网站地图关于我们

查看相册 View Gallery
感受自然,内有乾坤,大有深意第1张图片


加拿大魁北克Abercorn小屋

由专筑网王沛儒,李韧编译

来自建筑事务所的描述。这是一种有趣的乡村工业美学。Abercorn小屋位于加拿大魁北克,这里毗邻美国佛蒙特州边境地区。建筑师的目标是通过建筑创造独特的生活体验,从而体现和谐、开放空间和舒适区域的对比。从道路上看,这栋房子如同一座现代小屋。

Text description provided by the architects. A playful rural industrial Aesthetic. The Abercorn Chalet is nestled in the vales of the Eastern Townships, near the Vermont border. The goal was to create a unique living experience through architecture, embodying contrasts of harmony, open spaces and cozy areas. From the road, the house looks like a modest contemporary cottage.

感受自然,内有乾坤,大有深意第2张图片


建筑实际上是由四个位于第一层混凝土结构之上且相互连接的大型黑色模块组成,装饰着原始雪松。建筑每个立面都设置有能够采光的窗户,使用者可以俯瞰游泳池、车库、工作室。这组结构布局让人联想起一座有中央庭院和农场的小屋。

However it actually consists of four large interconnected black modules that sit above a first level concrete structure, dressed in raw cedar. With several offset façades, each one contains ample windows that overlook an in-ground pool and a garage/workshop. The group of structures is reminiscent of a farm, with a central courtyard and outbuildings.

感受自然,内有乾坤,大有深意第3张图片


漫步在小木屋里,使用者可以通过每一个步骤去探索建筑中的新东西,同时不同的视角总能有不同的发现。小屋的出入口的设计灵感来源于地面轮廓线,让使用者能够最终回归建筑之中,同时还能欣赏周围的乡村美景。建筑的入口设有遮蔽物,用于遮风挡雨。

Walking around the chalet allows you to explore new aspects of the architecture at every step and gives you the feeling that there is always something to discover through a new perspective. The entry ways and exits of the chalet are inspired by the contour lines of the ground, and thus allow the visitors to return progressively in contact with the building and to have new points of view on the surrounding countryside. The entry points are also sheltered, therefore allowing visitors to appreciate the design throughout all seasons and weather conditions.

感受自然,内有乾坤,大有深意第4张图片


感受自然,内有乾坤,大有深意第5张图片


项目的设计灵感来源于工业、谷仓和露营地。“想象一座猪圈。”建筑师笑着告诉供应商,他指着项目粗糙但很有趣的一面试图让他们感到不可思议。传统外立面的材料运用在内部,例如涂上黑色或是金色的波纹压型金属板,这让人感觉置身室外,“你在露营时也会有同样的感觉,你会觉得自己是大自然的一部分,同时又受到了保护。”

Inspirations: Industry, Barns and Campgrounds. “Think of a pig barn,” The Designer would tell suppliers with a laugh, trying to shock them while pointing out the project’s rough and playful sides. The interior use of traditional exterior cladding, like corrugated or profiled sheet metal, painted black or gold, disrupts reference points and creates a feeling of being outside while actually remaining indoors. “You get the same effect while camping, where you feel as though you are part of nature and yet are protected.”

感受自然,内有乾坤,大有深意第6张图片


感受自然,内有乾坤,大有深意第7张图片


感受自然,内有乾坤,大有深意第8张图片


感受自然,内有乾坤,大有深意第9张图片


地块的北向和一些其他限制因素优化了建筑的布局,建筑师巧妙地布置了窗户与天窗,无论在任何季节都能使光线来到室内,满足基本的生活需求。建筑师分析了太阳的轨迹,并模拟了它在金属板上的反射。

The northern orientation of the lot and certain other constraints led to the optimization of the building’s positioning, and to a clever arrangement of the windows—including the skylights—to favour the entry of light according to the hour of day, the seasons and livelihood inside the house. The concept team analyzed the trajectory of the sun and modelled its reflections on the sheet-metal walls.

感受自然,内有乾坤,大有深意第10张图片


随着时间的推移,光线可以在室内产生有趣的阴影效果。在这里,不开空调也完全可行,但要特别注意打开窗户和庭院门的位置,以便在每个房间中都引入新鲜空气。项目平面围绕两个轴线组织,创造空间让空间流通,这不仅可以使空间变得有趣,同时也有利于这个部分的功能使用。无论是窗户还是楼层之间的移动,室内的透视轴线都发挥着很大作用,满足住宅所有空间不同视角的需求,还让自然景观渗透到室内。

As the hours go by, the light can create interesting shadows and animations indoors. No air conditioning was necessary but particular attention was given to the positioning of open windows and patio doors to create fresh air circulation in each room.The building plan was organized around 2 axes: The creation of spaces to allow for circulation, wide or narrow, which stimulate curiosity, all while favouring the functional use of the area. The play on the axes of perspectives, either through the windows or from one level to another, to provide different points of view through the spaces of the home and also allow nature to penetrate the interior.

感受自然,内有乾坤,大有深意第11张图片


感受自然,内有乾坤,大有深意第12张图片


两个悬挑的露台整合到建筑的延伸部分,来强调空间的线性关系。一个位于东侧,让使用者在享受早晨咖啡的同时可以看到冉冉升起的太阳。另一个是在西区,夏末他们可以在那里感受不一样的乐趣。通过宽阔的庭院门或者楼梯,使用者可以来到露台,这里的设计灵感来自于桥体的形象,使用者可以一边走一边欣赏三个池塘的景色。

Two suspended terraces have been integrated into the extension of the building to accentuate its linearity in the space. One is located on the east side, to allow occupants to benefit from the rising sun as they enjoy their morning coffee. The second is on the west side, where they can benefit from the pleasure of the end of a summer day. Access to this terrace by a wide patio door and a descending staircase are inspired by the image of a boat bridge. You can admire the horizon and the view of the three ponds while walking.

感受自然,内有乾坤,大有深意第13张图片


感受自然,内有乾坤,大有深意第14张图片


感受自然,内有乾坤,大有深意第15张图片


感受自然,内有乾坤,大有深意第16张图片


感受自然,内有乾坤,大有深意第17张图片


感受自然,内有乾坤,大有深意第18张图片


感受自然,内有乾坤,大有深意第19张图片


感受自然,内有乾坤,大有深意第20张图片


感受自然,内有乾坤,大有深意第21张图片


感受自然,内有乾坤,大有深意第22张图片


感受自然,内有乾坤,大有深意第23张图片


感受自然,内有乾坤,大有深意第24张图片


感受自然,内有乾坤,大有深意第25张图片


感受自然,内有乾坤,大有深意第26张图片


感受自然,内有乾坤,大有深意第27张图片


感受自然,内有乾坤,大有深意第28张图片


感受自然,内有乾坤,大有深意第29张图片


感受自然,内有乾坤,大有深意第30张图片


感受自然,内有乾坤,大有深意第31张图片


感受自然,内有乾坤,大有深意第32张图片


感受自然,内有乾坤,大有深意第33张图片


感受自然,内有乾坤,大有深意第34张图片


建筑设计:Guillaume Kukucka Architect, Tux Agency
地点:加拿大,魁北克
项目类别:住宅
面积:510.97 m2
项目年份:2018年
照片摄影:Maxime Brouillet
制造商:Luminaire Authentik, Stone Tile

Architects: Guillaume Kukucka Architect, Tux Agency
Location: Abercorn, Quebec, Canada
Category: Residential
Area: 5500.0 ft2
Project Year: 2018
Photographs: Maxime Brouillet
Manufacturers: Luminaire Authentik, Stone Tile

【专筑网版权与免责声明】:本网站注明“来源:专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处

专于设计,筑就未来

无论您身在何方;无论您作品规模大小;无论您是否已在设计等相关领域小有名气;无论您是否已成功求学、步入职业设计师队伍;只要你有想法、有创意、有能力,专筑网都愿为您提供一个展示自己的舞台

投稿邮箱:submit@iarch.cn         如何向专筑投稿?

扫描二维码即可订阅『专筑

微信号:iarch-cn

登录专筑网  |  社交账号登录:

 匿名

没有了...
评论加载中,请稍后!

建筑 (10501 articles)


居住建筑 (3207 articles)


住宅 (2633 articles)


加拿大 (301 articles)


魁北克 (36 articles)


金属板 (37 articles)


混凝土 (2473 articles)


木材 (2641 articles)