网站地图关于我们

查看相册 View Gallery
伦敦咖啡屋——实验室般的瓷砖室内设计/ wilson holloway第1张图片


wilson holloway designs lab-like ceramic interior for london cafe

由专筑网韩平,刘庆新编译

wilson holloway事务所受健康食品的推崇者的邀请开发了伦敦圣保罗大街上第一家实验室风格的咖啡屋。业主对设计的总体要求是直接反映他们严谨科学的菜谱开发——他们的菜单要求每一种原料的成份都有利于健康。为了回应业主的要求,该建筑公司使用了定制的曲面瓷砖创造了一个连续的诊所风格的瓷砖空间,这是参考了维多利亚时代的医学实验室和伦敦地铁的传统曲面瓷砖。

wilson holloway was approached by healthy food evangelists shot to develop an experimental interior for their first cafe in st. paul’s, london. the client’s brief asked for the design to be a direct reflection of their careful scientific approach to recipe development — their menu demands that every ingredient used must offer direct health benefits. in response, the architecture firm used bespoke curved ceramics to create a continuous clinical tiled space that references victorian medical laboratories and the traditional curved ceramics of the london underground.

伦敦咖啡屋——实验室般的瓷砖室内设计/ wilson holloway第2张图片

结合绿植的中央瓷砖桌子/a central tiled table has integrated planting

通过与荷兰瓷砖制作商d-tile的紧密合作,该空间利用3D软件用定制的150x150mm的方砖进行设计。服务台、菜单屏幕、冰箱和厨房门都整合为一个复杂且连续的宽广的瓷砖墙面。这些瓷砖也应用在了台面、中心餐桌、酒吧凳、外部突出的标志甚至是吊灯的灯罩。四种独特色彩的酒吧凳和灯罩反映了咖啡的品牌标志。此外,橡胶地板、绿植和霓虹灯为咖啡屋增加了更多的色彩。

working closely with dutch tile manufacturer d-tile, the space was designed in 3D software on a customizable 150x150mm square grid.the serving counter, menu screens, customer fridge and kitchen door were allintegrated into one complex and continuous expanse of tiles. the tiles were also used to form the countertops, a central table, bar stools, external projecting signs, and even the pendant lampshades. four unique colors were developed for the stools and pendants to reflect the cafe’s branding. further, more color was added by using rubber flooring, planting, and a neon sign.

伦敦咖啡屋——实验室般的瓷砖室内设计/ wilson holloway第3张图片

无缝的瓷砖连接了不同的元素/a seamless expanse of tiles is used to incorporate different elements

桌子的设计整合了草药和红辣椒的种植,这也强调了本店提供的食品的透明性。对于胡桃木板凳凳面,我们使用平板数控机床模拟瓷砖的灌浆线条和曲面包边。咖啡屋坐落在微型杜松子酒厂和独立的裁缝铺之间,其外观采用了简约的白色粉刷,也成为伦敦这条路线上一道独特的风景。

the table was designed with integrated planters to house herbs and chilis to emphasise the transparency of the food produce on offer. the solid walnut bench tops were formed using a flatbed CNC machine to mimic the grout lines and bevelled edges of the tiles. sitting between a micro-gin distillery and an independent tailor, the exterior of the shop was simplified and painted white to give it a distinctive street presence on this characterful london lane.

伦敦咖啡屋——实验室般的瓷砖室内设计/ wilson holloway第4张图片

彩色的吧椅、灯罩、霓虹灯和地板打断了白色的延展/colorful stools, lampshades, neon, and flooring break up the expanse of white

“我们工作的核心是创造一个视觉上引人注目的项目。在该项目中,最大的困难是在细小的地方做一些独特但功能性极强的设计。我们的目标是创造一个错综复杂的设计来体现我们业主在他们产品中投入的高水准的细节设计。柔和的曲线和笔直的灌浆线为这个空间创造了独特的空间秩序。”alex holloway(wilson holloway工作室创办人)说。

所有的照片都由wilson holloway工作室nicholas worley提供

‘at the heart of our work is a desire to create visually striking projects. the difficulty in this instance was designing something distinctive yet functional in such a small space. our aim was to create an intricate interior that reflects the high level of detail our clients put into their product. the gentle radial curves, coupled with the strict grid of the grout lines, come together to give a distinct order to the space,’ comments alex holloway, director at wilson holloway.
all images courtesy of wilson holloway / by nicholas worley

伦敦咖啡屋——实验室般的瓷砖室内设计/ wilson holloway第5张图片

相同瓷砖材料制作的定制瓷砖灯罩/bespoke ceramic lampshades were formed using the same tiles

伦敦咖啡屋——实验室般的瓷砖室内设计/ wilson holloway第6张图片

数控机床改造胡桃木以模拟瓷砖的曲面和灌浆线/CNC engineered walnut benches mimic the curves and grout lines of the tiles

伦敦咖啡屋——实验室般的瓷砖室内设计/ wilson holloway第7张图片

彩色的产品和果汁与白背景形成对比/the colorful products and juices standout against the white backdrop

伦敦咖啡屋——实验室般的瓷砖室内设计/ wilson holloway第8张图片

瓷砖的颜色反映了咖啡的品牌标志/the colors of the tiles correspond with the cafe’s branding

伦敦咖啡屋——实验室般的瓷砖室内设计/ wilson holloway第9张图片

宽广的白色瓷砖墙上引入不同的元素/different elements emerge out of the tiled expanse

伦敦咖啡屋——实验室般的瓷砖室内设计/ wilson holloway第10张图片

员工区域的入口门部分进行了隐藏设计/the door to the staff areas is partially disguised

伦敦咖啡屋——实验室般的瓷砖室内设计/ wilson holloway第11张图片

该项目位于伦敦的bride巷/the project is situated on bride lane in the city of London

伦敦咖啡屋——实验室般的瓷砖室内设计/ wilson holloway第12张图片

瓷砖布局3D透视图/3D perspective diagram of the tile setting out



出处:本文译自www.designboom.com/,转载请注明出处。

【专筑网版权与免责声明】:本网站注明“来源:专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处

专于设计,筑就未来

无论您身在何方;无论您作品规模大小;无论您是否已在设计等相关领域小有名气;无论您是否已成功求学、步入职业设计师队伍;只要你有想法、有创意、有能力,专筑网都愿为您提供一个展示自己的舞台

投稿邮箱:submit@iarch.cn         如何向专筑投稿?

扫描二维码即可订阅『专筑

微信号:iarch-cn

登录专筑网  |  社交账号登录:

 匿名

没有了...
评论加载中,请稍后!

室内 (1611 articles)


娱乐休闲空间 (119 articles)


咖啡屋 (6 articles)


英国 (455 articles)


伦敦 (298 articles)


瓷砖 (132 articles)