网站地图关于我们

查看相册 View Gallery
一个喜欢玩弄色彩,一个醉心于代码,建筑师能设计出令他们满意的住宅么?第1张图片

艺术家的住宅
Artist Residence / Heliotrope Architects

由专筑网刘彤,韩平编译

来自建筑事务所的描述:一对年轻夫妇来到Heliotrope设计事务所,邀请他们帮自己设计一个可以兼作艺术工作室的住宅。事务所的建筑师和业主围着桌子提出他们的想法,当然,有一些是不太符合常规的。这对夫妻,一个是艺术家,一个是工程师,他们为自己的新家列出了一些附加条件:一个现代风格的,但是因为在美国国会附近所以不能与之不协调;可以看到街道但同时要保持私密;内外空间建立紧密的联系;大量的自然光线;内部空间创造出一种画廊的感觉以此展示他们越来越多的艺术收藏;同时还要有一个独立的客人接待厅。

From the architect. When a young couple approached Heliotrope Architects and asked them to design a home with an art studio inside, all parties sat around the table contributing ideas – some atypical. The couple, an artist and an engineer, listed several additional criteria for their new home: a contemporary style, but not out of place with the rest of the Capitol Hill neighborhood; a visual connection to the street balanced with privacy; a strong relationship between the interior and exterior; lots of natural light; an interior with an art-gallery-feel to accommodate their growing art collection; and a separate guest wing.

一个喜欢玩弄色彩,一个醉心于代码,建筑师能设计出令他们满意的住宅么?第2张图片
© Benjamin Benschneider

最终的设计布局很容易令人联想到跳棋模式,内外空间交互布局。主要的起居室和就餐空间从入口院落延伸到后边的天井院落,允许视线透过后院看到前院和街道。因为房子的基座抬高于地面,这就允许了居住者在观察街道的同时保持私密性,在这个密集的城市布局中创造了一种居高临下的神秘感。

The resulting layout is reminiscent of a checker-board pattern, alternating between interior and exterior spaces. The main living and dining areas extend from the front entry courtyard to the rear patio courtyard, allowing for visual penetration from the backyard through to the front yard and street. Because the main floor of the home is elevated above grade, it allows for occupants to observe the street but remain private, creating a sense of prospect and refuge in a dense urban setting.

一个喜欢玩弄色彩,一个醉心于代码,建筑师能设计出令他们满意的住宅么?第3张图片
© Benjamin Benschneider

一个喜欢玩弄色彩,一个醉心于代码,建筑师能设计出令他们满意的住宅么?第4张图片
© Benjamin Benschneider

一个喜欢玩弄色彩,一个醉心于代码,建筑师能设计出令他们满意的住宅么?第5张图片
主平面图/Main Floor Plan

关于艺术工作室,它占据了两层高的空间同时具有大教堂一样的天花板,与主要起居室空间相毗邻,但是降低了半层进行分隔。“这就是目的所在”,设计师Mike Mora说道,“是去维持这两位主要居住者在家中各自空间生活时的一种联系”。这成为了整个房子的主题,在房子内部从一个点到另一个点创造一个视觉联系,通常通过一个框架形成景观。从主人套房可以穿过窗户看到一个日式花园和远处的厨房。

The art studio, which occupies a double height space with a cathedral ceiling, is adjacent to the main living area, but sunk a half level to help establish a separation. “The goal here,” says architect Mike Mora, “is to maintain a connection between the two primary occupants as they live their lives in the home.” This became a theme for the entire house, creating a visual connection from one point in the house to another point, often through a framed view of the landscape. From the master suite one can look through windows onto a Japanese garden and the kitchen beyond.

一个喜欢玩弄色彩,一个醉心于代码,建筑师能设计出令他们满意的住宅么?第6张图片
© Benjamin Benschneider

“我们希望这个结构更像是一个房子而不是一个盒子”,Mora解释道。“顾客想要做一个好邻居,因此周边其他房子的物理结构影响着新设计的尺寸、形状和构造”。三角形的屋顶符合周边建筑存在形式。在顶部具有一个露天花园平台。这个房子延伸到了场地之外,一部分是为了增强内外空间的联系,但这同时也保持与周边建筑相比下的较低矮,以保持低调。

“We wanted the structure to look like a house, not a box,” explains Mora. “And the clients wanted to be good neighbors, so the physical characteristics of the other houses on the street influenced the size, shape, and construction of the new design.” The gable roof matches the surrounding residences. The flat roof has a garden on top. The house is spread out over the site, in part because that allows for more interior and exterior connections, but it also keeps the overall presence of the structure lower and more congruent with surrounding homes.

一个喜欢玩弄色彩,一个醉心于代码,建筑师能设计出令他们满意的住宅么?第7张图片
© Benjamin Benschneider

一个喜欢玩弄色彩,一个醉心于代码,建筑师能设计出令他们满意的住宅么?第8张图片
© Benjamin Benschneider

一个喜欢玩弄色彩,一个醉心于代码,建筑师能设计出令他们满意的住宅么?第9张图片
© Benjamin Benschneider

一个喜欢玩弄色彩,一个醉心于代码,建筑师能设计出令他们满意的住宅么?第10张图片
© Benjamin Benschneider

这个新的3953平方英尺的居住房屋,由Dovetail建造,包括定制窗户、用胡桃木定制的厨房和定制书架,它从起居室的一头延伸到另一头。定制的浴室框由西方红刺柏制成,圆型的浴桶,日式的浴缸,都是按照传统细木工的方式建造。地板由擦亮的混凝土结构、瓷砖和香桃木组合而成。建筑外观就像是穿了着色的杉木。

The new 3,953 square foot residence, built by Dovetail, includes custom windows, a custom kitchen with walnut countertops, and custom bookshelves, one running the length of the living room. The custom bathroom cabinets are made of Western Red cedar, as is the ofuro, the Japanese soaking tub, built with traditional joinery methods. The flooring is a combination of polished concrete, tile, and myrtle wood. The façade is clad in stained cedar.

一个喜欢玩弄色彩,一个醉心于代码,建筑师能设计出令他们满意的住宅么?第11张图片
© Benjamin Benschneider

可持续发展的设计包括环境友好型的流动性的防水屏障,地暖,绿色屋顶种满了多肉植物,和一个可以收集雨水,并使雨水更多地从屋顶留下来的雨水花园。

Sustainable features include an eco-friendly fluid-applied waterproofing barrier, radiant floor heating, a green roof of succulents, and a backyard rain garden that absorbs a large portion of the rainwater runoff from the roof.

一个喜欢玩弄色彩,一个醉心于代码,建筑师能设计出令他们满意的住宅么?第12张图片
© Benjamin Benschneider

客户发现他们各自在艺术工作室并肩工作,一个在创造蜡画和混合材料涂绘,另一个在构建网站。最后,这个房子在遵从居住者的兴趣爱好的同时又能体现简单、高雅、低调——住宅就像搭建了一个框架,可以让居住者自由发挥,没有过多的限制。

The clients often find themselves working side-by-side in the art studio, one creating encaustic and mixed-media paintings, and one building websites. Ultimately, the residence defers to the interesting lives of its occupants with a simple, elegant, low-ego design – a house as a frame, not a subject.

一个喜欢玩弄色彩,一个醉心于代码,建筑师能设计出令他们满意的住宅么?第13张图片
© Benjamin Benschneider

项目阐述:与这个项目建筑结构相关的主要材料也许就是白色石膏墙了。使用它,主要有两个原因:一个就是客户作为一个艺术家要满足他日益增多的艺术收藏,而白色的墙体表面是可以用来摆放他的艺术收藏最好的背景,第二就是这个项目要在预算内,而白色石棉水泥板是经济节约的材料。因此这个选择在资源可获得的情况下使我们双方达到了各自的目的与需求。

Product Description. Perhaps the principal material relevant to the project’s architecture is white painted gypsum wall board.  This is the case for two reasons in particular: one is the client is an artist with a growing collection of art and the white wall surface is the best way to display the art, and two the project was budget-driven and white painted sheetrock is an economy material.  So the choice gave us both what we wanted for purpose and needed for resources available.

一个喜欢玩弄色彩,一个醉心于代码,建筑师能设计出令他们满意的住宅么?第14张图片
© Benjamin Benschneider

一个喜欢玩弄色彩,一个醉心于代码,建筑师能设计出令他们满意的住宅么?第15张图片
© Benjamin Benschneider

一个喜欢玩弄色彩,一个醉心于代码,建筑师能设计出令他们满意的住宅么?第16张图片
© Benjamin Benschneider

一个喜欢玩弄色彩,一个醉心于代码,建筑师能设计出令他们满意的住宅么?第17张图片
© Benjamin Benschneider

一个喜欢玩弄色彩,一个醉心于代码,建筑师能设计出令他们满意的住宅么?第18张图片
较低层平面图/Lower Floor Plan

一个喜欢玩弄色彩,一个醉心于代码,建筑师能设计出令他们满意的住宅么?第19张图片
较高层平面图/Upper Floor Plan

建筑事务所:Heliotrope Architects
地点:美国,华盛顿,西雅图
主创设计师:Mike Mora, AIA
面积:3953.0 ft2
项目时间:2016年
摄影:Benjamin Benschneider
制造商:DalTile, Quantum, Loewen
承包人:Dovetail General Contractors
结构工程师:Swenson Say Faget
地质技术工程师:Pan Geo, Inc
能源咨询:360 Analytics

Architects: Heliotrope Architects
Location: Seattle, WA, United States
Architect in Charge: Mike Mora, AIA
Area: 3953.0 ft2
Project Year: 2016
Photographs: Benjamin Benschneider
Manufacturers: DalTile, Quantum, Loewen
Contractor: Dovetail General Contractors
Structural Engineer: Swenson Say Faget
Geotechnical Engineer: Pan Geo, Inc.
Energy Consultant: 360 Analytics


出处:本文译自www.archdaily.com/,转载请注明出处。

【专筑网版权与免责声明】:本网站注明“来源:专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处

专于设计,筑就未来

无论您身在何方;无论您作品规模大小;无论您是否已在设计等相关领域小有名气;无论您是否已成功求学、步入职业设计师队伍;只要你有想法、有创意、有能力,专筑网都愿为您提供一个展示自己的舞台

投稿邮箱:submit@iarch.cn         如何向专筑投稿?

扫描二维码即可订阅『专筑

微信号:iarch-cn

登录专筑网  |  社交账号登录:

 匿名

没有了...
评论加载中,请稍后!

建筑 (9690 articles)


居住建筑 (2970 articles)


住宅 (2413 articles)


美国 (1183 articles)


华盛顿 (61 articles)


西雅图 (38 articles)


2016 (614 articles)


Heliotrope (2 articles)


石膏 (54 articles)


混凝土 (2310 articles)