网站地图关于我们

查看相册 View Gallery
“嗨,你看见我的飞船了么,就是红色的那个”第1张图片


乌干达学校剧场/FH建筑师工作室
Studio FH architects uses local materials to construct a school amphitheater in Uganda

由专筑网Yumi,杨帆,武晨编译

FH建筑工作室完成了在乌干达南部Mannya村的学校多功能厅。该方案为社区的圣伯纳德中学形成了一个组合装配的餐厅,最多可容纳650名学生。该项目占地面积为680平方米,具有一个带顶的有简单舞台的外部礼堂、厨房、存储区和一个场地办公室。

Studio FH architects has completed a multipurpose hall for a school in the southern Ugandan village of Mannya. The scheme forms a combined assembly and dining hall for the community’s St. Bernard’s secondary school, accommodating up to 650 students. On a footprint of 680 square meters, the project features a covered external auditorium with a simple stage, a kitchen, storage areas, and an on-site office.

“嗨,你看见我的飞船了么,就是红色的那个”第2张图片

all images by will boase

FH建筑工作室设计了这栋建筑,由澳大利亚的Cotton On基金会(COF)资助建造,它是一个投资于教育基础设施建设的组织——此前也支持了Ross Langdon健康教育中心的建设。该方案已利用了一些可持续的技术,包括隐藏的雨水收集、厨房里的太阳能烟囱(用于改善自然通风)和节能的柴炉。

Designed by studio FH architects, the building was funded by Australia’s Cotton On Foundation (COF), an organization who invests in the construction of educational infrastructure — previously backing the Ross Langdon health education centre. A number of sustainable technologies have been utilized throughout the scheme, including concealed rainwater harvesting, solar chimneys in the kitchen to improve natural ventilation, and fuel-efficient firewood stoves.

“嗨,你看见我的飞船了么,就是红色的那个”第3张图片


圆形剧场适合亲密的舞台表演和公共活动,由三个弯曲的梯级创建,它们顺应基地的轮廓。梯级的深度是2.7m,足够安置餐桌和长椅,这意味着该体量可以作为餐厅、会议和公告的集会地点。倾斜的钢筋混凝土柱被包裹了各种当地现有的材料,包括粘土砖、瓷砖和石板。

The amphitheater, suitable for both intimate stage performances and communal events, is created with three curved steps that follow the contours of the site. With a depth of 2.7 meters, the steps are wide enough to accommodate dining tables and benches, meaning that the volume can function as both a dining hall and a place of assembly for meetings and announcements. Tilted reinforced concrete columns are clad with a variety of locally available materials, including clay bricks, tiles, and stone slates.

“嗨,你看见我的飞船了么,就是红色的那个”第4张图片


金属屋面——跨度为21米——覆盖在圆形剧场上方,与弯曲的厨房建筑形成舞台的背景。其楔形平面安装在两个不同的角度下,自然光通过垂直半透明的屋顶板的狭窄三角形条带进入。这缓和了室内外照明的鲜明对比,并创造了有趣的光线投影。由大麻织物制成的挡板被悬挂在屋顶上,作为改善声学的一种方法,并软化金属屋顶的工业外观。

A metal roof — spanning 21 meters — hovers above the amphitheater, with the curved kitchen building forming the backdrop to the stage. With its wedge-shaped planes installed at two different angles, natural daylight enters through narrow triangular strips of vertical translucent roofing sheets. This softens the sharp contrast between outdoor and indoor illumination, and creates a playful composition of sunlight. Baffles made from hemp fabric have been suspended from the roof as a way of improving acoustics, and softening the industrial appearance of the metallic roof.

“嗨,你看见我的飞船了么,就是红色的那个”第5张图片

金属屋顶有21米的跨度,覆盖在圆形剧场上/A metal roof with a 21 meter span hovers above the amphitheater

“嗨,你看见我的飞船了么,就是红色的那个”第6张图片

大麻织物制成的挡板已被悬挂在屋顶上,作为改善声学的一种方法/Baffles made of hemp have been suspended from the roof as a way of improving acoustics

“嗨,你看见我的飞船了么,就是红色的那个”第7张图片

方案最多可容纳650名学生/The design accommodates up to 650 students

“嗨,你看见我的飞船了么,就是红色的那个”第8张图片

该项目也包含厨房、存储区域和办公室的建造/The project also includes the construction of a kitchen, storage areas, and an office

“嗨,你看见我的飞船了么,就是红色的那个”第9张图片

建筑被澳大利亚的Cotton On基金会建造/The building was funded by Australia’s Cotton On Foundation

“嗨,你看见我的飞船了么,就是红色的那个”第10张图片

三个弯曲的阶梯遵循基地的缓坡。形成一个大讲堂,学生们听课也可以在这个大堂里面来细细聆听/Three curved steps follow the gentle slope of the site

“嗨,你看见我的飞船了么,就是红色的那个”第11张图片

自然光通过垂直半透明的屋顶板上狭窄三角形条带进入。傍晚时分,从外面看,建筑仿佛是外星科技,给人以新奇感/Natural daylight enters through narrow triangular strips of vertical translucent roofing sheets

“嗨,你看见我的飞船了么,就是红色的那个”第12张图片

弯曲的厨房建筑形成了舞台的背景/The curved kitchen building forms the backdrop to the stage
   
“嗨,你看见我的飞船了么,就是红色的那个”第13张图片

场地平面图/site plan. image courtesy of studio FH architects

“嗨,你看见我的飞船了么,就是红色的那个”第14张图片

平面图/floor plan. image courtesy of studio FH architects

“嗨,你看见我的飞船了么,就是红色的那个”第15张图片

屋顶平面图/roof plan. image courtesy of studio FH architects

“嗨,你看见我的飞船了么,就是红色的那个”第16张图片

剖面图/section. image courtesy of studio FH architects


项目信息
建筑设计:studio FH architects
结构工程师:MBW consulting
机电工程师:BES consult
工程测量师:dudley kasibante and partners
承包商:trust builders
摄影:will boase photography
地点:乌干达,
面积:680平方米
花费:367000美元(不包括增值税)
年份:2016年

project info:
architect: studio FH architects
structural engineer: MBW consulting
M&E engineer: BES consult
quantity surveyor: dudley kasibante and partners
contractor: trust builders
photography: will boase photography
location: mannya, uganda
area: 680 sqm
cost: $367,000 (excl. VAT)
project year: 2016


出处:本文译自www.designboom.com/,转载请注明出处。

【专筑网版权与免责声明】:本网站注明“来源:专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处

专于设计,筑就未来

无论您身在何方;无论您作品规模大小;无论您是否已在设计等相关领域小有名气;无论您是否已成功求学、步入职业设计师队伍;只要你有想法、有创意、有能力,专筑网都愿为您提供一个展示自己的舞台

投稿邮箱:submit@iarch.cn         如何向专筑投稿?

扫描二维码即可订阅『专筑

微信号:iarch-cn

登录专筑网  |  社交账号登录:

 匿名

没有了...
评论加载中,请稍后!

建筑 (9234 articles)


餐饮建筑 (63 articles)


多功能厅 (5 articles)


餐厅 (292 articles)


剧场 (19 articles)


乌干达 (3 articles)


2016 (585 articles)


钢筋混凝土 (176 articles)


粘土砖 (11 articles)