网站地图关于我们

查看相册 View Gallery
屋子越住越有感情,宁愿翻新也不要拆毁!第1张图片

Alain Carle Architecte在加拿大翻新Residence Maribou小屋
Alain Carle Architecte renovates rundown Résidence Maribou chalet in Canada

由专筑网缕夕,李韧编译

这座20世纪60年代的魁北克农村小屋面临拆迁,但蒙特利尔工作室Alain Carle Architecte为其开启全新篇章,希望能够恢复其原有的魅力。

This rural Quebec chalet from the 1960s faced demolition, but was salvaged and given a new life by Montreal-based studio Alain Carle Architecte, which sought to restore the home's original charm.

屋子越住越有感情,宁愿翻新也不要拆毁!第2张图片

Résidence Maribou住宅位于Laurentians地区的St-Sauveur小镇之外,其立面、结构系统都需要修复,因为建筑的保温层和外墙都受到了损害。然而,业主不忍心把它拆毁,所以选择了大范围的检修。

Located outside the town of St-Sauveur, in the Laurentians region, Résidence Maribou was in need of more than a facelift, as its structure, insulation, and cladding were all compromised. However, the owners couldn't bear to tear it down, so opted for an extensive overhaul.

屋子越住越有感情,宁愿翻新也不要拆毁!第3张图片

“这座建筑充满魅力,业主想要翻新房屋,而不是将其拆毁。” 建筑师说,“翻新的目标是保持建筑原有特色,同时进行微调来改进其功能。”

"The home's charm pushed the owners to invest in renovating, rather than demolishing the home," said Alain Carle Architecte. "The goal was to maintain its original character, while modernising several aspects and improving its functionality."

屋子越住越有感情,宁愿翻新也不要拆毁!第4张图片

建筑师重新布置了这座面积约225平方米的住宅布局,将主入口放置在靠近车道的位置。“前面的入口曾经位于上面楼层。”建筑师说,“现在主入口靠近车道,重组了平面布局和内部交通。”

The architects flipped the 225-square-metre home's layout, to locate the main entrance closer to the driveway. "The front entrance used to be on the upper level," said the firm. "Relocating it closer to the driveway caused a thorough reorganisation of the programme and interior circulation."

屋子越住越有感情,宁愿翻新也不要拆毁!第5张图片

现在经过功能更改后,使用者可以很快地通过主入口进入建筑,当前的入口呈拱门形态,上方有着阳台,突出主入口的特征。

底层中包括客房、家庭活动室和服务区,如洗衣房和储藏室。

There are now fewer steps to climb to access the entrance, which is marked by a new arch built underneath the balcony.
The lower level, which is partially sunken into the landscape, includes a guest bedroom, family room, and service areas such as a laundry room and storage room.

屋子越住越有感情,宁愿翻新也不要拆毁!第6张图片

屋子越住越有感情,宁愿翻新也不要拆毁!第7张图片

屋子越住越有感情,宁愿翻新也不要拆毁!第8张图片

铺着木质踏板的白色钢楼梯通往公共区域,双层通高的空间让室内拥有充足的光线,使用者打开玻璃门便可以通往室外露台。

在这个房间里,建筑师们修复了一座现存的石墙、夹层的钢栏杆以及一些几何细部。除了厨房、客厅和用餐区之外,这个楼层还有一间客房。

A white steel staircase with wooden treads leads to the open communal areas. Here, the double-height space receives ample light from the glazed facade that opens out onto the deck.
In this room, the architects restored an existing monumental stone wall, as well as the mezzanine's steel balustrade, which features quirky geometric detailing. There is another guest bedroom on this level, in addition to the kitchen, living and dining areas.

屋子越住越有感情,宁愿翻新也不要拆毁!第9张图片

主卧设置在最高楼层,整层楼都为主卧所用。楼层与建筑体量有所退让,形成一个小型休息区,通高的空间可以看到下方的客厅。

在进行室内设计时,建筑师参考了中世纪Scandinavian设计风格。建筑师说:“该建筑最初建于20世纪60年代,它的形态就具有Scandinavian建筑特征。”

The master suite is on the topmost level, and occupies the entire length of the home. This storey is stepped back, and includes a small sitting area that overlooks the living room below.
With the interiors, Alain Carle Architecte referenced mid-century Scandinavian design. "Originally built in the 1960s, the house featured the traits of that period’s Scandinavian architecture," the studio said.

屋子越住越有感情,宁愿翻新也不要拆毁!第10张图片

屋子越住越有感情,宁愿翻新也不要拆毁!第11张图片

室内采用简约的装饰,如浅色的木地板和朴实的墙壁,还有多彩的细部设施和复古家具等相互协调。

这家总部位于蒙特利尔的建筑事务所已经在Laurentians地区热门滑雪场完成了一些住宅项目。其中包括一座由四个体量组成的住宅,以及由宽广露台分隔而成的高层和低层住宅。

摄影:Raphael Thibodeau

Minimalist finishes such as pale wooden floors and unadorned walls are complemented by accents like colourful fixtures and retro furniture.
The Montreal-based studio has completed a few other residences in the Laurentians region, a popular ski destination. They include an estate made up of four volumes that join in a single point, and a home that has its upper and lower floors divided by an broad terrace.
Photography is by Raphael Thibodeau.

屋子越住越有感情,宁愿翻新也不要拆毁!第12张图片

屋子越住越有感情,宁愿翻新也不要拆毁!第13张图片

屋子越住越有感情,宁愿翻新也不要拆毁!第14张图片

屋子越住越有感情,宁愿翻新也不要拆毁!第15张图片

屋子越住越有感情,宁愿翻新也不要拆毁!第16张图片

屋子越住越有感情,宁愿翻新也不要拆毁!第17张图片

屋子越住越有感情,宁愿翻新也不要拆毁!第18张图片

屋子越住越有感情,宁愿翻新也不要拆毁!第19张图片

屋子越住越有感情,宁愿翻新也不要拆毁!第20张图片

项目信息:
建筑事务所:Alain Carle
项目经理:Isaniel Levesque
景观设计:Ronald Leduc & Fils and Equipe Logan
承包商:Les Constructions Symetrik
窗和百叶:Lepage Millwork
壁柜制造:Clef de voûte
家居自动化设计:Environnement électronique

Project credits:
Architect: Alain Carle
Project manager: Isaniel Levesque
Landscape design: Ronald Leduc & Fils and Equipe Logan
Contractor: Les Constructions Symetrik
Windows and blinds: Lepage Millwork
Cabinet maker: Clef de voûte
Home automation: Environnement électronique

【专筑网版权与免责声明】:本网站注明“来源:专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处

专于设计,筑就未来

无论您身在何方;无论您作品规模大小;无论您是否已在设计等相关领域小有名气;无论您是否已成功求学、步入职业设计师队伍;只要你有想法、有创意、有能力,专筑网都愿为您提供一个展示自己的舞台

投稿邮箱:submit@iarch.cn         如何向专筑投稿?

扫描二维码即可订阅『专筑

微信号:iarch-cn

登录专筑网  |  社交账号登录:

 匿名

没有了...
评论加载中,请稍后!

建筑 (9343 articles)


居住建筑 (2872 articles)


住宅 (2318 articles)


翻新 (14 articles)


加拿大 (264 articles)


魁北克 (26 articles)


Alain Carle Architecte (3 articles)


玻璃 (1478 articles)


木材 (2302 articles)


钢材 (856 articles)