网站地图关于我们

查看相册 View Gallery
回归自然的丛林态度丨哥斯达黎加丛林小屋第1张图片


Jungle Frame House / Studio Saxe

由专筑网朱王倩,李韧编译

来自建筑事务所的描述。客户委托Saxe工作室在丛林里建造一座可以看到外部世界的住宅。项目基地由斜坡组成,沿着斜坡向下是一处可以俯瞰森林的小溪。建筑师决定建一座3层住宅,可从底层一直看到天空,并能欣赏环绕住宅的树林。

Text description provided by the architects. The client commissioned Studio Saxe to create a dwelling in the jungle that brings the outside in. The property was composed of a slope that went down into a beautiful creek that overlooks the jungle. Studio Saxe decided to create a large triple height space to be able to see the sky all the way from the bottom of the jungle floor and to appreciate the full scope of every tree that surrounds the house.

回归自然的丛林态度丨哥斯达黎加丛林小屋第2张图片


回归自然的丛林态度丨哥斯达黎加丛林小屋第3张图片


回归自然的丛林态度丨哥斯达黎加丛林小屋第4张图片


回归自然的丛林态度丨哥斯达黎加丛林小屋第5张图片


这个被玻璃包围的空间体块具有重要的力量,它为室内遮荫、带来自然通风,并成为始终被丛林包围的地方。

This volume of space enclosed in glass is a powerful moment that brings shadows inside, natural ventilation and provides a place which is always surrounded by the jungle.

回归自然的丛林态度丨哥斯达黎加丛林小屋第6张图片


这种反直觉的设计想法是将建筑沉入地下,同时创造垂直中庭,当一个人进入建筑时,能感受到巨大的发现乐趣。住宅包括漂浮在景观上面的卧室,和室内外间的公共起居室。大屋顶为住宅带来遮荫和舒适感。建筑师在植被丰富的场地和斜坡上设计时,会把所有的生活空间都放在景观上方,然后将人们主要的生活区放置在森林之上。这能够在生活空间上创造出引人注目的高空间,在某种程度上,地块内将会更强烈地感受到丛林的一切。

The counter-intuitive design thought of sinking the house in the ground and at the same time creating a vertical atrium, that creates a powerful moment of discovery when one enters the house. The house is composed of bedrooms that float over the landscape and a common living space that feels inside and out. All is housed within a large roof that creates shade and comfort. When working in a site with abundant vegetation and on a slope, one is tempted to put all living spaces hovering over the landscape, however we made the very conscious decision of grounding people to the forest floor in the main living area. This allowed us to then be able to create a dramatic tall space on top of it, in a way almost counterintuitively bringing the sounding forest much more strongly to the inside of the property.

回归自然的丛林态度丨哥斯达黎加丛林小屋第7张图片


该设计在人类居住地和周围的自然世界间建立了紧密的联系。设计本可以很轻松地建一个放置空调的白色体块,但是相反,建筑师决定创造一座与树林融合的透明建筑。住宅不同体块经过推拉移动,适应现有的热带环境和树林条件。

This creates a stronger connection between human habitation and the natural world that surrounds us. It would be very easy to build an air conditioning white unit; however, we decided on the opposite- to create a transparent object that does not impose itself on the site but rather sits within the existing trees. The geometry of the different elements of the house are then pushed, pulled and moved to adapt to the existing topographic conditions and existing tree locations.

回归自然的丛林态度丨哥斯达黎加丛林小屋第8张图片


回归自然的丛林态度丨哥斯达黎加丛林小屋第9张图片


该项目采用的施工方法包括非现场预制的大型金属I梁,可现场组装,因此是轻量、合适,以及对丛林影响较小的短时建造过程。这种建造方法允许现场快速安装,成本低,使轻量型热带建筑具有更高的开放性。这种现代化的施工方法将钢和传统柚木面板结合,柚木用于面板和门。

The construction method applied to this project consisted of large metal I beams that were prefabricated off-site and assembled in the property, therefore creating a light weight, sustainable and ephemeral construction process with very low impact on the jungle. This method of construction allowed for a quick installation on-site, reduction of costs and extreme openness of lightweight tropical architecture. This modern construction method combines steel with traditional teak wood work techniques for panels and doors.

回归自然的丛林态度丨哥斯达黎加丛林小屋第10张图片


下午,该建筑可通过一面漂亮的百叶窗墙保护其免受太阳的直射,还可以过滤多余的光线,创造出光线通过树叶的镜面效果。在不使用空调的情况下,建筑师精心布置朝向开口,保证了交叉通风,为住户带来舒适感。选择的所有材料在施工期间对基地影响最低,以及使用经过重新造林认证的柚木作为房屋的自然元素。建筑中普遍使用太阳能系统,最大限度地减少了碳足迹。

The project is conceived to protect itself from the sun in the afternoon through a beautiful louvered wall that filters light creating a specular effect of light coming through the leaves. Carefully placed openings with a correct orientation allow for cross ventilation to create comfort without the use of air conditioning. All materials where chosen to have minimum impact on site during construction as well as using reforested certified teak for the more natural elements of the house. The use of solar hot water and solar energy is prevalent in the construction, therefore minimizing the carbon footprint.

回归自然的丛林态度丨哥斯达黎加丛林小屋第11张图片


回归自然的丛林态度丨哥斯达黎加丛林小屋第12张图片


回归自然的丛林态度丨哥斯达黎加丛林小屋第13张图片


回归自然的丛林态度丨哥斯达黎加丛林小屋第14张图片


回归自然的丛林态度丨哥斯达黎加丛林小屋第15张图片


回归自然的丛林态度丨哥斯达黎加丛林小屋第16张图片


回归自然的丛林态度丨哥斯达黎加丛林小屋第17张图片


回归自然的丛林态度丨哥斯达黎加丛林小屋第18张图片


回归自然的丛林态度丨哥斯达黎加丛林小屋第19张图片


回归自然的丛林态度丨哥斯达黎加丛林小屋第20张图片


回归自然的丛林态度丨哥斯达黎加丛林小屋第21张图片


建筑设计:Studio Saxe
地点:哥斯达黎加
类别:住宅
设计总监:Benjamin Garcia Saxe
项目建筑师: Alejandro Gonzalez
面积:340.0平方米
项目时间:2018年
摄影:Andres Garcia Lachner
施工方:Construction PROS
结构工程:Sotela Alfaro Ltda.
机械工程:Dynamo Studio

Architects: Studio Saxe
Location: Provincia de Guanacaste, Nosara, Costa Rica
Category: Housing
Design Director: Benjamin Garcia Saxe
Project Architect: Alejandro Gonzalez
Area: 340.0 m2
Project Year: 2018
Photographs: Andres Garcia Lachner
Builders: Construction PROS
Structure Engineering: Sotela Alfaro Ltda.
Mechanical Engineering: Dynamo Studio

【专筑网版权与免责声明】:本网站注明“来源:专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处

专于设计,筑就未来

无论您身在何方;无论您作品规模大小;无论您是否已在设计等相关领域小有名气;无论您是否已成功求学、步入职业设计师队伍;只要你有想法、有创意、有能力,专筑网都愿为您提供一个展示自己的舞台

投稿邮箱:submit@iarch.cn         如何向专筑投稿?

扫描二维码即可订阅『专筑

微信号:iarch-cn

登录专筑网  |  社交账号登录:

 匿名

没有了...
评论加载中,请稍后!

建筑 (10585 articles)


居住建筑 (3229 articles)


住宅 (2655 articles)


哥斯达黎加 (11 articles)


2018 (866 articles)


金属 (545 articles)


钢材 (953 articles)


木材 (2668 articles)


玻璃 (1764 articles)