网站地图关于我们

查看相册 View Gallery
地下室不再暗无天日,扩建工程给你美好休闲时光第1张图片

伦敦南部维多利亚式住宅为地下室水池扩建了玻璃盒子
Glass box defines extension with basement pool for Victorian home in south London

由专筑网缕夕,李韧编译

英国工作室Guarnieri Architects在伦敦南部Clapham Common的维多利亚式露台的后方添加了一个玻璃盒,里面设置有一个游泳池、热水浴缸和蒸汽浴室。

British studio Guarnieri Architects has added a glazed box containing a swimming pool, hot tub and steam room to the rear of a Victorian terrace in Clapham Common, south London.

地下室不再暗无天日,扩建工程给你美好休闲时光第2张图片

建筑师创造了一个低于主屋水平楼层的平面空间,玻璃空间为人们的休闲设施提供了更多可能性,另外,上方夹层的就餐区与原有结构的厨房相连接。

扩建的玻璃盒子让自然光线进去室内,通过水面向周围展示“无缝连接的视觉感”。

A new floor excavated below the level of the main house provides space for these leisure facilities within the glazed extension, while a mezzanine above hosts a dining area adjoining the kitchen in the original structure.
The transparent walls of the extension flood these areas with natural light, and from the pool provides the residents with a "direct and unbroken visual connection to the outdoors".

地下室不再暗无天日,扩建工程给你美好休闲时光第3张图片

Marco Guarnieri团队与结构工程师合作,尽可能地使用小尺度的钢筋,从而让玻璃呈现出漂浮在空中的效果。

为了尽可能减小新旧建筑之间的连接体,建筑师们甚至掩盖了玻璃盒子和现有房屋之间的沟槽。

Marco Guarnieri and his team worked with structural engineers to find a design for the box that uses as little steel reinforcement as possible, amplifying the weightless appearance of the glass.
To create a "minimal junction" between the two structures, the architects concealed guttering between the glazed box and the existing house.

地下室不再暗无天日,扩建工程给你美好休闲时光第4张图片

Guarnieri在2004年创立了他的建筑事务所,他说:“我的想法是引进一个锋利的几何结构,现代的外观与原有建筑的历史沧桑感形成强烈的对比。”

“这个作品的设计重点在于大量的细部构造,它看似简单,并不显眼,具有极简主义色彩。”

"The idea was to introduce a structure with sharp geometry, of contemporary look and feel, contrasting in a positive way with the historic fabric of the original house," explained Guarnieri, who founded his eponymous practice in 2004.
"A great deal of attention was paid to the detailing of the structure, in order to achieve a deceptively simple, unobtrusive, minimalist finish."

地下室不再暗无天日,扩建工程给你美好休闲时光第5张图片

在内部,黑色的石板将泳池区域的墙壁划分为海绵状,Guarnieri Architects选择的材料具有吸水率低、抗藻类的特点。

Inside, dark slate lines the walls of the pool area to create a cavernous appearance, but the material was also chosen by Guarnieri Architects for its low water absorption rate and resistance to algae growth.

地下室不再暗无天日,扩建工程给你美好休闲时光第6张图片

地下室不再暗无天日,扩建工程给你美好休闲时光第7张图片

该项目名叫“Victorian Remix”,这件作品将当代的细节做法与原始维多利亚时代的建筑风格相结合。

建筑师说:“我们喜欢把这个项目称为Victorian Remix,就像一个DJ把旧唱片重新改编为当代音乐。”

“我们之所以选择这个标题,是因为它不仅包含有项目,而且代表了我们。我们不仅重建建筑,我们还通过各种现代手法重新演绎原始建筑的魅力与特点。”

The project is named Victorian Remix after its combination of contemporary detailing with the original Victoria-era architecture.
"We like to call our project a Victorian Remix, like a DJ rearranging old records into a contemporary music performance," said the architects.
"We chose the title because it talks not only about the project but also about us. We not only refurbish buildings, we remix them."

地下室不再暗无天日,扩建工程给你美好休闲时光第8张图片

地下室不再暗无天日,扩建工程给你美好休闲时光第9张图片

地下室不再暗无天日,扩建工程给你美好休闲时光第10张图片

地下室不再暗无天日,扩建工程给你美好休闲时光第11张图片

建筑师们还修改了原房子的布局。

这座房屋5米的宽度对建筑师来说是一个巨大的挑战,他们重新布置楼梯,从而使房间看起来更大、更开放,尤其是一层就餐区附近。

建筑师说:“这个翻新项目并不容易,我们需要对这座维多利亚宅酒店进行大幅度的改造,不过,这也许也是一个契机,让人们能够了解到,一座老建筑也能通过现代的技术与手段来满足人们的不同需求。”

The architects also revised the layout of the original house.
Challenged by the five-and-a-half metre width of the property, they relocated staircases to make rooms seem larger and more open-plan, particularly on the ground floor where the rear dining area now flows through to a kitchen at the front of the home.
"The very poor state of repair and the need of a significant upgrade of this Victorian house gave the opportunity to rethink the way an old building may be changed to meet people’s needs in contemporary dwellings," said the architects.

地下室不再暗无天日,扩建工程给你美好休闲时光第12张图片

“我们的社会对健康的需求越来越大,住宅更是至关重要。”他们补充说:“这个项目也促使我们重新思考该如何更好地设计与翻新这座历史悠久的建筑。”

"There is an increased demand in our society focused on well being for the introduction of wellness in residential accommodation. This offered the opportunity to rethink, re-lay and remix the spaces of the house," they added.

地下室不再暗无天日,扩建工程给你美好休闲时光第13张图片

近几年来,地下室的扩建工程已经成为伦敦各个地区的热门选择,人们希望为自己的家增添游泳池和其他休闲设施。其中著名案例有304工作室的东伦敦梯田下沉式浴缸,以及Theis + Khan诺丁山住宅的地下“洞穴”池。

摄影:Quintin Lake。

Excavating basements to allow room for swimming pools and other leisure facilities in London homes has become popular in recent years. Examples include a sunken bathtub below an east London terrace by Studio 304, and  Theis + Khan's addition of a subterranean "cave-like" pool to a Notting Hill residence.
Photography is by Quintin Lake.

地下室不再暗无天日,扩建工程给你美好休闲时光第14张图片

地下室不再暗无天日,扩建工程给你美好休闲时光第15张图片

地下室不再暗无天日,扩建工程给你美好休闲时光第16张图片

地下室不再暗无天日,扩建工程给你美好休闲时光第17张图片

地下室不再暗无天日,扩建工程给你美好休闲时光第18张图片

地下室不再暗无天日,扩建工程给你美好休闲时光第19张图片

地下室不再暗无天日,扩建工程给你美好休闲时光第20张图片

地下室不再暗无天日,扩建工程给你美好休闲时光第21张图片

项目信息
建筑设计:Guarnieri Architects
结构工程师:Malishev Engineers
环境顾问:Alfonso Senatore
合同管理员:TCL
承包商:Famella
玻璃承包商:Cantifix
池承包商:Ocean Pools
AV专业承包商:Twentytwo Integration

Project credits:
Architect: Guarnieri Architects
Structural engineer: Malishev Engineers
Environmental consultant: Alfonso Senatore
Contract administrator: TCL
Contractor: Famella
Specialist glass contractor: Cantifix
Specialist pool contractor: Ocean Pools
AV specialist contractor: Twentytwo Integration


出处:本文译自www.dezeen.com/,转载请注明出处。

【专筑网版权与免责声明】:本网站注明“来源:专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处

专于设计,筑就未来

无论您身在何方;无论您作品规模大小;无论您是否已在设计等相关领域小有名气;无论您是否已成功求学、步入职业设计师队伍;只要你有想法、有创意、有能力,专筑网都愿为您提供一个展示自己的舞台

投稿邮箱:submit@iarch.cn         如何向专筑投稿?

扫描二维码即可订阅『专筑

微信号:iarch-cn

登录专筑网  |  社交账号登录:

 匿名

没有了...
评论加载中,请稍后!

建筑 (7632 articles)


居住空间 (425 articles)


住宅 (1893 articles)


地下室 (15 articles)


游泳池 (145 articles)


英国 (380 articles)


伦敦 (245 articles)


玻璃 (1152 articles)


钢筋 (25 articles)