网站地图关于我们

查看相册 View Gallery
Plett 6541+2 / SAOTA第1张图片

建筑师:Stefan Antoni Olmesdahl Truen建筑师
地点:南非,花园大道,普利登堡湾,Robberg
设计团队:斯特凡•安东尼,Philip Olmesdahl, Bobby Hugill
室内设计:Daniela Priebatsch, Emi Cavalieri
年份:2010
摄影:图片由SAOTA提供

Plett 6541+2 / SAOTA第2张图片

客户要求建一座设有6个卧室的家庭住宅,格调低调优雅,宁静庄严。要设置室内、外的生活空间,景观视野要连续而通透,有一种“住在海滩”的感觉。

Plett 6541+2 / SAOTA第3张图片


Plett 6541+2 / SAOTA第4张图片

有一条道路直接通向田园般的海滩,那里有沙滩和各种茂盛的本土植被,其中包括生长茂盛的Milkwood灌木丛。

Plett 6541+2 / SAOTA第5张图片

这里夏季炎热、冬季温和,且从东北方向吹来的海风时而为海滩带来阵阵清凉。

Plett 6541+2 / SAOTA第6张图片


Plett 6541+2 / SAOTA第7张图片

设计师利用该地广阔的大沙丘,将建筑抬高到植被水平面之上,使得视野最大限制的开阔,而露台则埋在沙粒之下。

Plett 6541+2 / SAOTA第8张图片


Plett 6541+2 / SAOTA第9张图片

该住宅设计采用了大玻璃幕墙,设计了很多室外活动空间,几乎每个方向都有室外露台或台阶。

Plett 6541+2 / SAOTA第10张图片


Plett 6541+2 / SAOTA第11张图片

室内采用开放型的线性空间设计,使得各个房间都可以欣赏美景。为了观赏海景和远处的山色,又能抵御极端气候的影响,起居室都设计在建筑的东北或西南两个方向。

Plett 6541+2 / SAOTA第12张图片


Plett 6541+2 / SAOTA第13张图片

长方体的形式、线性的元素、大面积水平分隔玻璃幕墙、木质面层和广阔的室外平台,这些是这座建筑设计的主要元素。


Plett 6541+2 / SAOTA第14张图片


Plett 6541+2 / SAOTA第15张图片

此外,室内还移植了一些当地灌木,给人该建筑设身自然并没有破坏自然之美的感觉。

Plett 6541+2 / SAOTA第16张图片


Plett 6541+2 / SAOTA第17张图片

这座度假别墅的突出特点就是各生活空间关系的简单纯粹。其平面设计组织合理,排布简朴而规整。

Plett 6541+2 / SAOTA第18张图片

材料的简单选取与建筑的雕塑形式相辅相成。全屋的地面是大幅面的皮革,并装饰有Neo Sardo的花岗岩地板,加上粉刷的墙壁和天花板。

Plett 6541+2 / SAOTA第19张图片

除了其主要的中性元素,还辅以天然木材百叶窗、屏幕和凉棚。这些配以银灰色的色彩,风格有成熟之感。

Plett 6541+2 / SAOTA第20张图片


Plett 6541+2 / SAOTA第21张图片

每间浴室都设有装有花岗岩的墙壁以搭配地板、无框玻璃淋浴房和白色可丽耐面盆。主卧室装饰以白色油橡木地板,点缀以花岗岩,与其他房间相适应。

Plett 6541+2 / SAOTA第22张图片

地下室设计图 Basement Plan

Plett 6541+2 / SAOTA第23张图片

地面设计图 Ground Floor Plan

Plett 6541+2 / SAOTA第24张图片

一楼设计图 First Floor Plan

Plett 6541+2 / SAOTA第25张图片

二楼设计图 Second Floor Plan


特别鸣谢翻译一组10号 张晓丽 提供的翻译,译稿版权归译者所有,转载请注明出处。



Architects: Stefan Antoni Olmesdahl Truen Architects
Location: The Robberg, Plettenberg Bay, Garden Route, South Africa
Design Team: Stefan Antoni, Philip Olmesdahl, Bobby Hugill
Interior Design: Daniela Priebatsch, Emi Cavalieri
Year: 2010
Photographs: Courtesy of SAOTA
The clients requested a 6-bedroomed family home with understated elegance and quiet grandeur, indoor / outdoor living spaces and uninterrupted views, with a ”lived-in beach-house” feel.

The beach-front site falls within a pristine and unique environment, nestled at the foot of the Robberg. With direct access to a strip of idyllic beach, it is characterized by its rolling dunes and the dense indigenous vegetation of extraordinary variety, including a well establish Milkwood thicket. The site is subject to hot summers and moderate winters, with a cooling on-shore breeze, from the North East. Taking advantage of the large dune across the majority of the site, the views were maximised by elevating the living levels to above natural ground level, terracing built forms down the dune.
The design incorporates large glazed areas and extensive use of outdoor spaces, with each aspect of the house having a terrace or deck. The linear open plan composition of the interior spaces allows views from every room. To take advantage of the sea and distant mountain views, while providing protection from the extremes of climate, the living spaces were designed with South West/North East orientations. Sculptured rectangular forms, linear elements, large areas of horizontal glazing, timber cladding and expansive external terraces are the principal elements of the design.Externally the natural fynbos was brought up to the house achieving a feeling that the house is set in nature and does not disturb the natural beauty.

The simple choice of materials complements the sculptural form of the house. The flooring is of large format leather finish Neo Sardo Granite throughout the house, alongside painted walls and ceilings. The principal neutral elements are complemented by the natural timber shutters, screens and pergola. These will mature in time to a silver-grey colour. Each bathroom is characterised by walls clad in granite to match the floors, frameless glass shower enclosures and white Corian vanities. The master bedroom is finished with white oiled Oak flooring with feature granite, tying it back to the rest of the house.

The key to this retreat is its simplicity in terms of the relationship between spaces. Its floor plan is structured, sparse and uncluttered.

【专筑网版权与免责声明】:本网站注明“来源:专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处

专于设计,筑就未来

无论您身在何方;无论您作品规模大小;无论您是否已在设计等相关领域小有名气;无论您是否已成功求学、步入职业设计师队伍;只要你有想法、有创意、有能力,专筑网都愿为您提供一个展示自己的舞台

投稿邮箱:submit@iarch.cn         如何向专筑投稿?

扫描二维码即可订阅『专筑

微信号:iarch-cn

登录专筑网  |  社交账号登录:

 匿名

没有了...
评论加载中,请稍后!

建筑 (9677 articles)


居住建筑 (2967 articles)


住宅 (2411 articles)


南非 (51 articles)


2010 (145 articles)


SAOTA (5 articles)


木材 (2402 articles)


玻璃 (1568 articles)


花岗岩 (85 articles)