网站地图关于我们

查看相册 View Gallery
在这里办公真的是舒适惬意呀!第1张图片

设计之巷
Design Alley / R79

由专筑网缕夕,李韧编译

来自建筑事务所的描述。该项目是一系列办公空间,在这些办公室里,工作空间与周围环境相融合,并让使用者感觉置身于大自然之中。“自然大于建筑”,这是设计的前提和底线,也是建筑师设计这座城市北部办公综合体的主要灵感来源。建筑基地宽10米,长29米,距离繁华的主干道只有一个街区,与基地直接相连的一条小路的两侧种植着各种各样的植物。

Text description provided by the architects. The preexistences are the fundamental topic of this essay, of what’s intended to be a set of offices, where the work goes into the background and leaves the prominence to those “tenants” that were there way before us. “When the nature prevails over the built”, was the premise for the design and the marked line that led us to make this office complex in the north of the city. An area of 10m wide by 29m of depth, just a block away from one of the main and busiest avenues, which links the avenue to the project through a small low-traffic street that also presents a variety of native trees on its surface.

在这里办公真的是舒适惬意呀!第2张图片
© David Cervera Castro

在这里办公真的是舒适惬意呀!第3张图片
© David Cervera Castro

在这里办公真的是舒适惬意呀!第4张图片
© David Cervera Castro

在设计方案中,建筑师将两个空间重叠在一起,从而将植物包裹到建筑内部庭院之中,同时设计一个直接通向外部街道的小巷。这些步行路径的设置也充分考虑了与周围环境相结合,不仅让人们在其中感受大自然的存在,同时也是为了人与自然和谐相处的一大举措,这个空间就如同建筑师为城市人们带来的充满文化气息的一方净土。在左侧,黑色玻璃围合而成的体量呈现出欢迎感,建筑师运用玻璃材质的镜面特质让其反射出周边生长繁茂的植物,这些植物有的原来就存在,有的则是后期种植,主要用于引导人们的空间流线。室内外采用玻璃分隔,将室内外的空间与交流融合在一起,这个办公综合体入驻了两家公司,一家主营“设计与广告”,另一家主营“建筑设计”。

The plan was to overlap two bodies in such way that they “trap” the trees and at the same time create a little alley to the outside, as a natural extention of the road but now with an urban crosswalk kind. This stroll or exterior path is the setting to contemplate the vegetation, it was created with a didactic purpose and to some extent a philantrophic nature. Further on, this transition or hallway will host installations by artists and architects as a gift to the city, as a space for the culture. A first volume in black glass welcomes us on the left side, reflecting in a mirrored-way on its polished surface the pre-existing vegetation as well as the new one that has been sown to confine the space, flank it and give it its directionallity, of the before mentioned path. Transparencies invite one to the inside and merge the interior with the exterior without any disruptions. The complex shelters two companies, one for Design and Advertising and other for Architecture.

在这里办公真的是舒适惬意呀!第5张图片
© David Cervera Castro

在这里办公真的是舒适惬意呀!第6张图片
剖面图/Section

在这里办公真的是舒适惬意呀!第7张图片
© David Cervera Castro

在这里办公真的是舒适惬意呀!第8张图片
© David Cervera Castro

在这里办公真的是舒适惬意呀!第9张图片
© David Cervera Castro

建筑的底层区域设置有接待处、董事会议室和行政区域,而顶层则设置有工作室,这意味着在创意设计区域办公的人们能够欣赏到成片的植物景观。屋顶上的天窗部分遮盖着太阳能板,人们通过天窗可以欣赏到宜人的城市夜晚。建筑所用的材料和颜色很简单:玻璃、钢梁、地砖、抛光混凝土和直接裸露的板坯,在色调上,建筑师主要用了白色和米色,整体以浅色调为主,并运用一些黑色和木质材料作为点缀。

For the distribution of the work spaces, it was decided to let the support areas in the ground floor: receptions, board rooms and administrative areas, while the top floor has the “workshops” meaning the creative or production areas from both offices which overlook the tops of trees. A sunroof , without major pretensions or formal complications, more than a semi-cover of solar pannels, allows to enjoy the pleasant city nights. The pallette used for materials and colors was of brief use: glass, steel in beams and lattice, blocks that were used for the floor, polished concrete and slabs in an apparent finish without paint, also light tones predominate in white and beige, and some black and wood accents as well.

在这里办公真的是舒适惬意呀!第10张图片
© David Cervera Castro

在这里办公真的是舒适惬意呀!第11张图片
© David Cervera Castro

在这里办公真的是舒适惬意呀!第12张图片
© David Cervera Castro

在这里办公真的是舒适惬意呀!第13张图片
© David Cervera Castro

在这里办公真的是舒适惬意呀!第14张图片
© David Cervera Castro

在这里办公真的是舒适惬意呀!第15张图片
© David Cervera Castro

在这里办公真的是舒适惬意呀!第16张图片
© David Cervera Castro

在这里办公真的是舒适惬意呀!第17张图片
© David Cervera Castro

在这里办公真的是舒适惬意呀!第18张图片
平面图/Floor Plan

在这里办公真的是舒适惬意呀!第19张图片
办公室平面图/Office Floor Level

在这里办公真的是舒适惬意呀!第20张图片
较高层平面图/Upper Level Floor Plan

在这里办公真的是舒适惬意呀!第21张图片
剖面图/Section

在这里办公真的是舒适惬意呀!第22张图片
剖面图/Section

建筑事务所:R79
项目地点:墨西哥,梅里达
主创建筑师:Roberto Ramírez Pizarro
建筑面积:270.0 m2
项目年份:2016年
摄影:David Cervera Castro
制造商:Armstrong Flooring, Urrea
合作商:Daniela Alvarez, Valentina Losa, Gerardo Trejo.
施工:Nestor Ordaz.
照明设计:Maribel Morales.
Paisajismo:Roger Evia

Architects: R79
Location: Emiliano Zapata Nte, 97129 Mérida, Yuc., Mexico
Architect in Charge: Roberto Ramírez Pizarro
Area: 270.0 m2
Year Project: 2016
Photography: David Cervera Castro
Manufacturers: Armstrong Flooring, Urrea
Collaborators: Daniela Alvarez, Valentina Losa, Gerardo Trejo.
Construction: Nestor Ordaz.
Iluminación: Maribel Morales.
Paisajismo: Roger Evia


出处:本文译自www.archdaily.com/,转载请注明出处。

【专筑网版权与免责声明】:本网站注明“来源:专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处

专于设计,筑就未来

无论您身在何方;无论您作品规模大小;无论您是否已在设计等相关领域小有名气;无论您是否已成功求学、步入职业设计师队伍;只要你有想法、有创意、有能力,专筑网都愿为您提供一个展示自己的舞台

投稿邮箱:submit@iarch.cn         如何向专筑投稿?

扫描二维码即可订阅『专筑

微信号:iarch-cn

登录专筑网  |  社交账号登录:

 匿名

没有了...
评论加载中,请稍后!

建筑 (9371 articles)


办公建筑 (553 articles)


办公室 (297 articles)


墨西哥 (221 articles)


梅里达 (6 articles)


2016 (595 articles)


玻璃 (1489 articles)


混凝土 (2243 articles)


钢材 (856 articles)