网站地图关于我们

查看相册 View Gallery
“抽象树”,内部功能和外表不一定匹配的观景塔第1张图片

Denizen Works为苏格兰植物园设计了“抽象树”观景塔
Denizen Works designs "abstracted tree" viewing tower for Scottish botanical gardens

由专筑网缕夕,李韧编译

伦敦建筑事务所Denizen Works完成了一座观景塔的设计,项目位于苏格兰Inverewe花园,其中包含垂直廊道和鸟类栖息空间。

建筑师受苏格兰国家信托基金会(National Trust for Scotland)的委托,为游客设计了一座观景塔。

观景塔位于植物园深处的斜坡上,设置有画廊和鸟类栖息空间,建筑面积64平方米。设计的目的是让观景楼成为地标和视觉点,吸引游客进入植物园。

“观景塔是一座抽象的树形建筑,底部略微大一些。”Denizen Works事务所的主持建筑师Murray Kerr告诉Dezeen记者,“观景塔从竖向上发生变形,游客从而可以看到当地筑巢的苍鹭和植物园的其他部分。”

London-based architects Denizen Works has submitted planning for a observation tower containing a vertical gallery and bird hide at Inverewe Garden in Scotland.
The design has been created in response to an open brief set for Denizen Works by the garden's owners – the National Trust for Scotland – to create a viewing tower to draw more visitors to the property.
Set on a tree-dotted slope deep within the botanical gardens, the tower houses a gallery and bird hide spread over 64 square metres of internal floor space. The intention is for the tower to function as a landmark and orientation point to entice visitors into the garden's outer reaches.
"The form is an abstracted tree with a slight widening at the base," Denizen Works director Murray Kerr told Dezeen. "It's deformed over its height by exposure to the Loch winds which gives a directional view back to locally nesting herons and the rest of the garden."

“抽象树”,内部功能和外表不一定匹配的观景塔第2张图片

这座观景台名为“Eyrie”,意为雄鹰或其他猛禽的栖息地。建筑高达20米,延伸融入周围的树冠。

在其底部有着画廊空间,顶部是一个隐蔽场所,游客从植物园的High Viewpoint可以进入塔楼,在此之前,他们先要在自然环境中沿着一条小路前行,再穿过一座桥,最后才到达塔楼。

建筑师说:“设计出发点来源于游客,因此通过花园景观的塑造,构思融入自然的体验。”

塔楼底部的楼梯连接到另一条小路和塔楼的画廊空间,建筑师通过不同层次的不同空间多方位地展示了植物园,以及其中的艺术品。

在塔顶,游客可以欣赏到植物园的全景和当地诸如苍鹭和金雕等野生动物。

Called Eyrie – the name given to a large nest of an eagle or other bird of prey – the tower stands at 20-metres tall so that it will blend into the surrounding tree canopy.
With gallery spaces at its base and a hide at the top, the tower is accessed, from the garden's High Viewpoint where visitors will follow a path down the natural contours of the slope before crossing a short bridge to the tower.
"Rather than creating a tower for its own sake, we were interested in creating an experience integrated into the natural route through the garden landscape," said Denizen Works.
A staircase that wraps the base of the tower links to a further network of paths as well as the tower's gallery spaces, which will tell the story of the garden through different spatial experiences at each level, and will also showcase specially commissioned art.
At the top of the tower, a bird hide provides panoramic views across the tree canopies and allows visitors to observe the local wildlife, including nearby nesting herons and local golden eagles.

“抽象树”,内部功能和外表不一定匹配的观景塔第3张图片

建筑位于混凝土基础上,并采用植物园内的垂直落叶松和光滑的松焦油建造而成。

“建筑的材料来源于树木,其外表既粗糙又光滑。”建筑师解释说。

“对于游客来说,空间体验经过设定而成,其内部功能不一定反映外观,这就如同洞穴或啄木鸟的巢穴。”

不同形状和大小的窗户点缀着塔楼的立面,其下部则设置有房屋形状的窗户。

“画廊将讲述Inverewe房子的故事,以及与当地艺术家、景观和花园的联系。” Kerr说,“观景塔的建筑形式、开洞和立面将反映局部空间的功能用途,因此在独特的环境中也会有熟悉的形式。”

The tower rests on a solid base formed from bush hammered concrete and is clad in a contrasting mix of stained vertical larch sourced on site, and smooth pine tar.
"The materiality of the tower is based on the idea of a sliced tree trunk, with its rough and smooth faces," explained the architects.
"For the visitor, the experience will be one of intrigue: a structure where the internal functions are not necessarily understood from the outside, much like a burrow or woodpecker's nest."
Windows of varying shapes and sizes punctuate the tower on all sides, with a house-shaped window at its base.
"The galleries will tell the story of the house at Inverewe, links to local artists and the landscape and garden," said Kerr. "The forms, openings and lifting will reflect these uses so there will be familiar forms in a rather unusual setting."

“抽象树”,内部功能和外表不一定匹配的观景塔第4张图片

在观景塔内部,木制护板暴露在外,建筑师说这样可以让“观景塔看上去温暖光明一些”。

“这些材料将反映在其他设计中,例如翻新餐厅和零售区域,以及一系列小型雕塑作品。”建筑师说。目前,该事务所现已向当地委员会提交设计方案,并将在2018年秋季开始动工。

该项目将于2019年春季完工。

Inverewe Garden酒店由Osgood Mackenzie于1862年设计,自1952年以来一直由苏格兰国家信托基金所经营,建筑位于Wester Ross的Poolewe北部,占地约20公顷,拥有世界著名的树木和花卉。

Denizen Works事务所最近在英国海滨小镇惠特斯特布尔(Whitstable)完成了一栋公寓楼的设计,该建筑参考了传统的钓鱼小屋,并于2016年翻新了伦敦的某座现代住宅。

图片来源:Darcstudio

Internally, the timber sheathing board is left exposed – a feature that the architects said will provide "a warm and light counterpoint to the totemic presence of the tower".
"These materials will be reflected throughout a wider masterplan to refurbish the restaurant and retail areas, as well as a possible series of smaller sculptural interventions across the landscape," revealed the firm, which has now submitted planning to Highland Council with the aim of breaking ground on site in Autumn 2018.
Completion is slated for spring 2019.
Created in 1862 by Osgood Mackenzie and owned by the National Trust for Scotland since 1952, Inverewe Garden is located just to the north of Poolewe in Wester Ross. It covers some 20 hectares and holds a world renowned collection of trees, plants and flowers.
Denizen Works recently completed an apartment building in the English seaside town of Whitstable that references traditional fishing huts, and in 2016 renovated a modernist house in London.
Visualisations are by Darcstudio.

“抽象树”,内部功能和外表不一定匹配的观景塔第5张图片

“抽象树”,内部功能和外表不一定匹配的观景塔第6张图片

“抽象树”,内部功能和外表不一定匹配的观景塔第7张图片

“抽象树”,内部功能和外表不一定匹配的观景塔第8张图片

“抽象树”,内部功能和外表不一定匹配的观景塔第9张图片

“抽象树”,内部功能和外表不一定匹配的观景塔第10张图片


【专筑网版权与免责声明】:本网站注明“来源:专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处

专于设计,筑就未来

无论您身在何方;无论您作品规模大小;无论您是否已在设计等相关领域小有名气;无论您是否已成功求学、步入职业设计师队伍;只要你有想法、有创意、有能力,专筑网都愿为您提供一个展示自己的舞台

投稿邮箱:submit@iarch.cn         如何向专筑投稿?

扫描二维码即可订阅『专筑

微信号:iarch-cn

登录专筑网  |  社交账号登录:

 匿名

没有了...
评论加载中,请稍后!

建筑 (9856 articles)


园林建筑 (31 articles)


观景塔 (7 articles)


苏格兰 (19 articles)


Denizen Works (2 articles)


混凝土 (2358 articles)


木材 (2475 articles)