网站地图关于我们

查看相册 View Gallery
家庭游乐园/  HAO Design第1张图片


The Family Playground

由专筑网罗晓茜,Vigo编译

自然的空间——一个适用于所有的家庭的创造性游乐园。

如今人们忙碌的生活方式,使得与其他家庭成员相处的时间比以往任何时候都变得更加珍贵。石先生和夫人希望在他们的新家装修设计时,会有一个自然的、开放的感觉,为他们的孩子在进行创意活动时提供灵感,同时让家庭成员关系更加紧密。大多数家庭住宅的布局都是将最好的空间用于客厅或休息室,石先生夫妇和室内设计师Ivan共同想出了一个可选择的方法。

From the architect. Naturalistic spaces – A creative playground for all the family.
People today have such busy lifestyles that time spent together with other family members has become more precious than ever. Mr. and Mrs. Stone’s biggest concern when arranging the interior decoration of their new home was to have a natural, open feel that would provide inspiration for their children’s creative activities, while at the same time bringing family members closer together. Whereas the layout of most family homes gives pride of place to the living room or lounge, Mr. and Mrs. Stone and Ivan, the interior designer have come up with an alternative approach.

家庭游乐园/  HAO Design第2张图片
© Hey!Cheese

家庭游乐园/  HAO Design第3张图片
© Hey!Cheese

无与伦比的美景——每一处的感觉都恰如其分。

在室内设计的初始阶段,石先生和夫人决定要为孩子提供活动空间,并将其作为设计的主要考虑因素,以便他们的孩子能在一个放松的环境中快乐地玩耍和学习,在不忙于工作之时,父母也想陪伴着孩子每一刻的成长。经过多方面的讨论,创建一个“阅读和游戏区域”的设计理念逐渐成型。石家非常开放,民主且向往自然。石先生和夫人都喜欢园艺,他们女儿就读的华德福幼儿园,也鼓励孩子们收集树枝、叶子和种子来作为手工项目或装饰餐桌,创建一个具有季节性代表的空间。

Scenes of unmatched beauty – everywhere you look is just right.
In the initial stages of the interior design process, Mr. and Mrs. Stone decided that they wanted the provision of space for their children’s activities to be the main consideration in the design, so that their children could play happily and study in a relaxed environment; the parents also wanted to be present for every moment in their kids’ childhood when they were not busy working. After extensive discussions, the idea of creating a “reading and play area” gradually took shape. The Stone family are very open-minded, liberal and nature-oriented. Both Mr. and Mrs. Stone enjoy gardening, and the Waldorf Kindergarten that their daughter attends encourages the children to collect twigs, leaves and seeds that they use to make craft items, or to decorate the dinner table to create a seasonal effect.

家庭游乐园/  HAO Design第4张图片
© Hey!Cheese

当你进入石家住宅,客人被引向19-ping(约60平方米)的休闲和娱乐区域而不是客厅。光滑的木桌上定下了基调:这是创意空间,石先生和夫人花了很多时间在这里与孩子一起做事。“最受欢迎”的是吊在天花板上的灯具,结合照明和显示的功能;他们的女儿制作的手工品放置在光罩里面,显现出不同的光影。在进入房间右边的黑板墙,作为家庭留言板,为孩子们提供了一个可以随意涂画的表面;石夫人也会把食谱记在黑板上。室内设计就是这样为这个家庭提供了一种灵活的、互动的空间。

When you enter the Stone family residence, the visitor is greeted not by a living room but by a 19-ping (approximately 60m2) leisure and recreation area. A smooth wooden table sets the tone; this is the creative space where Mr. and Mrs. Stone spend a lot of their time with their children making things together. The “Favourite Thing” light fixture that is hung from the ceiling combines lighting and display functions; the craft items created by their daughter can be placed inside the light cover for backlit display. The blackboard-wall that is positioned on the right-hand side as one enters the room serves as a message board for all the family, and provides the children with a surface to sketch on; Mrs. Stone also uses the blackboard for noting down recipes on. The interior design thus provides the family with a flexible, interactive space.

家庭游乐园/  HAO Design第5张图片
© Hey!Cheese

家庭游乐园/  HAO Design第6张图片
Floor Plan/楼层平面图

一个开放的中心岛的设计有助于帮助家庭充分利用他们在一起的时间。

An open, central island design that helps the family make the most of their time together.

家庭游乐园/  HAO Design第7张图片
© Hey!Cheese

厨房的中央岛区域是住宅的公共空间和私人空间之间的过渡区。在几个地方,点巧妙地运用在休闲娱乐区和紧凑的厨房之间的“直线”移动。精心设计的存储空间在中央岛的四周,方便石夫人可以直接拿到药草和香料、烹饪书等等,这样她就可以准备各种各样的美味的食物。橱柜的“格子”风格设计和住宅的书架形状相匹配。在中央岛上面,室内设计可以有效地利用高天花板的将其与有“工业”感觉的黑钢货架相融合,作为在厨房区域的视觉焦点;这些架也可以用来种植植物,所以绿色植物从阳台的延伸经过景观阅读区域而进入厨房。厨房区域从而也拥有家庭幸福的需求,并为家族成员的聚集提供一个令人惊叹的场所,在这里尽情享受他们的食物。

The kitchen with its central island is a transitional area between the house’s public and private spaces. In several places, dots are cunningly used to “direct” movement between the leisure and recreation area and the compact kitchen. Carefully designed storage spaces around the four sides of the central island make it easy for Mrs. Stone to access herbs and spices, cookery books etc. whenever she needs them, so that she can prepare a wide range of delicious foods for the family. The “latticework” style design of the cabinets matches the shape of the bookshelves in the house. Above the central island, the interior design makes effective use of the high ceiling to incorporate black steel storage racks with an “industrial” feel, which function as a visual focus of attention in the kitchen area; these racks can also be used to hold plants, so that greenery extends from the veranda through with the green colour tones of the cabinets in the reading area right into the kitchen. The kitchen area thus has everything needed for the family’s happiness, and provides a marvelous venue for the members of the family to get together while enjoying their meals.

家庭游乐园/  HAO Design第8张图片
© Hey!Cheese

所有的家庭的“游乐场”

滑梯是石家小女孩自己的专属空间。可移动的滑梯采用了榫卯结构,以便它可以容易地进行拆卸和重新组装;这意味着,当不需要滑梯时,它可以拆卸并放好,阳台上的可用空间量就增加了。阳台上的秋千结合分散在阳台上的盆栽植物,形成一个特别美丽的空间组合。下班回家后,石先生可以坐在秋千上,看着他的妻子和女儿在房子里一起弹钢琴,也思考自己的人生。他的理想家园和家庭生活的愿望也因为这个设计实现了。

The slide in the Stone family’s home is the little girl’s own special space. The moveable slide is built using mortice and tenon construction so that it can be disassembled and reassembled easily; this means that, when the slide is not needed, it can be taken apart and put away, increasing the amount of space available on the veranda. The swing on the veranda, in combination with the potted plants that are scattered around the veranda, makes for a particularly beautiful spatial arrangement. After coming home from work, Mr. Stone can sit on the swing watching his wife and daughter playing the piano together inside the house, and thinking to himself that his vision of the ideal home and family life has come true.

家庭游乐园/  HAO Design第9张图片
© Hey!Cheese

家庭游乐园/  HAO Design第10张图片
© Hey!Cheese

家庭游乐园/  HAO Design第11张图片
© Hey!Cheese

家庭游乐园/  HAO Design第12张图片
© Hey!Cheese

家庭游乐园/  HAO Design第13张图片
© Hey!Cheese

家庭游乐园/  HAO Design第14张图片
© Hey!Cheese

家庭游乐园/  HAO Design第15张图片
© Hey!Cheese

家庭游乐园/  HAO Design第16张图片
© Hey!Cheese

建筑设计:HAO Design
地点:台湾高雄
面积:138.0平方米
项目时间:2015年
照片: Hey!Cheese

Architects: HAO Design
Location: Kaohsiung City, Taiwan
Area: 138.0 sqm
Project Year: 2015
Photographs: Hey!Cheese

出处:本文译自www.archdaily.com/,转载请注明出处。


【专筑网版权与免责声明】:本网站注明“来源:专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处

专于设计,筑就未来

无论您身在何方;无论您作品规模大小;无论您是否已在设计等相关领域小有名气;无论您是否已成功求学、步入职业设计师队伍;只要你有想法、有创意、有能力,专筑网都愿为您提供一个展示自己的舞台

投稿邮箱:submit@iarch.cn         如何向专筑投稿?

扫描二维码即可订阅『专筑

微信号:iarch-cn

登录专筑网  |  社交账号登录:

 匿名

  • 迈耶004
  • 2015.12.09 10:42
    喜欢这样的设计,这样的家让人觉得很温馨。不论是哪个角落,你都能在那里惬意的小憩。为满足主人的各种需求而成的设计才是好的设计。喜欢!
    • 0
  • 盖里007
  • 2015.12.09 10:42
    喜欢这样的设计,这样的家让人觉得很温馨。不论是哪个角落,你都能在那里惬意的小憩。为满足主人的各种需求而成的设计才是好的设计。喜欢!
    • 0
    没有了...
    评论加载中,请稍后!

    室内 (1754 articles)


    居住空间 (639 articles)


    住宅 (2468 articles)


    活动空间 (16 articles)


    中国 (1274 articles)


    台湾 (124 articles)


    高雄 (6 articles)


    2015 (787 articles)


    HAO Design (6 articles)