网站地图关于我们

查看相册 View Gallery
当健身遇上美景,想不瘦都难第1张图片


美国西北大学Ryan - Walter 体育中心
Northwestern University Ryan - Walter Athletics Center / Perkins+Will

由专筑网李韧,蒋晖编译

来自建筑事务所的描述:美国伊利诺伊州埃文斯顿的西北大学Ryan Fieldhouse and Walter体育中心有着长条形的全景落地玻璃窗,让密歇根湖的景观一览无余,其中更是融入了多种服务与功能性的设施,满足了学生的运动需求。项目由全球知名的Perkins+Will建筑事务所设计完成,设计融合了不同的思维类型,即运动娱乐、健康性能、品牌环境,以及高等教育。

Text description provided by the architects. With its sweeping horizontal glass façade and unobstructed views over Lake Michigan, the Ryan Fieldhouse and Walter Athletics Center on Northwestern University’s Evanston, Illinois, campus combines a myriad of support services into a first-of-its-kind, multi-purpose center for student-athletes. Designed by global architecture firm Perkins+Will, the critically-acclaimed building represents a thoughtful convergence of design typologies: sports and recreation, performance health, branded environments, and higher education.

当健身遇上美景,想不瘦都难第2张图片


当健身遇上美景,想不瘦都难第3张图片


西北大学体育与娱乐部门的负责人Jim Phillips说:“这些设施对于学校来说具有革新性。这座先进的运动中心位于校园的核心地带,同时结合有教室、实验室、学生宿舍,这促进了学生、运动人士,以及整个西北社区的人员参与进来。”

“These facilities are truly transformational for our Wildcats and our University,” said Northwestern University’s Combe Family Vice President for Athletics and Recreation Jim Phillips. “Our state-of-the-art home is now in the heart of campus, alongside classrooms and laboratories and residence halls, allowing more interaction than ever before among our student-athletes and this incomparable Northwestern community.”

当健身遇上美景,想不瘦都难第4张图片


Walter体育中心共4层,包含了学术与专业服务设施,服务对象是500名学生及运动人士,另外还有营养中心和餐饮设施、两座运动表演中心、一座全球顶尖的运动医疗和训练中心,以及更衣室、办公场所等附属设施。这是Perkins+Will建筑事务所在今年设计的第二座西北大学的运动设施,在4月份,西北大学庆祝了Ryan Fieldhouse的开幕,这座体育馆由玻璃、铝材、石灰石建造而成,有着拱形圆顶,与Walter体育中心紧密相连,在这里全年都能够进行体育训练,其中设置有足球、曲棍球等其他体育场地同时这里还能举办校园的娱乐活动。

The light-filled, four-story Walter Athletics Center houses academic and professional development support services for more than 500 student-athletes, a nutrition center and dining facility, two sports performance centers, a cutting-edge sports medicine and athletic training hub, locker rooms for eight varsity teams, and office space for coaches and administrators. It is the second Northwestern athletics facility designed by Perkins+Will to open this year: in April, the university celebrated the grand opening of the Ryan Fieldhouse, a glass, aluminum and limestone building connected to the Walter Athletics Center, providing year-round practice and training space for football, lacrosse, soccer and other varsity athletes under a dome with soaring arches, and also serving as recreation and event space for campus programs.

当健身遇上美景,想不瘦都难第5张图片


建筑的视线设计使得使用者能够充分的感受到密歇根湖的风景,Ryan Fieldhouse的落地玻璃直接将人们的视野引向湖畔,而Walter体育中心的餐厅则位于建筑的东面和南面,外部环绕着灰空间的露台,让人们能够更好地感受到芝加哥的天际线。建筑的南面和东面都设置了大片的玻璃,使用者可以俯瞰外部的足球、曲棍球训练场地。

The facility’s site enabled designers to capitalize on light and the unobstructed views of Lake Michigan. The full-sized field in Ryan Fieldhouse looks directly out through glass windows to the lake. A covered terrace outside the Walter Athletics Center dining hall wraps around the eastern and southern facades of the facility visually connecting the Center to the Chicago skyline. The glass-clad south and east sides of the Center overlook the outdoor football practice field and the soccer, lacrosse, and field hockey stadium and onward to the lake.

当健身遇上美景,想不瘦都难第6张图片


Perkins+Will 建筑事务所的全球设计总监Ralph Johnson 说:“Ryan Fieldhouse和Walter体育中心是一个契机,让使用者能够充分感受密歇根湖的美丽风景,同时又将学生及运动人员融入校园。该项目大大提升了学生们的身体素质与运动能力”。在该项目中,Perkins+Will建筑事务所与HOK建筑事务所、SmithGroup事务所、WSP USA、AEI Affiliated Engineers事务所进行了密切合作。

“Ryan Fieldhouse and the Walter Athletics Center provided an exciting opportunity to take advantage of the spectacular setting overlooking Lake Michigan and bring student-athletes back to the heart of campus to a complex that highlights the interconnectedness of physical fitness, performance, and well-being,” said Ralph Johnson, Perkins+Will’s global design director. Perkins+Will collaborated on the Northwestern project with associate architect HOK; civil engineer and landscape architect SmithGroup; structural engineer WSP USA; and mechanical engineer AEI Affiliated Engineers.

当健身遇上美景,想不瘦都难第7张图片


当健身遇上美景,想不瘦都难第8张图片


当健身遇上美景,想不瘦都难第9张图片


当健身遇上美景,想不瘦都难第10张图片


建筑设计:Perkins+Will
地点:美国,伊利诺伊州,埃文斯顿
其他合作方: HOK(联合建筑设计)、SmithGroup(景观与土木工程设计)、WSP USA(结构工程)、AEI Affiliated Engineers(机械工程)
面积:420000.0 平方英尺(约39019平方米)
项目时间:2018年
摄影:James Steinkamp Photography
制造商:Indiana Limestone Company, Linel, FieldTurf

Architects: Perkins+Will
Location: Evanston, IL, United States
Other participants: Perkins+Will collaborated on the Northwestern project with associate architect HOK; civil engineer and landscape architect SmithGroup; structural engineer WSP USA; and mechanical engineer AEI Affiliated Engineers.
Area: 420000.0 ft2
Project Year: 2018
Photographs: James Steinkamp Photography
Manufacturers: Indiana Limestone Company, Linel, FieldTurf

【专筑网版权与免责声明】:本网站注明“来源:专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处

专于设计,筑就未来

无论您身在何方;无论您作品规模大小;无论您是否已在设计等相关领域小有名气;无论您是否已成功求学、步入职业设计师队伍;只要你有想法、有创意、有能力,专筑网都愿为您提供一个展示自己的舞台

投稿邮箱:submit@iarch.cn         如何向专筑投稿?

扫描二维码即可订阅『专筑

微信号:iarch-cn

登录专筑网  |  社交账号登录:

 匿名

没有了...
评论加载中,请稍后!

建筑 (9770 articles)


体育建筑 (157 articles)


体育中心 (21 articles)


美国 (1204 articles)


伊利诺伊州 (8 articles)


2018 (556 articles)


Perkins + Will (10 articles)


玻璃 (1613 articles)


石灰石 (47 articles)


铝材 (90 articles)