网站地图关于我们

查看相册 View Gallery
简洁却不单调的新极简主义仓库第1张图片


Moarqs在布宜诺斯艾利斯的三角形场地设计极简主义黑色仓库
Minimalist black warehouse by Moarqs occupies triangular site outside Buenos Aires

由专筑网缕夕,蒋晖编译

阿根廷建筑公司Moarqs将仓库立面设计为黑色钢板材质,这赋予了建筑一个鲜明而又独特的外观。

Caseros Depot位于布宜诺斯艾利斯市郊这样一个用地较为紧张的城市。本次项目的用地范围为三角形。

Black-painted steel panels give this warehouse by Argentinian architecture firm Moarqs a stark and monotonous appearance.
The Caseros Depot is located on the outskirts of Buenos Aires, on a tight urban lot that is triangular in plan.

简洁却不单调的新极简主义仓库第2张图片


建筑面积为1542平方英尺(470平方米),由层压钢制成的瓦楞框架制成。设计师采用预先涂漆的黑色瓦楞框架直接作为建筑的结构部分。

建筑立面几乎没有设置任何窗户,开洞或装饰,从而形成了建筑极简主义的外观。建筑师采用黑色作为整个建筑的基调,来强调其极简主义的特点。

Measuring 1,542 square feet (470 square metres)
, the building is made from corrugated frames made of laminated steel, which were pre-painted black lending to its stark construction.
Hardly any windows, openings or decorative features result in a minimalist look, heightened even further by the dark colouring.

简洁却不单调的新极简主义仓库第3张图片


建筑的造型来源于其所处的地理位置——卡塞罗斯角城市地块中六条街道的交汇处。

设计公司Moarqs在满足当地设计规范的条件下进行了建筑设计。他将整个建筑沿着三角形地块内的最长边进行布置,从而留出合适的庭院空间。

The building's shape owes to its angular urban plot in Caseros, which is formed by the intersection of six streets.
Local firm Moarqs designed the commercial building in line with local regulations. The rectangular buildings runs along the longest side of the triangle plot, leaving space for a generous courtyard.

简洁却不单调的新极简主义仓库第4张图片

Photograph by Javier Agustin

建筑所处的户外区域位于Puan街一处由围墙所围合的区域内。该区域仅能通过滑动车库门进入。

事务所表示:“仓库设计是根据现行土地使用规定进行调整的,法规要求建筑密度不超过60%。”

This outdoor area on Puan Street is walled-in and accessed from a sliding garage door.
"The warehouse is adjusted to the current regulations on land use that requires 40 per cent of the land to remain free," said the firm.

简洁却不单调的新极简主义仓库第5张图片


“通过这样的布局方式,可以将建筑最大限度的安置在Alvear大道上,从而使Puan 街上得以形成一个三角形的庭院空间”

“通过这种方式,在Alvear大道上深化了建成的体量并释放了Puan 街上的一个三角形庭院空间。”

仓库内部空间布局简洁明了搭配白色墙壁,与黑色的外墙形成鲜明的对比。

"In this way, the built volume is developed on Avenue Alvear and frees a triangular courtyard on Puan Street."
Inside, the warehouse has a simple layout, with white walls that contrast with the dark exterior.

简洁却不单调的新极简主义仓库第6张图片


为保证建筑内部的采光及通风,建筑师设计了一系列小型的高窗,满足室内的使用要求。

虽然建筑的整体造型近乎于矩形,但细观其平面可以发现,在其断面内有三根柱为满足可以适当的放置在最小的角落中,而偏离了它们的轴线。
车库门升起,可拓宽六个街道交叉路口的空间。

A series of small, discrete windows are positioned close to the ceiling, allowing sunlight to brighten and ventilate the space naturally.
Although mostly rectangular in shape, the warehouse has a slight turn in its floor plan on its cross section. Three porticos rotate on the axis of the structure, enable it to fit into the smallest corner of the property. A garage door lifts to open the space onto the six-street intersection.

简洁却不单调的新极简主义仓库第7张图片

Photograph by Javier Agustin

在长长的立面上,建筑师连续设置了两个大小不同的工业用门。这样的设计将使用者与货物的流线进行了很好区分,同时还能够更加便捷的到达相邻的街道。

整个建筑的山墙间是一系列外露的金属杆,它们被涂成白色与室内相融合。

On the long facade, two industrial-sized doorways are arranged across from one another. These enable goods and people to flow in and out of the warehouse, and via the adjacent street.
Across the building's gabled pitch are a series of exposed metal poles, which are painted white to blend with the interior.

简洁却不单调的新极简主义仓库第8张图片


一座工业所用的白色楼梯通向了一座跨桥,那里是充当存储空间的观察区域,附近有三个独立的洗手间。

尽管仓库通常是简单而实用的结构空间,但少数当代工业建筑却展现出了其独特的魅力。这方面的例子包括一个由苏黎世联锁木板建造的政府水务运营中心和日本一座墓地的雪松覆盖设施。

除非另有说明,摄影由Albano Garcia提供。

An industrial white staircase leads up to a cross-bridge that serves as an observation area for the storage space. Nearby are three separate restrooms.
Although warehouses are typically mundane and utilitarian structures, a handful of contemporary industrial buildings demonstrate architectural merit. Examples include a government water operations centre built from interlocking timber planks in Zurich, and a cedar-clad facility at a cemetery in Japan.
Photography is by Albano Garcia unless stated otherwise.

简洁却不单调的新极简主义仓库第9张图片


简洁却不单调的新极简主义仓库第10张图片


简洁却不单调的新极简主义仓库第11张图片


简洁却不单调的新极简主义仓库第12张图片


简洁却不单调的新极简主义仓库第13张图片


项目信息:
首席建筑师:Ignacio Montaldo
合作建筑师:ángelTundis
特约建筑师:JerónimoBailat
结构工程师:Cotto-Chevez
土木工程师:Eduardo Gamulin
土壤研究:Eugenio Mendiguren
验船师:Roberto Gieschen

Project credits:
Lead architect: Ignacio Montaldo
Associate architect: ángel Tundis
Contributing architect: Jerónimo Bailat
Structural engineer: Cotto-Chevez
Civil engineer: Eduardo Gamulin
Soil Study: Eugenio Mendiguren
Surveyor: Roberto Gieschen

【专筑网版权与免责声明】:本网站注明“来源:专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处

专于设计,筑就未来

无论您身在何方;无论您作品规模大小;无论您是否已在设计等相关领域小有名气;无论您是否已成功求学、步入职业设计师队伍;只要你有想法、有创意、有能力,专筑网都愿为您提供一个展示自己的舞台

投稿邮箱:submit@iarch.cn         如何向专筑投稿?

扫描二维码即可订阅『专筑

微信号:iarch-cn

登录专筑网  |  社交账号登录:

 匿名

没有了...
评论加载中,请稍后!

建筑 (9861 articles)


工业建筑 (82 articles)


仓库 (24 articles)


阿根廷 (81 articles)


布宜诺斯艾利斯 (30 articles)


钢材 (906 articles)


极简主义 (67 articles)


金属 (499 articles)