主来说,在高地价和窄幅宽度上让出这一部分地方,并不是一件容易的事。

This was a city center full of houses and small offices, surrounded by a fence and not a bit of permission. As a result, there was a growing conflict between the two sides. Therefore, the character of semi-public was placed as a layer. Space was needed to improve the existing appearance while utilizing the functions of the design company and to create a space where visitors can feel friendly by building while using the sidewalk. We gave part of the building to an alley and made it part of the building. It was not easy for the client to permit parts of the site on high land prices and narrow widths.

贴合场地:让出一条小巷的办公楼第4张图片

“当外墙成为现有的挡土墙时,挡土墙的内部形成了一条小巷。我希望这条小巷成为这座建筑与当地人的社交空间。建筑的混凝土外墙与现有的挡土墙材料相呼应,办公空间和外露墙之间、私人和公共空间之间形成一条小巷。小巷不仅是一条通道,也是设计公司的形象。从现在开始,它将挂上设计公司的作品,人们将使用这条小巷,而不是走在街上。”

"When the outer walls become existing retaining walls, the inside of the retaining walls is filled with alleys. And I want the alley to be a community space of this building with the locals. The outer walls of exposed concrete have a homogeneous memory of existing retaining walls and materials, and the alley between the office space and the exposed outer walls creates an alley between the private and public spaces. The alley is not only a passage but also a design board for design firm. From now on, it will be filled with paintings from design companies and people will use the alley instead of walking in the streets."

贴合场地:让出一条小巷的办公楼第5张图片

贴合场地:让出一条小巷的办公楼第6张图片

地下室的入口位于场地的最低点。 这不仅是员工空间的入口,也是公司的前门。 一楼是公司的主要入口,沿着道路和小巷一侧进入。二楼布置咖啡馆,并与侧挡土墙上的地坪位于同一高度,以具有公共空间的特征作为公共空间,周围的居民可以通过这里到达挡土墙的底部。

The entrance to the basement is located at the lowest point of the earth. This is not only the entrance to the employee space but also the front of the company. The ground floor is the main entrance to the company, entering the side along the roads and alleys. The second floor, which was planned as a cafe, had the same level as the land on the side retaining wall, and was given the character of public space as a public space where neighboring residents could move to the bottom of the retaining wall.

贴合场地:让出一条小巷的办公楼第7张图片

贴合场地:让出一条小巷的办公楼第8张图片

考虑到景观和照明,建筑体量分成类似于周围建筑物中窗户的高度,并用于分离空间。第三和第四层是办公空间,屋顶有业主的空间和花园。Kyeongryunjae,由业主命名。业主是一个体贴的人,有明确的设计理念,并在施工期间尽可能地考虑到他的邻居。

In view of the view and lighting, the mass is torn similar to the height of the windows in the surrounding building and serves to separate the programs. The third and fourth floors are office spaces, and the rooftop has a client's space and a garden. Kyeongryunjae, named by the client, was a considerate man who had a clear philosophy of design and was as considerate of his neighbors as possible during construction.

贴合场地:让出一条小巷的办公楼第9张图片

贴合场地:让出一条小巷的办公楼第10张图片

贴合场地:让出一条小巷的办公楼第11张图片

贴合场地:让出一条小巷的办公楼第12张图片

贴合场地:让出一条小巷的办公楼第13张图片

贴合场地:让出一条小巷的办公楼第14张图片

贴合场地:让出一条小巷的办公楼第15张图片

贴合场地:让出一条小巷的办公楼第16张图片

贴合场地:让出一条小巷的办公楼第17张图片

贴合场地:让出一条小巷的办公楼第18张图片

贴合场地:让出一条小巷的办公楼第19张图片

贴合场地:让出一条小巷的办公楼第20张图片

贴合场地:让出一条小巷的办公楼第21张图片

贴合场地:让出一条小巷的办公楼第22张图片

贴合场地:让出一条小巷的办公楼第23张图片

贴合场地:让出一条小巷的办公楼第24张图片

贴合场地:让出一条小巷的办公楼第25张图片

贴合场地:让出一条小巷的办公楼第26张图片

贴合场地:让出一条小巷的办公楼第27张图片

贴合场地:让出一条小巷的办公楼第28张图片

贴合场地:让出一条小巷的办公楼第29张图片

贴合场地:让出一条小巷的办公楼第30张图片

贴合场地:让出一条小巷的办公楼第31张图片

建筑事务所:mmArchitects
项目位置:韩国,京畿道
主持建筑师:Juhyun, Chang
建筑面积:148.92 平方米
项目年份:2017年
摄影:Changmook, Kim
建造:J-archive
MEP:Codam ENG
业主:Junki, Moon

Architects: mmArchitects
Location: Banga-ro 23beon-gil, Bundang-gu, Seongnam-si, Gyeonggi-do, South Korea
Lead Architect: Juhyun, Chang
Area: 148.92 m2
Project Year: 2017
Photographs: Changmook, Kim
Builder: J-archive
MEP: Codam ENG
Client: Junki, Moon

【专筑网版权与免责声明】:本网站注明“来源:专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处

专于设计,筑就未来

无论您身在何方;无论您作品规模大小;无论您是否已在设计等相关领域小有名气;无论您是否已成功求学、步入职业设计师队伍;只要你有想法、有创意、有能力,专筑网都愿为您提供一个展示自己的舞台

投稿邮箱:submit@iarch.cn         如何向专筑投稿?

扫描二维码即可订阅『专筑

微信号:iarch-cn

登录专筑网  |  社交账号登录:

 匿名

没有了...
评论加载中,请稍后!

建筑 (9766 articles)


办公建筑 (565 articles)


办公楼 (258 articles)


韩国 (310 articles)


京畿道 (15 articles)


2017 (791 articles)


挡土墙 (8 articles)


混凝土 (2339 articles)